Jürgen Klopp

Jürgen jest nie tyle uparty co bardzo lojalny w stosunku do swoich zawodnikow i “wiecznie” w nich wierzy.
Ogolnie to uwazam,ze nasze problemy, jezeli chodzi o “spoznione” niejako do potrzeb transfery, wynikaja z polaczenia polityki prowadzonej w tym temacie przez FSG (a wiec kupujemy jak sprzedamy) a takze wlasnie pogladow naszego coacha.

Dlatego doszlismy teraz do sciany w przypadku II linii i albo zmieni sie to wyzej przeze mnie przedstawione nastawienie i beda zakupy dajace nowa jakosc w tej formacji albo bedzie…przecietnosc z czasow dawno(tak myslalem) minionych.

W mojej opinii trzeba tej gorzkiej prawdzie spojrzec w oczy,ze byc moze “tluste lata” sie wlasnie skonczyly! :cry:

PS obym sie ku…mylil!

1 polubienie

Gdyby Jurgen grał w FUTa:

7 polubień

W to drugie tak. W to pierwsze średnnio, zważając na to jak mocno stoi to w sprzeczności z podejściem FSG… inaczej, myślę, że nie ma takiej władzy, choć może mieć jakiś wpływ. I patrząc na to, że FSG chce pozyskiwać kasę ze sprzedaży zawodników, brak transferów przy braku sprzedaży nie dziwi.

Myślę, że do tej kiepskiej sytuacji klubu każdy dorzucił swoją cegiełkę. Edwards chyba czuł pismo nosem, że się w pore zawinął. Z zewnątrz wygląda to naprawdę źle: wyniki oraz sposób gry, odklejenie Kloppa, odejścia kluczowych pracowników klubu, problemy Henrego, oraz wystawienie klubu na sprzedaż. Poprzednio zmiana właścicieli wyszła nam na zdrowie, wygląda na to, że znowu potrzebujemy takiej zmiany

dla tych wierzących, że Jurgen nie chce transferów i jest uparty jak osioł. Tu macie jak opowiada o tym, że chciałby więcej transferów

“Let me say it like this, from time to time, I would like to risk a bit more - but I don’t decide that,” admitted Klopp at a press conference on Tuesday afternoon. “We have a great team and we will really try to squeeze everything out of this season.”

“Ujmę to w taki sposób. Od czasu do czasu chciałbym zaryzykować więcej, ale nie ja o tym decyduję” - przyznał Klopp na konferencji w czwartek " Mamy świetną drużynę i będziemy starać się wycisnąc z tego sezonu wszystko"

To była ostatnia konferencja przed końcem okna transferowego, ewidentnie Klopp szukał wsparcia w transferach. Dostał Arthura. Te głosy, że on nie chce biora się stąd, że on nie stara się głośno mówić o problemach. Do tego skoro musi pracować z tym co ma, to raczej nie będzie mówił, że ma ch… zawodników. Tylko no stara się w nich wierzyć i wyciągać co się da.

1 polubienie

Liverpool were offered the chance to sign Christopher Nkunku in the summer but Jurgen Klopp and Pep Lijnders declined. #lfc [sam wallace- telegraph]

Zamiast Nkunku wzieli Nuneza ktory nie potrafi trafić w bramkę, nie dziwie sie że Edwards i połowa sztabu woli odejsc z tego cyrku.

I kolejna perełka:
Klopp did insist on the four-year contract for Jordan Henderson, agreed in August last year, that made Henderson one of the club’s highest earners. [@SamWallaceTel]

1 polubienie

najlepsze jest to, że Nkunku to byłaby wymiana 1 do 1 za Bobbego. Ta sama pozycja fałszywej 9. Po co Klopp kupił tego turbo klocka z Urugwaju, skoro nawet nie pasuje do taktyki i tego co gramy?

1 polubienie

Równie dobrze można zapytać po co kloppowi dwie młode ‘10’, w postaci Elliotta i Carvalho skoro katujemy cały czas 4-3-3. Tam się nic nie spina.

1 polubienie

Eliott dużo gra na skrzydłach, braliśmy go jako 16-latka i jednego z bardziej utalentowanych zawodników na świecie. Z pewnością wraz z wrostem jego umiejętności, dopasuję się do niego taktykę/pozycję.
Carvalho może być po prostu transferem, aby popchac dalej z zyskiem, a może wystrzeli to się znajdzie miejsce dla niego także.
Kupiliśmy ich za sumarycznie 7 mln, płacimy im niewielkie pieniądze. Jesteśmy pewnie w stanie ich sprzedać na dzień dzisiejszy za minimum 50 mln. To są Twoim zdaniem złe transfery?

Co do argumentów o Nkunku,:

• nie jest to pewna informacja
  • może to już było po transferze Nuneza i nie mieliśmy na niego ani środków, ani miejsca
  • też mogło się to tyczyć transferu w przyszłym w lecie i go odpuściliśmy, jak doszły kontuzje i skupiliśmy się na Gakpo

No to super, a jaka jest ich realna użytecznosc w tym sezonie patrząc czysto piłkarsko?
Bo przed sezonem to można bylo czytać niezliczone felietony o tym jak to transfery sa niepotrzebne bo przecież mamy super-talenty Elliotta i Carvalho które odmienią gre Liverpoolu.

A teraz nagle sie okazuje że jedyna korzysc z nich może byc taka że FSG napcha sobie jeszcze kieszenie 50 milionami.

To są po prostu transfery o niskim ryzyku i z nimi nie da sie nie trafic. BO jesli nie pilkarsko to ma się finansowy bonus. Moim zdaniem Eliott to materiał na drugiego Coutinho( tego od nas :D) a Carvalho jest u nas od pół roku i ma 20 lat, dostaje mało szans, a juz kilka bramek zdobył. Jesteś strasznym pesymistą i bardzo wąsko patrzysz na piłkarski świat.
Te potencjalne 50 milionów czy więcej w ostateczności możemy zamienić na środkowego pomocnika z wysokiej półki.

@GrzegorzLFC Ale to są zawodnicy, którzy nie są brani jako filary i blokady transferów, to są zawodnicy pomiędzy Juniorami a pierwszym składem(którzy nie maja większego wpływy na budżet płac) . Dla mnie tacy zawodnicy to : Hendo, Keita, Ox, Milner. Z wysokimi nieadekwatnie kontraktami do tego, co pokazują na boisku.
To jak przypierdzielać się do stażysty, że firmie nie idzie.

Jestem strasznym pesymista bo spytalem co ta dwójka daje piłkarsko klubowi? XD

Przecież tu już nawet nie chodzi bezpośrednio o nich, tylko o klasyczną zagrywke FSG w stylu “transfery nie są nam potrzebne bo do składu wkracza niesamowity talent w postaci zawodnika XYZ”, albo “zawodnik XYZ wraca po kontuzji po raz 50 w związku z czym transfery są niepotrzebne.”

Większosc kibicow to oczywiscie łyka jak stara baba wiadomości w TVP, a na koniec okazuje sie że ten zawodnik ktory miał odmienic oblicze gry jest bezuzyteczny.

Tak sobie myślę, że skoro Jurgen jest tak bardzo przywiązany do swoich piłkarzy. Przez co niemożliwe jest sprzedawanie a co za tym idzie niemożliwe są inwestycje w skład no to niestety ale jedynym rozwiązaniem są szejki. Wtedy do sładu będą sprowadzane Judy i Kyliany a Jurek będzie sobie na spokojnie jeździł z Oxikiem na rowerze ‘friends forever’ :smiling_face_with_three_hearts:

A kogo obchodzą te oświadczenia? Zakładasz, że FSG działa jak partia polityczna? “Wydamy oświadczenie, zobaczymy, jak to wpłynie na sondaże. Będzie dobrze”. Czy może zakładasz, że FSG działa mając na uwadze forum LFC.pl? Abo - trzecia możliwość - zakładasz, że FSG wydaje oświadczenia, żeby kibice nie przestali chodzić na mecze? Nie przestaną. Nie założą nowego klubu.
Nie bronię FSG, bo na dziś nie da się ich bronić, ale nie krytykujmy ich absurdalnie. Tak naprawdę oświadczenia FSG nic nie zmieniają w rzeczywistości działania klubu. Nie chcą kupić, to nie kupią i nic tego nie zmieni.
“Lecz choćby przyszło tysiąc atletów
I każdy zjadłby tysiąc kotletów,
I każdy nie wiem jak się wytężał,
To nie udźwigną, taki to ciężar”.
Tyle wynika z niekończacych się biadoleń na tym (i każdym innym) forum. :slight_smile: Ale rozumiem frustrację i potrzebę jej wyrzucenia z siebie.

3 polubienia

W ciągu roku Liverpool bardzo znacząco spadł w rankingu sprintów i przebiegnietego dystansu. Nie chcę wierzyć, że w ciągu sezonu większość graczy tak się zestarzała, że nie ma siły biegać. Co oni teraz na treningach ćwiczą, skoro podczas meczu nie widać nawet presingu, strzałów, kreowania akcji. Nie mówiąc już o kontrach. :thinking:

4 polubienia

To chyba ta Pepowa „intensywność” xD

Mieli pewnie rozkmine, że mamy za dużo kontuzji i przyczyną jest intensywność gry i skończyliśmy z jeszcze większym szpitalem i grą czasem przypomniającą kluby ze strefy spadkowej, gdzie wrzucamy piłkę non stop w pole karne, bez pomysłu. Różnica jest taka, że mamy zawodników, którzy odpowiednio ustawieni i pokierowani byliby w stanie wygrać ligę.

Coś tu nie działa i to widzi każdy, czy to osoba za FSG czy przeciw, czy za Kloppem czy przeciw.

Klopp jako trener wygrał najwięcej meczów w 2022 roku (43/60)
Źródło: transfermarkt

1 polubienie

Czy z “chodzą plotki”, przeszliśmy już do tej informacji jak do potwierdzonego info? Budujecie narrację o bzdury nie poparte żadnymi dowodami

Nie ma Seba to ktoś musi robić za dostarczyciela teorii spiskowych wyssanych z palca :wink: A tak serio, potraktuj moje wysrywy typowo humorystycznie. Gdybyśmy się znali z ‚świata realnego’ to byś wiedział, że mam taki styl żartownisia.