Ja uważam że P. Szpakowski to może i kawał historii polskiego dziennikarstwa ale chyba facet powinien wiedzieć kiedy zejść do boksu (emerytura). Jak niektórzy tu narzekają na stronniczość Rudzkiego Nahornego to z Szpakowskim podobnie tyle że Pan Darek to miał w danym okresie ulubione drużyny np Juve z Bońkiem i Platinim, Milan z holenderskim trio wcześniej duo, ciężko było mu zachować bezstronność w meczach w których nie grała reprezentacja PL ew polskie kluby. Kolejna rzecz to notoryczne mylenie zawodników jak Francuzi wygrywali MŚ98 dla niego Thuram Desayli to jeden pieron, podobnie w MU York Cole rozumiem jeszcze jakby komentował mecz Kamerun Ghana czy Senegal… MŚ 86 mecz Niemcy Meksyk nie zauważa że Bertholda sędzia usuwa z boiska i dla chłopa mecz jest dalej po 11. Kolejna sprawa to podsumowywanie meczu w 80 minucie teraz to dzięki przerwą na VAR mecz trwa i 15 min więcej a wtedy jak doliczyli 5 min to max ale Pan Dareczek to w 80 min już robił podsumowanie a tu nieraz zonk vide MU Bayern LM 99. Dla mnie osobiście nie wiem co chłop od lat 70 tych tyle robi w TVP???
Szpak "gdzie jest ta Legia? "
to dla mnie synonim końca świetności i chwały naszej reprezentacji a początek wieloletniego marazmu.
Po śmierci nieodżałowanego Janka Ciszewskiego
stał się on niestety postacią numer jeden w TVP jeżeli chodzi o piłkę i jakimś dziwnym trafem repka przestała odnosić sukcesy a jego ględzenia, wiecznego przekręcania nazwisk to nie szło już słuchać na MŚ w 1986.
No i ta “słynna” niecka stadionu w Monterrey ![]()
A ile to on razy obrażał się na naszą kadrę to nie zliczę-dlatego Szpakowi mówię nie! i szkoda, że w dalszym ciągu drażni on moje uszy ![]()
Artykuły ma świetne, chociaż zbyt patetyczne, za to przed kamerą to straszny nudziarz. Jeszcze w Kanale Sportowym mocno przyśpieszalem wideo i wciąż wydawało mi się wolne. Chyba coraz bardziej zaczyna nie pasować do czasów clickbajtów.
A Szpaku robi się coraz bardziej niedołężny i przykro się na to już patrzy i słucha.
Gerrard bliski powrotu do Rangers po fatalnym starcie w lidze
jeden miał plus, że jak była jakas setka to nawet będąc w kuchni wiedziałeś, że trzeba wracac przed tv, bo coś się wydarzyło. teraz pada bramka, wracasz juz po ripleyach i niespodzianka - dobrze, ze aktualnie można cofać ![]()
Na pewno charyzmatyczny jest SZapku, więc niekompetencje nadrabia slowotokiem i ekspresja ![]()
Ale jego własnie brak takiego ogarniecia, obeznania jest bolesny. Taki discopolowy komentator ![]()
“Co ty robisz ?? !! “
Mem, który przejdzie do historii.
Ja mam sentyment do Szpaka. Wychowałem się w czasach kiedy to on wiódł prym wśród komentatorów, Cisza znałem tylko z retrospekcji. Jego pasja była miła do słuchania. Niestety im dalej w las tym gorzej, zachwycanie się lewym, grą reprezentacji, która grała kupę, przez przekręcanie nazwisk, złą wymowę, której się już nie dało słuchać. Zapisał się w historii polskiego komentowania piłki nożnej i olimpiady, ale powinien już zająć się jedynie reklamą Tyskiego.
Rudzki z kolei jest tak słaby i jałowy, że obok Nahornego to najgorszy dla mnie komentator.
Do dziś pamiętam zachwyty nad Rasiakiem, w stylu” mimo wysokiego wzrostu dysponuje świetną techniką”
Btw. Rasiak jest równy wzrostem Isakowi ![]()
@Lapaino podczas meczów naszych orłów od komentatorów, nie jestem pewien czy Szpaku konkretnie, ale głównie on w tym czasie komentował, więc pewnie nieraz wspominał o dobrej technice wielkiego Grzesia.
Było dla mnie spora zagwozdka jak wyglądają napastnicy ze słabszą techniką, skoro Rasialdo jest tym z lepszą ![]()
Ale jakaś tam karierę na tamte czasy u nas robił. W Championship był chyba nawet gwiazdą i miał epizody w EPL u Totków i chyba w Boltonie, z pamięci pisze więc mogę się mylić, chyba nawet bramki w lidze nie udało mu się strzelić.
Choć kojarzę że bodajże w debiucie w totkach mu jedna anulowali ![]()
Gdzie to słyszałeś?
W moich kręgach to zawsze się śmiało z mniej technicznych kolegów, że właśnie grasz jak Rasiak.
Rasiak inteligentny gość, był gdzieś z nim ciekawy artykuł. Radzi sobie po karierze w biznesach, zna angielski, włoski. Media zrobiły z niego pośmiewisko, mimo nawet ciekawej kariery, doświadczeń. Podziwiam takich ludzi którzy trzymają dystans do tego co się o nich mówi, krytykuje. Oni mimo to robią swoje, niejeden by się załamał.
Oglądam tak 1 minutę tego skrótu i mam jeden wniosek: gdzie są dzisiaj strzały z dystansu?! ![]()
No Riise jaką armatę miał w lewej nodze, taki nasz skandynawski Roberto Carlos ![]()
nie ma, bo za mały xG jest z nich ![]()
Kurcze Rasiak, może i nie byl najlepszym technikiem na świecie. Ale bramki strzelał. W Championship w 167 meczach 63 gole i do tego 20 asyst. To daje udział przy bramce w co drugim meczu. Chyba nie najgorzej jak na tak mocna ligę, również 20 lat temu. A u nas się zrobiło z niego pośmiewisko.
Szkoda, bo Polaków, którzy w tamtym czasie radzili sobie za granicą nie było znów tak wielu.
Dziwi Cię to? Przecież u nas się drwi z Lewandowskiego, jednego z najlepszych napastników XXI w. Rasiak to pikuś
Mój sąsiad pracował w Southampton i jak Rasiak grał u nich w 2006-09 i wtedy też grał z nim Saganowski i jeszcze ktoś z Polaków to Święci wtedy grali na 3 poziomie rozgrywek na starym stadionie ok 16 tys widzów to mówił że zdobycie biletu na mecz graniczyło z cudem Polonii na meczach też mega dużo bo Polacy grali a Rasiak tam strzelał jak na zawołanie, dla niego Tottki czy PL to za wysokie progi ale zaplecze to było granie dla niego, typowa dawna wyspiarska kopanina, oskrzydlenie bieg do wysokości pola karnego wrzutka i walka. Ja pamiętam jak Robert Warzycha grał w Evertonie i w sumie po nim nie licząc bramkarzy Szczęsny Fabiański to nasi furory na boiskach PL nie zrobili a próbował i Świerczewski Wasilewski Krychowiak Kapustka liga nie dla naszych orłów. Teraz to już w ogóle bo jak patrzę na naszych to tak jęczymy na Lewego ale jak jego nie ma to jesteśmy w 4 literach ….
No tego jechania po Lewym też nie rozumiem. Najlepszy w historii Polak. Zrobił niesamowitą karierę. W Bayernie legenda, pobił i wysrubowal niemal wszystkie rekordy. W wieku 35 lat potwierdził się w Barcelonie. A u nas jazda…
Mozna mu zarzucić pewnie gwiazdorstwo i krytykować zachowania poza boiskiem. Ale na boisku to był kozak. Obecnie może trochę w słabszej formie, ale i tak w tym wieku daje rade.
Ciekaw jestem kogo będą w reprezentacji oglądać młodzi jak Lewy skończy karierę.
Białkowski jeszcze był bramkarz pare lat w SOU. Co do Polaków z pola w EPL to największą karierę Bednarek
Jako tako Kiwior jeszcze grał. No i na dobrą sprawę Wasyl też 2 sezony w EPL takie pół rezerwowy grał, a że był już w zaawansowanym wieku, to chyba niezle, mistrza wygral ![]()
No ja mocno Moderowi kibicowałem uważam że Brighton to fajne miejsce szkoda że go kontuzje wstrzymały mam nadzieję że sie odbuduje w Feyenoordzie i wróci do PL, Kiwior to mógłby więcej szans dostawać od Artety bo w Porto zbiera dobre recenzje, Bednarek grał ale czy można to nazwać czymś wybitnym??? Wasyl to wiadomo wiek ale był lubiany przez szatnię i to zdobycie mistrza szacun.