Jestem przeciwny przejawom jakiejkolwiek dyskryminacji ale hit hitów to dla mnie była sytuacja Mane - Sane z oskarżeniami o rasizm😁 wystarczy pewnie kur*ą rzucić do jakiegoś piłkarza i on się już obraża. Taki ma zawód, o ilu sprawach pewnie nie wiemy, nie grałem w okręgówce ani w Ekstraklasie ale na podwórku specjalnie prowokowało się, dogadywało, przeklinało żeby wybić z rytmu jakiegoś zawodnika drużyny przeciwnej.
Widzieliście tabele? Tam to dopiero ciekawie w strefie spadkowej.
13 miejsce ma 41 punktów a 18 ma 39.
Benzema potwierdził odejście. Ciekawe kogo teraz kupią. Coś czuje, ze Kane albo Osimhen i to prędzej ten drugi.
Jesli Kane chce zdobywać trofea to kierunek hiszpański (Real) albo niemiecki (Bayern) byłby dla niego optymalny, przechodząc do ManU może się nie doczekać mistrzostwa czy LM. A w City temat zamknięty.
Kane prawdopodobnie chce pobić rekord Shearera, dlatego zależy mu na zostaniu w Anglii.
Benzema jednak zostaje
“Benzema otrzymał ofertę z Arabii Saudyjskiej i zastanawiał się nad nią, ale ostatecznie zdecydował, że czuje się na siłach, by rozegrać w Realu Madryt jeszcze jeden sezon na odpowiednim poziomie.”
W sumie ten cytat idealnie podsumowuje poziom lig arabskich
Nie potwierdza, nie zaprzecz, wiec ciężko powiedzieć
Teraz MARCA podaje, że Benzema zostaje.
Hazard tez odchodzi, czyli chyba będzie grubo z transferami Realu…
Asensio również odszedł i już znalazł nowy dom, w Paryżu. Real czeka przebudowa, ale ich akurat nic nie blokuje. Mają pieniądze, mają Carlo, który dostanie kogo chce, mają nadal markę, gdzie wielu chce grać. Będą mieli Jude, może Kane’a. Ciężko z takim klubem konkurować na rynku.
Firmino ponoć odpuścili, żeby zaraz się nam po Salaha nie zgłosili
Co im było po Hazardzie, kompletny zjazd formy, muchy w nosie i koniec kariery, tak to widzę, niw udało mu się w Realu. Nie wiem po co czasami piłkarze idą do Realu czy Barcelony typu Coutinho, Hazard, Stekelenburg itp. itd.
Jak go brali to był w absolutnym topie, trudno było przewidzieć, że aż tak bardzo nie wypali.
Poza tym trochę graczy w Realu/Barcy się odnalazło, chociaż i sporo flopów, zwłaszcza w WięcejNiżKlubie.
Hazard poszedł do Realu w najlepszym momencie swojej kariery, więc sytuacja win-win. Bo na czym miałby przegrać, grzejąc dupę w słońcu Hiszpanii przez kilka lat i zarabiając przy okazji sporo hajsu
Kiedy był Stekelenburg w Realu lub Barcelonie? Może chodziło Ci o Huntelaara w Realu lub Cillessen w Barcelonie?
Karim Benzema oficjalnie w drużynie Al Ittihad za jedyne … 200mln Euro za sezon. Podobno szejki wyszli z propozycją także do Lewandowskiego i Ngolo Kante. Tam można dorabiać na emeryturze.