Jordan Henderson

Słowo klucz „kopał” Uważasz ze Henderson miałby miejsce w dzisiejszym Arsenalu ? Bo ja uważam ze nie.

A czy miałby miejsce chociażby w Lester gdzie na ławie siedzi przereklamowany ale wciąż młody i utalentowany Tielemans?

Tielemans nie siedzi, tylko jest kontuzjowany, jak był zdrowy niemal zawsze 90 minut grał :stuck_out_tongue: Nawet ma 8 meczy jako kapitan w PL, w tym sezonie.

Ja mówię o zespołach z topu. Henderson nie miałaby miejsca w Evertonie.

Nie no w Evertonie może by miał. Generalnie chłop gra za zasługi co jest idiotyczne.

Wrzuć tego mentalnego potwora do zespołu walczącego o utrzymanie, a na pewno ich pociągnie w górę tabeli.

Edit.
Ngolo Kante zagrał przeciwko Liverpoolowi po 7 miesiącach przerwy spowodowanych kontuzją! Jak sobie poradził?
:black_small_square: 100% udanych wślizgów (3/3)
:black_small_square: 100% udanych dryblingów (1/1)
:black_small_square: 92% celnych podań
:black_small_square: 8 odbiorów
:black_small_square: 83% wygranych pojedynków (5/6)
:black_small_square: 2 stworzone sytuacje bramkowe

1 polubienie

No i teraz porównajmy Kante z naszymi asami (Fab, Hendo)… Francuz już w poprzednim meczu Chelsea, za Pottera, zrobił świetną zmianę.

Ciekawe, ze trzy ostatnie mecze Kante w Chelsea miał pod trzema różnymi trenerami (Tuchel, Potter, Saltor), w czwartym kolejnym bedzie miał czwartego trenera (Frank).
Chyba rekord?

1 polubienie

Trzeba oddać kapitanowi, że zagrał niezły mecz. Dużo odbiorów, dobre podłączanie się do ataków, asysta. Na koniec trochę paliwa zabrakło, ale ogólnie zaimponował mi w tym meczu :smiley:

@ManiacK już w pierwszej połowie miał kilka dobrych odbiorów, widać było zaangażowanie i właśnie dobrze podłączał sie pod ataki. Trochę brakowało właśnie dopieszczenia niektórych dośrodkowań, jednak było zdecydowanie lepiej niż to do czego nas przyzwyczaił w tym sezonie.

2 polubienia

Stwierdzam wobec tego ze zagral jak nowy transfer wiec nowego pomocnika nie potrzebujemy :smiley:

Przypomnijmy też o wielu dośrodkowaniach na poziomie pasa przeciwnika, na szczęście po paru takich zaprzestał tego i nagminnie szukał kogoś do podania, co na szczęście skończyło się asystą Trenta.
Druga sprawa, że zagrał dobrze, bo pomoc Arsenalu zaczęła się kompletnie gubić w drugiej połowie, w pierwszej to dalej był stary HeHeHendo.

Oczywiście nie odmawiam tego, że po prostu nie gorszył nas dzisiaj, ale zapewne wielu się dziwiło, że to Jones, a nie on schodzi. To pokazuje jak świetny zawodnik potrafi wznieść na wyżyny resztę, dlatego biorę to za dobry prognostyk przed kolejnym sezonem, a Jordan niech będzie wchodził z ławki, by móc wrócić do tego co kiedyś - biegania i pressowania przeciwnika.

Naprawdę zaniżyliśmy standardy, jeśli ten występ w pierwszej połowie był dla Ciebie zadowalający.

1 polubienie

Zobaczcie sobie co Henderson robił przy 2 golu dla Forest. Darwin kryje Gibbsa, Jordan wypycha Urugwajczyka, a potem sam odpuszcza strzelca gola.

Przecież to jasne, że to najgorszy nasz piłkarz i w obronie i w ataku. Kompletnie pogubiony, bez ikry, bez pomysłu tylko podania do tyłu lub w powietrze. Na chwilę obecną nie ma nic dobrego do zaoferowania.

14 polubień

Według mnie również, ja czasami oglądam jego grę uważnie i nawet jak coś mu wychodzi, to obnoszę wrażenie, że to wszystko jakieś takie… przypadkowe, niezamierzone. Pomocnik klasy światowej na jego miejscu dałby nam ogromnego boosta. Obyśmy z Bellinghama nie zrezygnowali i to była tylko zasłona dymna (w jakim celu to już inna sprawa, czy to po prostu wyciszenia tematu czy czegokolwiek innego). Chyba nieprzypadkowo on gra najwyżej w momencie zejścia Trenta do środka, by po prostu rozegranie i zabezpieczenie środka zostawić innym, lepszym zawodnikom.

1 polubienie

Już tylko 800 dni 3 godziny i 43 minuty do zakończenia kontraktu Hendersona

17 polubień

I oby nikt nie podsunął mu w tym czasie żadnego aneksu z wydłużeniem umowy.

ja mocno liczę, że w lato zostanie wystawiony na sprzedaż. Kolejny tragiczny występ Baloniarza. Nie potrafię i już nigdy nie zrozumiem decyzji Kloppa, żeby zrezygnować z zakupu pomocnika(tak mu podpowiadał sztab) i zaproponować nowy kontrakt Hehe, i to do do 2025 roku. Mózg wysiada.

1 polubienie

Najlepsze w tym wczorajszym meczu jest to, ze on wypchnął Nuneza z pola karnego zaraz przed tym wyrzutem- a Nunez krył Gibbsa.

Nie rozumiem co robi Hendo od dłuższego czasu, bo już pal licho spadek intensywności czy fizyczności, albo po prostu kiepska jakoś gry- Hendo podejmuje idiotyczne decyzje jako kapitan, a ta wczorajsza mogła nas kosztować gola.

kosztowała nas gola chyba chciałeś napisać :smiley: Ja to generalnie mam wrażenie, że przy stałych fragmentach on nie wie gdzie sie ustawic, a to, że przy 182 nie potrafi skakać do główek i nawet nie probuje to jest jakis dramat- boi się, że juz nie poprawi sobie fryzury? To już wiecej główek ma Thiago przy 174.

1 polubienie

Przecież To co Jurgen wycisnął z Hendo przez te wszystkie sezony to było jakieś 200% tego co mógł dać

1 polubienie

Hehe ma bliżej 190cm, bo jest prawie równy z Darwinem. Te oficjalne 182cm są nierealne.