Jürgen Klopp

Myślałem, że oswoiłem się już z odejściem Kloppa, powiedział to przecież z tak dużym wyprzedzeniem, że byłoby to logiczne. Jednak gdy nadszedł dzień dzisiejszy, tyle krążących filmików z nim, wywiady z piłkarzami, sam Klopp wrzucający filmiki na instagrama…

Sam Jurgen powiedział, że nieważne jest co ludzie myślą kiedy przychodzisz, a liczy się co o Tobie myślą jak odchodzisz, myślę że to jak teraz wszystkich nas boli jego odejście, a przynajmniej jak wszyscy go teraz doceniają stawia mu pomnik.

11 polubień

Ledwo wstałem, a już mi smutno. To bedzie cholernie smutna niedziela. Klopp to legenda tego klubu. Mimo swoich wad jest czlowiekiem niesamowitym i chciałbym go poznać tak bardziej prywatnie w barze przy jakimś piwku. Szczerze mówiąc, nie chcę by już wracał do sportu. Nie wyobrażam sobie by miał objąć jakis klub, a potem w LM rywalizować z nim. Zasłużył na emeryturę i niech się nauczy gotować i inne domowe rzeczy, a takze spędził więcej czasu z rodziną, bo to jest najważniejsze. Mam nadzieję, że za pare lat wróci, odsłaniając pomnik na który zasługuje.

1 polubienie

8 polubień

Ech. To już dzisiaj.

1 polubienie

Coś się zaczyna, coś się kończy, na pewno smutek i żal ale jednak Jurgen ma też minusy, nie ma się co nad tym teraz rozwodzić, trzeba go godnie pożegnać, przede wszystkim dla mnie liczyło się Mistrzostwo Anglii.

1 polubienie

Dlatego odchodzi. Chce poczuć trochę prywatnego życia.

@dzemek Nie ma człowieka bez wad. Ważne jakim człowiekiem był Jurgen przez te wszystkie lata i jak ludzie go zapamiętają.

3 polubienia

Szczerze to na początku kiedy Klopp ogłosił decyzję to byłem podłamany. Ale teraz to uważam, że faktycznie coś się wypaliło i potrzebne jest nowe otwarcie. Chociaż uważam, że wybór mało znanego Holendra to jednak swego rodzaju szaleństwo. Przyszłość nie rysuje się w jasnych barwach. Aczkolwiek gdyby Klopp został też byłoby trudno bo ewidentnie nie miał już pomysłu i energii co robić dalej.

Gdyby Jurgen mógł, to prowadziłby nas dalej. Ewidentnie chłopina poczuł że chce odpocząć. Czasami taka chwila przychodzi nagle, nie można z tym walczyć. Wierzę, że to nie jest jego koniec jako trenera. On po prostu potrzebował przerwy. Może jeszcze będzie menedżerem Liverpoolu?

2 polubienia

Ja się zastanawiam nad zasadami rozwiązania kontraktu. Czy jak zacznie pracę w innym miejscu to dostaniemy odszkodowanie?

Serio liczysz na jakieś odszkodowanie? Zwyczajnie, po dżentelmeńsku NIKT z tego klubu nie będzie oczekiwał od Kloppa pieniędzy. Z samego szacunku.

5 polubień

Kloppo dziś ubierze coś odświętnego, czy standardowo w dresik wskoczy? :wink:

Nawet nie żartuj dres i czapeczkaz daszkiem do tyłu :wink:

5 polubień

No przecież to nowy klub wykupuje trenera a nie trener. Podobnie jak my zapłaciliśmy za Slota.

Mam nadzieje ze kiedys wroci

Mały plus jest taki, że Jurgen będzie aktywny na social mediach. Więc nie da o sobie zapomnieć od tak. Jedyna różnica jest taka że nie będzie już na pierwszym planie.

2 polubienia

THANK YOU, DANKE SCHÖN, DZIĘKI JÜRGEN ZA WSZYSTKO :trophy::red_circle::muscle::blush:
To były piękne lata!

4 polubienia

https://www.youtube.com/live/2SRO73B8vmM?si=OqR10YWAwgmBGD5g

Na oficjalnym kanale coś jest

1 polubienie

Ehh dzięki Jurgen za wszystko.
https://www.youtube.com/watch?v=KIUHqM-6aGo

Do pełni szczęścia zabrakło mi finału LE i zwycięstwa w nim… Podniesienie pucharu w ostatnim meczu… Jednak z drugiej strony jak Bayer miałby nam strzelić po 90 min zwycięskiego gola lub na remis to może i dobrze, że jest jak jest. Bo my mamy takie właśnie szczęście… No nic. Pamiętam jak słynny Jetzu pisał ze swoich źródeł, które były powiązane z Buvacem, że Jurgen obejmuje Liverpool.
Pamiętam finał pucharu ligi oraz finał z Sevilla i ten ból, że nie udało nam się wygrać mimo, że objęliśmy prowadzenie i awansować tym samym do Ligi mistrzów. Pamiętam ten przeklęty sezon z tym 1 brakującym punktem. Pamiętam również finałowa porażkę z realem w Kijowie. Pozostałe przegrane też zostawiły blizny…
Jednak pamiętam również zwycięstwa! A ich nie było mało. 7 dzbanków w ciągu 9 lat. Piękny finał z tottenhamem, rozpierdolenie ligi z 99pkt. Zwycięstwa o superpuchary. Takie rzeczy się liczą najbardziej. Kocham Jurgena, to co zrobił nie da się opisać samymi słowami. Jedna z największych legend w historii Liverpoolu. Z nim poczułem naprawdę jak to jest być kibicem klubu na szczycie!
DZIĘKUJĘ JURGEN!! YNWA.

3 polubienia

Moderacjo tego wątku nie zamykaj. Nawet nie próbujcie

10 polubień