Klopp wyciągnął nas już z większego gówna niż jesteśmy obecnie. Skończcie już tą dyskusję, bo nawet nie ma o czym rozmawiać. Szkoda czasu Panowie, odpalcie jakiś film i odpocznijcie przed robotą ![]()
W 17/18 była kadra na top 4. Może w sezonie 16/17 nie, ale sezon później już tak.
Teraz gramy bez pomocy i mamy plagę kontuzji jakbyś nie zauważył.
Albo patrzymy na sytuacje racjonalnie i oceniamy fakty i rzeczywistość. Albo za przeproszeniem pierdo*imy o tym co było kiedyś i co kto osiągnął, gdy obecnie nie ma jakiegokolwiek znaczenia.
A fakty są takie że przede wszystkim zawodnicy wyglądają na kompletnie zajechanych fizycznie. Co mecz w wyjsciowym składzie wychodzi Milner mimo iż każdy na tym świecie oprócz Kloppa doskonale wie jak skończy się wystawianie takiego emeryta w 1 składzie na drużyny grające szybką piłke jak Napoli.
Zespół każde spotkanie gra tą samą kwadratową taktyką, która fajnie sprawdza się gdy gra się z kimś nastawionym na posiadanie piłki, ale jest beznadziejna na drużyny grające z kontry. Nie ma żadnego planu B.
Czy fakt że Klopp był najlepszym trenerem Liverpoolu w XXI wieku w jakikolwiek sposób zmienia to że obecnie jego decyzje sa absurdalne? Oczywiście że nie.
Czy wygranie przez Kloppa ligi z Liverpoolem po 30 latach jest usprawiedliwieniem dla wystawiania obecnie Jamesa Milnera w 1 składzie? Oczywiście że nie.
Albo Klopp się teraz obudzi (w co wątpie), albo ten sezon będzie ostatnim sezonem tego projektu.
Wyciągnął i co ? Mamy patrzeć na to przez ten pryzmat do końca istnienia LFC, czy co ? To było i już nie wróci. Arsenal trzymał Wengera 9 lat za długo i gdzie skończył.
a Mourinho zawsze wygrywa tytuł w 2 sezonie, a w trzecim wylatuje z roboty. Ah te śmieszne zabobony. Już większe procentowe szanse ma słynna teoria Radbuga o poddaniu meczu przez Aston Ville
A co? Mamy patrzec na zwolnienie przez pryzmat dwóch slabych miesięcy? Jeszcze zeszły sezon mógł być naszym najlepszym za Kloppa. Dobry jesteś. Dwa miesiące niecałe i juz zwolnić.
Cały wątek o potencjalnym zwolnieniu Kloppa jest absurdalny głównie z jednego powodu. Żaden poważny trener z sukcesami nigdy nie podejmie się współpracy z FSG, bo od razu zażąda grubych pieniędzy na transfery, których tu po prostu nie dostanie bez sprzedaży swoich zawodników i koniec tematu.
Drużyna jest wypalona nawet nie po ostatnim sezonie, który był najcięższy, ale po wszystkich zebranych ze sobą sezonach. Co robi się, żeby takich sytuacji uniknąć? Odświeża się kadrę + dokłada brakujące elementy, czyli u nas chociażby poważny zmiennik dla Trenta i Salaha. O środku pola nie ma co już więcej pisać, bo zostało wszystko powiedziane. Jak zawsze jesteśmy w okienku transferowym spóźnieni o rok, ale tak źle jak teraz jest z kadrą nie było moim zdaniem nigdy. Nawet w sezonie 20/21, w którym kończyliśmy na środku obrony z Phillipsem, Williamsem i innym Kabakiem. Wtedy cała drużyna z liderami na czele w osobach Fabinho, Trenta, Salaha mieli o 2 sezony mniej w nogach w porównaniu do obecnego sezonu. Teraz brak sił i co najgorsze brak zmienników, dlatego muszą grać wszystko, pomimo tego, że powinni na 2 tygodnie gdzieś wyjechać na plażę i odpoczywać lub trenować w zaciszu AXA Training Centre.
No przecież tak było w 90% przepadków, to że nie wygrał z MU w 2 sezonie, wynika z tego, że z tą kadrą i przeciwko temu City, to by nawet Fereguson nie wygrał.
Zrozumcie wreszcie. FSG nigdy nie zwolnii Kloppa. Niemiec dla jankesów to złota kura. Dzięki niemu nie muszą inwestować setek milionów na transfery, żeby klub był w czołówce.
Albo patrzymy na sytuacje racjonalnie
- racjonalne spojrzenie
- zwalnianie trenera po 7 meczach
Wybierz jedno XD
Ale wskaż mi gdzie ja napisałem o zwalnaniu trenera po 7 meczach? Przecież ja nawet nic nie pisałem o tym żeby go zwalniać. Czemu zawsze ktos tu musi tworzyć jakiegoś chocioła, albo odwoływac się do absurdów?
- logika i rzeczywistość,
- zabobony i jasnowidzenie w które wierzy Mude
Wybierz jedno
![]()
racjonalnie to klopp nie ma pomyslu na inna taktyke niz napierdalanie na boki i liczenie na cud (co juz kazdy rozkminil) i od lat nie reaguje na wydarzenia na boisku albo reaguje na nie pol godziny za pozno.
do tego przywiazanie do nazwisk a nie formy i upraciuch z niego.
Rzeczywistość jest taka:
7 sezon Kloppa w Mainz - tragedia
7 sezon Kloppa w BVB - tragedia
7 sezon Kloppa w LFC - tragedia.
Prawda jest taka, że każdy inny trener po takim stracie sezonu, prowadząc wicemistrza kraju i finalistę LM, by już poleciał.
Sezon się dopiero zaczął Panie Jackowski. Wstrzymajmy się może, co?
Ja już kończę tą dywagacje. Tutaj opinia się zmienia co każdy mecz.
Przecież wokół tego toczy się cała dyskusja, do tego się odwoływałem. Sam przyjąłeś już narrację o zakończeniu przygody Kloppa, jeśli teraz się nie obudzi.
Popatrzcie na rewolucję w Barcelonie. Wydawała się, że jak z FM-a - nie może się udać, wymiana połowy składu niemalże.
Tymczasem gra Blaugrany hula, nowi zawodnicy świetnie się z marszu wprowadzili i o dziwo ci niechciani, co zostali, nie robią problemów.
Oczywiście to początek sezonu i oceniać należy na koniec, ale bardzo szybko to u nich zaskoczyło. To mógłby być dobry przykład, jak w jedno okienko odświeżyć kadrę…
Ja już sam nie wiem, czy gadanie Jurgena, że ma idealny skład i nikogo nie potrzebuję to efekt narracji i kompromisu z właścicielami, wiara w trening, czy zamydlenie jego okularów wygraną 3-1 z City w Community Shield
![]()
Spoko, na razie to mamy realne szanse na TOP4, ale to jeszcze chwila. Fakt, dobrze, że to początek. Oj, ale tu będzie płacz w czerwcu, jak Kloppo już nie będzie trenerem LFC.
No bo tak będzie i jeśli taka gra będzie się utrzymywac to Klopp odejdzie. Zwolnienie w jakimkolwiek momencie jest mało prawdopodobne znając FSG, ale Jurgen nie jest głupi i wie kiedy nastąpi moment w którym nic więcej juz z zespołu nie wyciśnie. Przecież z Borussi też go nikt nie zwolnił