La Liga

Ayoze Pérez. Gość ma 31 lat. Niezła kariera w Anglii. Na poziomie Premier Leagure 223 mecze, 45 bramek, 17 asyst, a grał na różnych pozycjach w ataku oraz pomocy w niezłych klubach, ale nie w czołowych.
W tym sezonie w La Liga 6 bramek w 7 meczach, a ogólnie dopiero w tym roku debiut w reprezentacji.

Carvajal może mieć niestety z głowy dalszą karierę, nie tylko ten sezon. Podobno zerwał nie tylko więzadło krzyżowe, uraz jest rozleglejszy.
Co prawda Real od razu przedłużył jego kontakt do 2026 roku, ale nie wiadomo, czy Hiszpan wróci do wielkiej piłki.

Gość ma 32 lata, jak wróci to tylko do Arabii robić hajs.

Lewy znów pajacuje przy karnym, jakie to jest żałosne
Durnie z UEFA/FIFA powinni to natychmiast zakazać bo to jest oszukiwanie bramkarza moim zdaniem-tacy strzelcy nie mają “cojones” aby wykonać jedenastkę normalnie.

2 polubienia

Co z tymi karnymi nie tak ?
Znalazł skuteczny sposób na ten moment dozwolony, więc o co halo?

Rzut karny Panenka to też pajacowanie?
Zidane, Pirlo tak wielu piłkarzy bez jajek.

1 polubienie

Jeśli przed strzałem zatrzyma się 5 razy to tak, jeśli strzeli na jedno tempo - nie.
Myślę, że jaśniej się nie dało wytłumaczyć.

W drugą stronę Dudek dance to też było pajacowanie ?
Wygraliśmy tamten finał bez cojones ?
Dziwne te podwójne standardy.
Lepiej niech lewy strzela tylko lewą nogą , najlepiej bez rozbiegu.

Gole z fałsza to też tylko pizdeusze strzelają, tylko te z całej pyty postym podbiciem jak Gerrard się liczą. :rofl::rofl::rofl:

@Ziaja wtedy to inna gadka, zabronione to karny się nie liczy.
Problem, że lewy się w teorii nie zatrzymuję i niewielu to potrafi.
Dlaczego miałby tego nie robić jak jest to granicy przepisów i te karne mu uznają ?

Nie, przepisy na to pozwalały, teraz nie pozwalają.
Sposób wykonywania przez Lewego i innych tego typu powinien zostać zakazany przez Fifę/Uefę skoro bramkarze muszą być cały czas na lini, a on niemalże się zatrzymuje to bramkarz nie ma prawie że szans.

Oczywiście że jest Legalne, ale z perspektywy bramkarza to jest praktycznie nie dawanie mu szans na obronę.

Napisałeś “niemalże”. Póki sie nie zatrzyma to nie łamie przepisów. A że robi zwód czy tam pół krok przed tym uderzeniem to póki co jest legalne.

Jak dla mnie to niech Lewy korzysta z tego ile wlezie, jeśli ma mu to dać większą skuteczność strzelanych karnych. Kibicuję mu.

1 polubienie

Ale Lewy się zatrzymuje a te karne są traktowane jako prawidłowe więc o co chodzi?

No jakby się zatrzymywał to by były podstawy żeby ich nie uznawać?
Jak zmienią przepisy żeby w biegu nie markować strzałów to wtedy można mieć pretensje.

Dla mnie to podobna sytuacja jak gole Arsenalu z rzutów rożnych. Na granicy przepisów, ale innym zespołom nikt nie zabrania tak grać.

Napastnicy przeciwnej drużyny też mogą tak wykonywać karne, to nie tak, że istnieje przepis : tylko Pan Lewandowski może tak wykonywać rzuty karne.

Oj Kolego nieladnie! :rage: a dopiero wczoraj o tym pisalem czyli imputowanie komus czegos co nie zostalo zawarte w jego poscie.
TAK! nasz Jurek tez pajacowal,wychodzil “2 metry” przed linie i az dziw,ze sedzia na to pozwolil.
I to bylo z kolei oszustwo w kierunku strzelcow.

Zidane,Pirlo niech beda i Platini czy Pele (choc tak nie robili) albo Bog wie kto to gdyby tak pajacowali jak Lewy to tez napisalbym,ze nie maja “cojones” aby strzelac normalnie.

Korzystał ktoś z aplikacji eleven ?

Ciekawa sprawa jeżeli chodzi o skład Barcelony.
8 Hiszpanów + 3 obcokrajowców czyli powrót do starych czasów - kiedyś była taka reguła :rofl:
A na ławce podobny układ.

To fajnie byłoby oglądać uśmiechniętego Lewego i płaczącego rasistę.
W Hiszpanii zawsze za… Katalonią :blush:

Ktoś ogląda?

EDIT: Darwin ze śmiechu tarza się po podłodze :rofl:
Ja nie trzymam linii spalonego?
Zobaczcie co wyprawia “Mekambe” i w ogóle Real!

1 polubienie

Vini za te ciągłe pretensje do sędziego dawno powinien dwie żółte wyrwać, i to machanie łapą o żółtą teraz powinno się dwiema skończyć, dla Casado i dla niego. No nie wierzę, że nie potrafią tego idiotę ogarnąć.
Rasizm… większego rasisty od niego nie ma. Ja nie przejmuję się od ojebania VVD i potem Lewego tak bardzo tą ZP, ale jeśli on miast Rodriego ją zdobędzie, to na prawdę nie chcę wiedzieć, na co sobie zacznie pozwalać i na co mu pewnie przyzwolą sędziowie, przynajmniej Ci hiszpańscy, bo widzę pizdy srogie z nich.

1 polubienie

Kiedyś to były klasyki. Dzisiaj Hiszpania nie ma podjazdu do Anglii

1 polubienie

Parafrazując: dziś prawdziwych klasyków już nie ma :pensive:

EDIT: gooool Lewy :soccer::poland::muscle::blush:
I jeszcze raz :soccer::soccer::poland::muscle::blush:

Real dużo lepszy, mogli już śmiało prowadzić 2/3-0. Co do spalonych, dużo ich jest ale są minimalne, to bardziej fart Barcelony, że udaje im się łapać na centymetrowe spalone.

Co ten Robert w gazie jest :sweat_smile:

5 polubień

Flick ustawił inaczej te klocki, koledzy go szukają na boisku i są efekty a Lewy jak wino :smiley:

I Barca dobiła Real :ok_hand:

5 polubień