Prawda jest taka, że pierdolisz jak potłuczony.
PS. Z pełną świadomością biorę ostrzeżenie na klatę, jeśli moderacja uzna to za właściwe.
Prawda jest taka, że pierdolisz jak potłuczony.
PS. Z pełną świadomością biorę ostrzeżenie na klatę, jeśli moderacja uzna to za właściwe.
Mam nadzieję, że w trakcie przerwy reprezentacyjnej ogarnie nieco ten syf, który w tym momencie w Liverpoolu jest. Gra poniżej oczekiwań i to grubo, zawodnicy poza formą, kontuzje (wiadomo, że na nie nie zaradzi ofc), brak jakiegokolwiek pomysłu na grę… ale kto, jak nie Jurgen może to odmienić?
Zmiana trenera? Ciekawe co nowy trener sklei za te 30-40mln rocznie wydane średnio w klubie aspirującym do wygrania PL/LM itd. Lepszego na ten moment nie znajdziemy, a FSG musi się postarać, by udobruchać kibiców i odpowiednio wspomóc Jurgena w problemie. Nie możemy czekać do lata, bo nam ucieknie argument w postaci LM.
Dyskusja w tym wątku, wygląda jak dyskusja z świadkami jechowy, czy innymi sekciarzami.
“Jakos sobie poradzi bo musi”, “Jak nie on to kto”, albo moje ulubione wyzywanie drugiej osoby ktora ma inne zdanie, co to maja byc za argumenty?
Jak pisałem, że tamten sezon to prime Kloppa i teraz będzie pochylnia w dół, to też się śmialiście, to teraz macie.
Jak poleci Klopp to też będziecie “mieli”. Każda era się kończy, Kloppa też, a bronić Go tylko dlatego, że wygrał PL 2 lata temu i LM 3, to bezsens.
Nie bez przyczyny, po 7 latach i w Mainz i w BVB, Klopp miał zjazd.
Naprawdę żal mi wszystkich chociaż wspominających o zwolnieniu Kloppa. Gdyby nie Jurgen to ten klub bił by się teraz o utrzymanie jak Southampton albo Leeds. Odeszłyby wszystkie pół gwiazdki typu Coutinho, Firmino czy Henderson i ten klub stoczyłby się na samo dno.
Dobra Panie Jackowski wszystko wiemy już. Jaka będzie pogoda za tydzień? Jaki kolor majtek jutro założę?
to ostatnie to akurat chyba by wyszlo na dobre, bysmy kogos kupili do środka. Bo jak chcesz ciagle pressowac, majac ponad 30 letnich graczy w srodku i 19-latka, ktorego atutem napewno nie jest walka o piłkę.
Jeżeli ktoś na fali frustracji i takiego populizmu postuluje zwolnienie Kloppa to najzwyczajniej w świecie nie życzy temu klubowi dobrze.
Ja rozumiem, ze porażki i zła gra wszystkich boli. Mnie tez. Niemniej pamiętajcie gdzie byliśmy. ja wiem, że sympatyzowanie klubowi i ostatnie niedobre wyniki- zmieniają postrzeganie pewnych rzeczy, które zachodzą w klubie.
Klopp potrzebuje wsparcia, głównie transferowego i tego nie przeskoczymy, ale Klopp zrobił dla nas na tyle dużo, że zasługuje na to, żeby miał możliwość odejścia na własnych warunkach- jeżeli poczuje, że nic nie jest w stanie dać nic więcej.
Zawsze dajcie sobie czas, żeby ochłonąć, bo gdyby nie Klopp to dziś bylibyśmy w dużo gorszym miejscu.
Ciężko, żeby sezon, w którym rozegraliśmy każdy możliwy mecz, nie był prime. Znajdź mi jakąkolwiek drużynę, która powtórzyła taki wyczyn rok po roku. Znajdziesz? Tylko z poważnej ligi. Dla mnie to było oczywiste, że zaliczymy zjazd po takim sezonie, wycisnął kadrę w zeszłej kampanii jak cytrynę. Czego oczekiwałeś? To nie City Guardioli. Gramy ponad stan. Klopp wygrał LM Wijnaldumami, Milnerami, wisienką na torcie był Origi.
Nie uważam, żeby na rynku był dostępny jakikolwiek trener, który przy tak lichym wsparciu właścicieli wyciągnąłby z tej drużyny chociażby 30% tego co Jurgen. Klopp jest dla FSG najważniejszym człowiekiem w tym klubie. Nie uważam, aby toczyły się w ogóle jakiekolwiek wewnątrzklubowe rozmowy na temat potencjalnego zakończenia współpracy. Jestem zdania, iż ewentualne nerwowe ruchy zaczęłyby się dopiero w momencie gdy wypadlibyśmy z top4 i zaliczyli potem kolejny beznadziejny sezon. Póki co, dostaliśmy solidnego liścia w Neapolu. Gramy dalej.
Po pamiętnym oklepie 5:1 od Spurs też zwalniałeś Kloppa?
Zabawne jak ludzie potrafią sobie wszystko wytłumaczyć: “Z Napoli gramy zawsze źle”. “Z Evertonem na wyjeździe zawsze remisujemy”. “Siódmy sezon Kloppa”. Może jeszcze spójrzmy w konstelacje gwiazd i kalendarz Majów?
Niektórzy to mają naprawdę pomysły.
Piłka to prosta gra, chcesz być na topie? To ściągasz topowych zawodników - nie komplikujmy tego bardziej ![]()
Nie sądzisz, że skoro to się powtarza, to coś w tym jest ? Tobie się wydaję, że to się dzieje bez przyczyny ? Poza tym, my przegrywaliśmy z mocnym Napoli, dziś dostaliśmy 4:1 od zespołu w kompletniej przebudowie …
Nie, nic w tym nie ma, to farmazon. Musiałbyś przeanalizować sytuację w tych trzech drużynach i jeśli wyszłoby ci, że to wina siedmiu sezonów, to ok. Powodzenia xD
Pierdolenie. Klopp miał poważne zjazdy w drugim sezonie i sezonie przedostatnim. Te zjazdy były znacznie gorsze niż ten obecny (defacto to dopiero druga porażka, obie były na ciężkim terenie). Nie ma żadnego związku przyczynowo-skutkowego sugerującego, że Klopp w 7 sezonie musi odejść. To zwykły zabobon
Nie sądzę. Brak zmienników i brak konkurencji dla zawodników, którzy wygrali już wszystko, co mogli powoduje rozleniwienie się. Widzisz kto tam biega? Harvey, który ma coś do udowodnienia i Diaz, którego napędza ambicja sukcesów. Nie ma transferów, nie ma zmienników, nie ma wewnętrznej konkurencji i napędzania się do utrzymywania poziomu - nie ma wyników. Jesteśmy przewidywalni aż do bólu. Prosty algorytm. Nie doszukuj się tutaj teorii spiskowych, jakichś zbieżności statystycznych, bo to wszystko po prostu nie ma sensu w momencie wyjścia zawodników na boisko.
Jaki zjazd w drugim sezonie i przed ostatnim ? Jak można mieć zjazd w drugim sezonie XD
Klopp wygrał mistrza w BVB w 4 sezonie pracy i 4 sezonie w Mainz miał najlepszy wynik - w którym wygrał i miał najlepszy wynik w LFC ? ![]()
Klopp miał zjazd w 7 sezonie pracy w Mainz i w BVB - w którym się zapowiada na zjazd w LFC?
Dziękuję, do widzenia.
W tym sezonie nie wjedziemy do TOP4, jestem o tym przekonany.
Cytat Nie bez przyczyny, po 7 latach i w Mainz i w BVB, Klopp miał zjazd.

Dokladnie. I tutaj żadna klątwa według Jackowskiego o mitycznym 7 sezonie Kloppa nie ma nic do rzeczy. Ale pewnie. Przyjdzie Gerrard i to ogarnie z tym skladem ![]()
A może wystarczy zrobić wreszcie ta ewolucję czy tam przebudowę jak zwał tak zwał z prawdziwego zdarzenia?
Miał zjazdy w sezonach 20/21 i 17/18 - Kuczq pewnie o to chodziło, kiedy pisał o drugim sezonie. Poszukaj sobie wyników z początku sezonu 17/18. Tylko się nie przeraź xD
W 17/18 nie mieliśmy nawet kadry na TOP4 i ta to TOP4 zrobiliśmy, wiec o czym mowa.
W 20/21 graliśmy praktycznie bez obrony i tak TOP3 zrobiliśmy, o czym wy mówicie.
Przypominam że niedawno pisałeś że nie ma tragedii i lecimy dalej. Teraz nagle nowa teoria ze teraz nawet do top 4 nie wejdziemy. Za miesiąc (a może i wcześniej) powiesz ze walczymy o utrzymanie.