Tak Klopp ogarnie przebudowę, tak jak w tym okienku. Klopp to upartość, On zawsze stawiał i będzie stawiał na swoich ludzi, choćby sami sobie strzelali bramki.
Broń sobie Kloppa jak chcesz. Dla mnie to legenda Liverpool i top3 coach w historii klubu, ale każda era się kończy, jego powinna teraz. To nie jest Ferguson.
Klopp i przebudowa sie ze soba nie łączy. Jurgen całe okienko uparcie twierdził że kadry Liverpoolu nie da sie już ulepszyć. Co mecz wychodzi w 1 składzie przynajmniej jeden z duetu Henderson/Milner, zespół gra tą samą taktyką od 4 lat. Klopp to nie jest wizjoner jak Guardiola, tylko trener który trzyma się sztywnych zasad
Ale gościu w 2021 problemem były kontuzje stoperów, to nie jest to samo teraz, to kompletnie inna sytuacja. Liverpool nic nie gra, Salah, VVD, Trent, Fabs, Robbo - Oni są tragiczni, a to były filary Kloppa. Ten zespół się po prostu wypalił. Klopp tego nie ogarnie. W BVB nie ogarnął, tu też tego nie ogarnie. On potrafi tworzyć zespół, ale nie potrafi go przebudować.
Trzyma się jednego i bedzie tylko potrzebuje biegaczy a nie wozy z węglem pokroju Milnera i fabinho. Zarząd przejrzy na oczy razem z Kloppem i zrobia duża renowacje. Takie mecze po prostu są sygnałem ze nie da się bez przebudowy.
Dobra skończ wróżyć z fusów. To nie jest bvb a te klątwy sobie wsadź.
Systarczy jeden nic nie znaczący mecz w grupie zeby jebnac twierdzenie ze Klopp out. Żałośni jesteście. Jakie to ma znaczenie w kontekscie wyjscia z grupy? To mecz jeden z wielu. Drugie miejsce i tak będzie na luzie.
Gdyby to był rzeczywiście tylko jeden mecz to bym to zrozumiał, ale w tym sezonie co tydzien to tak wygląda, nie licząc spotkania z Bournemouth. Coś ewidentnie sie zepsuło i nie ma co udawać że jest inaczej
Myślę, że jesteśmy klubem przeklętym, skazanym na bycie przegrywami. Lata przeciętności a teraz kiedy byliśmy silni to jednak czegoś brakowało. To inni wygrywali. W zeszłym sezonie byliśmy blisko wielkości, poczwórnej korony ale włączył nam się tryb przegrywow - City zdobyło mistrzostwo mimo że były jakieś szanse ich wyprzedzić a w finale LM ograł nas mocno średni acz wyrachowany Real. A teraz znów popadamy w apatię i przeciętność. Możemy się śmiać z United ale oni za Fergussona nawygrywali trofeów olbrzymie ilości. Dlatego przetrwają gorszy czas. My będziemy wspominać finał w Stambule i rewanż z Barceloną w półfinale do końca życia…
Jeden bo to faza grupowa LM w której rozegranie jednego meczu o niczym nie zaważy, a nie PL. Czytaj dokładniej. Nikt tego syfu nie ogarnie. Żaden średniak typu Rodgers czy Gerrard. Co najwyżej wladze przejmie bezjajeczny Lijnders który pokazal z Tottenhamem jakie ma zdolności trenerskie i ogarnia sytuacje. Jesteśmy skazani na Kloppa a Klopp na nas. Nie ma nikogo na rynku na tym poziomie co Boss a jednocześnie nie jesteśmy w krytycznej sytuacji. I na tym tu poprzestane.
Czekam na wywiad. Durnowate uśmieszki i ironiczne żarty. Niczego więcej się nie spodziewam. Wy chyba też nie sądzicie, że nagle Klopp zmieni naszą taktykę? Przecież nigdy nie mieliśmy planu B. Dzisiaj też nie mamy.
Wiesz co jest najlepsze? Że mowisz o zwolnieniu Kloppa a nie sypniesz nawet JEDNYM nazwiskiem kto ma za niego to ogarnąć. Jeśli inni tego nie zrobią to jaki jest sens zwalniać Kloppa juz teraz? Żeby całkiem rozpieprzyć morale w szatni? Nie jesteś w stanie tego ogarnąć ze nie ma odpowiedniego kandydata by się sprawdził? Moze jak nie masz kandydatów to po co zwalniać? Dla samego zwolnienia?
Nie no genialny plan. Zwolnijmy Kloppa. Nie wiem Lijnders albo Gerro od jutra super będzie, na pewno doda to pewności siebie zawodnikom, wiary i odświeży gre. Był sobie Rangnick. Miał być nadzieja na lepsze jutro dla Mułów. Przyszedł i odszedł. Ale nic nie wniósł i tak jak przejął Muły to takie zostawil. Więc co? Jaki masz plan? Kto ma przejść kadre? Kto to ma ogarnąć według Ciebie? Boś taki mądry i pewny w twierdzeniu ze Klopp ma JUŻ teraz odejsc. Kto za niego? Jeżeli ma odejsc to dopiero na koniec sezonu o ile w takim scenariuszu ma tego nie ogarnąć i nie wyjsc na prostą. Przez ten czas zarząd ogarnie sobie właściwego następcę.
Klopp jest pogubiony na starcie sezonu, tak jak i cała drużyna. Mówienie jednak o zwolnieniu trenera, który wygrał tutaj wszystko co mógł, pracuje już ładnych kilka lat, po SIEDMIU meczach, zakrawa na kpiny. Ten klub wyróżniają pewne wartości. Niektórzy chyba nie mają o nich pojęcia, albo mylą Liverpool z PSG, czy inną Chelsea.
Nie, nie jestem zadowolony z naszej gry. Nie jestem zadowolony z polityki transferowej. Nie jestem zadowolony z braku pomysłu na grę. Nie jestem zadowolony z tego, że Klopp z drużyną zaliczają kryzys na starcie sezonu.
Jestem zadowolony, że Klopp jest trenerem tej drużyny. Jeśli ktoś ma przywrócić ten zespół na właściwe tory, to jest to Jurgen. Nie wiem jak w ogóle można podnosić dyskusję o jego zwolnieniu po niespełna miesiącu rozgrywek. On dał Wam to, o czym marzyliście, kibicując temu klubowi, a Wy nie potraficie dać mu pracować nad poprawą tego, co zaczęło szwankować? Już jest do zwolnienia?
Nie no, nie bądźmy drugą Chelsea, która dziś zszkokowała cały świat spuszczając Tuchela. Jurgen zostaje, niezależne, czy będziemy w top4, czy nie. Na przyszłe dwa okienka (zimowe i letnie) dostaje normalne, adekwatne do oczekiwań (rywalizacja z City w PL i walka o zwycięstwo w LM) fundusze i czekamy, co zrobi.
Teraz to na jakiekolwiek zmiany jest już za późno. Okno transferowe przespane, okres przygotowawczy zajechał naszych zawodników jeszcze bardziej → Myślicie, że ktoś tu przyjdzie i od ręki to posprząta?
Klopp musi dograć sezon, naprawić błędy w następnym oknie transferowym i tyle. Życie to nie gra komputerowa.