Koszykówka 🏀

No to co robi Cavs z Dallas dzisiaj to aż jest niesmaczne 1Q i 50 pkt i pozamiatane …

Apropos Doncica to tak jak mowilem. Teraz moze dostac max 229 baniek a nie 345.

Plus dużo większy podatek w Californi niż w Texasie

Ależ Trade Deadline w NBA Butler w Warriors Kuzma w Bucks Zach LaVine w Sacramento Fox w Spurs Ingram w Toronto

To jest pewnego rodzaju piękno NBA. W trakcie trade deadline wszystko się może zdarzyć i to w ostatnim dniu. I to czasem tak nieoczekiwane posunięcia, że głowa mała. Jak choćby transfer Doncic - Davis, który jest swego rodzaju historyczny. Reakcja zawodników mówi sama za siebie, nie wiedzieli co się dzieje za ich plecami.
Patrząc na to trochę z innej strony kluby często pozbywają się “kłopotu”. W danej drużynie są kwasy więc oddają miglanca do innego zespołu jak Butler. Kwestia transferu w NBA jest dużo prostsza niż w piłce nożnej. Ale to inna liga :wink:

I tak i nie. Z jednej strony klub w większości przypadków jest Panem losu zawodnika i może go wysłać na banicję do klubu, który nie walczy o nic i nie ma ambicji.

Natomiast od kilku lat widać tendencje wśród gwiazd, które wymuszają transfery.co już takie łatwe nie jest.

Dodatkowo, nie ma kasy w transferach. Wszystko opiera się na wymianie. GM musi kombinować (zawodnicy, picki, inne drużyny). To nie jest proste :slightly_smiling_face:

A co do wymiany to chyba Spurs najbardziej zyska.

Kolejny nudny All Star week

bo od kilku lat same mecze to jakiś swego rodzaju konkurs rzutów za 3 pkt więc nie wiem po co te konkursy dublować mi to bardzo podobał się mecz 91 gdzie Charles Barkley został MVP ew 94 gdzie Pippen został wybrany wtedy był i czas na popisy przez 2 pierwsze kwarty i na grę i obronę teraz to szkoda noc zarywać

Zacznijmy od tego, że kiedyś te mecze all star to były swego rodzaju pojedynki 1 vs 1, walka, obrona, udowodnić, że jest się lepszym. Teraz to nudne nabijanie trójek z własnej połowy, zero obrony, brak szacunku do kibica. Wychowywałem się na NBA w latach 90 stąd moje zupełnie inne podejście niż teraz. Wtedy to był koncert w wykonaniu najlepszych koszykarzy, teraz to błazenada w wykonaniu gwiazdek enbiej.

no powiem Ci że aż sprawdziłem który mecz oglądałem jeszcze na żywo w nocy i mi wychodzi że to odległe czasy 2003 jak Garnett został MVP i były 2 dogrywki a później jak Wade był MVP, te w międzyczasie to rano czy następny dzień powtórka a od kilku lat to już nawet powtórek mi się nie chce tylko jakiś pseudo skrót, ale jedynie do oglądam oczywiście powtórkę bo nie chce mi się czekać bo są poślizgi itp to konkurs “3”.

Garnett niesamowity koszykarz żałuję że nigdy nie widziałem go w akcji oprócz yt

dla mnie za długo kisił się w Minnesocie mięli w sumie jeden sezon gdzie zagrali w finale konferencji i to zaraz przed odejściem do Celtów w 2004, szkoda że nie przyszedł wcześniej do Bostonu bo może by był 1,2 pierścienie więcej np w 2003 czy 2004 bo ze wschodu Nets i Pistons grali w finałach

Poszedł na mecz z kieszonkowym a wrócił z niezłą kasiorą-szczęście trzeba mieć w każdej dziedzinie :basketball::joy:

Startuje Playoffs jakie typy na finał CAVS/Boston - Oklahoma ??? czy ktoś inny? Kto MVP Jokić czy Alexander?

Ciężko powiedzieć. W tym sezonie nie ma zdecydowanego faworyta. Spodziewam się że będą niespodzianki. Jokić jest naprawdę fanatyczny. Facet wykręca genialne liczby. A już osiągnięcie ponad 30 punktów plus 20 zbiórek i 20 asyst w jednym meczu to kosmos. Wydawało się że to czarnoskórzy Amerykanie zawsze będą największymi gwiazdami NBA. A tu Jokić i Doncič pokazują że wcale niekoniecznie. Trochę zazdroszczę że małe bałkańskie kraje mają tak wybitnych sportowców a Polska nie…

Na wschodzie to Cavs już z Heat będzie ciekawa para później ktoś trafi na Bucks (myślę że przejdą Indianę 4-2) z drugiej strony Celtic chyba będą mieć gorzej w 1 rundzie z Orlando niż dalej z kimś Pistons NYK. Ale zachód bardzo ciekawie LAC Denver i LAL Minnesota! OKC powinna przejść podobnie Houston ale już w kolejnej rundzie jak stawiam na LAL to kto wejdzie do finału zachodu OKC Denver czy LAC nie wiem i może być jak w ub sezonie że drużyny zachodu się wyrżną między sobą a na finał z kimś z wchodu będą albo z kontuzjami albo wycieńczeni dużą ilością gier. Fajną drużynę mają CAVS gwiazda Mitchell ale też i wyrównany mocny skład i ciekawa ławka moim zdaniem ciekawie będzie wyglądał fianał na wschodzie z Celtami i nie są bez szans.

Trzymam kciuki za moich Knicks, ale będzie ciężko przejść Celtów, szczególnie z betonem na ławce.
Jeśli chodzi o MVP, trochę nie rozumiem podejścia Amerykanów, zachwycają się tą nagrodą, której nie wygrywa lepszy tylko ten na którego będą głosować.
Jedyne co się liczy to Puchar Larrego O’Briena a nie jakiś festiwal popularności. (Powodzenia w zdobyciu złotej piłki Trent). W każdym razie najbardziej wartościowym zawodnikiem jest oczywiście Joker, ale zostanie wybrany Shai.
Więc Nikola, niech ta śmieszna statuetka leci do Oklahomy a ty wygraj mistrzostwo (oczywiście jeśli Knicks odpadną)

praktycznie zawsze zachód miał mocniejsze druzyny i trudniej było się dostać do playoff.

liczbami Jokic bije wszystkich, natomiast jako drużyna na wschodzie byłoby spoko, a na zachodzie to wiele nie brakowało a mogli w play-in skonczyć.
OKC wykręcili jeden z najlepszych wyników w historii, najlepszy strzelec ligii, więc wyrazny lider tego sukcesu, Cięzka decyzja, w związku z tym, że Jokic ma juz kilka MVP to pewnie dostanie Shai.

już tak nie przesadzaj. Poza kilkoma sytuacjami zazwyczaj dostaje ten co powinien. Zreszta amerykanie nie przyznają temu popularnemu a zazwyczaj z lepszej druzyny - cos jak MVP finałow zawsze jest ze zwycięskiej druzyny, a nie ten co sobie nabił najlepsze statystyki.
Jakby tak patrzeć, to Westbrook by musial miec 4x MVP.
Teraz Jokic ma srednie triple double, ale Shai jest najlepszym strzelcem, zdecydowanie najlepszej drużyny na mocnym zachodzie, gdzie Holmgren zagrał raptem 32 mecze.
Jak dla mnie powinien dostać Jokic ale nagroda dla Shaia nie będzie jakis oszustwem.

Ja liczę na mój Boston i Clippers

1 polubienie

No z tymi MVP to nie koniecznie tak jest bo statuetka Embida? 76 byli trzecim teamem na wschodzie, czy Westbrooka który nabił rekord triple duble a OKC było bodaj 6 drużyną na zachodzie dla mnie Kanadyjczyk powinien dostać sezon i jego i drużyny niesamowity