Ibrahima Konaté

On tam będzie mieć ławę w tym Realu. Kupić kogoś i zrobic z niego opcję nr 3. I tyle.

Alonso przejdzie pewnie na grę 3 z tyłu w pewnym momencie, tak jak w Leverkusen, więc nawet jeśli będzie nr3, to ciągle da mu 1 skład.

Anyway, mam nadzieję, że pokażemy jaja i JEŚLI TO PRAWDA, bo plotek wyssanych z palca nie brakuje, to Ibu będzie grał w Carabao Cup, jeśli zostanie. Wolałbym probować wypchnąć go z klubu ryzykiem braku gry przed MŚ, takie praktyki nie powinny mieć miejsca.

1 polubienie

Ja bym się chwilowo powstrzymał z osądem. Marca to żadne źródło. Poczekajmy na pewniejszy przeciek lub info z klubu.

Choć nie ukrywam, że mój stary żart źle by się zestarzał.

@RzecznikFSG
No i wtedy będzie pewność, teraz można sobie szczekać dla samego faktu szczekania. Jeśli odejdzie, to będzie cenna lekcja dla włodarzy i potwierdzenie, że 2 lata przed końcem kontraktu albo następuje prolongata, albo już można wystawiać na sprzedaż.

Dosłownie kilka miesięcy temu czytałem ten sam tekst słowo w słowo w wątku Trenta xD Dostaniesz info od klubu na miesiąc przed wygaśnięciem kontraktu tak jak ze szczurem

6 polubień

Widziałem plotkę, że Real jest w stanie dać 25mln euro teraz za Konate, Liverpool chce 50. Celowe zagranie, mające wyczyścić im rączki od brudnej gry.

Ja tam uważam, że te wszystkie wiadomości o Konate to gra o większy kontrakt. Myślę, że nie pozwolimy znowu komuś odejść za darmo

Szkoda, że nie chce iść do PSG, bo Araby by dały na spokojnie 50mln z miejsca.

2 polubienia

Sprzedać - jak to mówi josif - silnego, wysokiego murzyna, jak się zafiksował na Real, żeby kolejny nie odszedł za darmo. Trudno, tak się wszystko układa, że będzie potężna rewolucja w składzie.

4 polubienia

Może to i dobrze? Lepiej żebyśmy już teraz wiedzieli kto jakie ma plany to lepiej sie przygotuje klub na przyszłe lata.

1 polubienie

Ponoć klub nie chce dopuścić do sytuacji jak z Trentem i bardzo dobrze, bo Trent to jednak wychowanek, a i tak dychę przytuliliśmy. Konate tani nie był.

No w sumie może już poświęcić ten 1 sezon na docieranie się nowych niż kupować przez 2 kolejne lata nowych. Jak dobrze się nowi zazębią to nie będzie najgorzej. Za rok skupić się na zastępstwie Mo oraz Virgila. Chociaż ja bym postawił kasy, że oni mogą przedłużyć jeszcze umowę. No chyba, że zdecydują się na zarobienie góry pieniędzy u arabów.
Sprzedać Konate i tyle.

Zastanawia mnie co klub może zrobić, jeśli zawodnik chce tylko do jednego klubu być sprzedany?

@spawacz ustalasz kwotę za jaką może odejść, nie bierzesz zawodnika na zgrupowanie, nie rejestrujesz go na sezon i czekasz, aż zawodnik pęknie. Jest to szczególnie skuteczna strategia kiedy zbliża się jakiś duży turniej reprezentacyjny. Drastyczne kroki, ale wiele klubów tak robiło. My tego nie zrobimy, bo jesteśmy tzw “rodzinnym klubem”.

Oprócz tego po prostu potrzebujemy Ibou, bo przed chwilą opchnęliśmy Quansaha, na Gomeza przez wzgląd na kontuzje nie ma co liczyć na dłuższą metę, a z Endo czy Gravenberchem na ŚO daleko nie zajedziemy.

nie potrzebujemy. W akademii mamy młodzieżowych reprezentantów Anglii tak jak Shadrach Ekiugbo, Amara Nallo, czy Luke Chambers

Musielibyśmy kupić Guehiego i jeszcze kogoś aby wywrzeć presję na Ibu i żądać wyższej stawki za niego, wowczas Ibu i real mieliby w perspektywie sezon Konate na ławce.

xD i jak mniemam każdy z nich wchodzi z marszu do XI obok Van Dijka?

1 polubienie

Amara Nallo już debiutował w seniorach i to w lidze mistrzów. Będzie dobrze

Nallo to ten od kruszenia orzeszków?

1 polubienie

Nawet niech się nie pokazuje już w klubie. 1/3 spotkań LFC opuścił przez kontuzje, zagrał jeden przyzwoity sezon i już chce odejść. Niech spier….