La Liga

A to jakoś tego nie pamiętam, a może wogóle nie słyszałem. Dzięki Bogu w każdym razie, że tu nie trafił. Niech tam gnije zatem, życzę spadku i powrotu do małpiego gaju.

Ten pierwszy raz Lewego :soccer: :grinning:
Wykończenie w jego stylu!

EDIT: i kapitan naszej repki z drugim :soccer::soccer:
I jeszcze asysta😊

Nie no, 1:1, niech ten Lewy ładuje następne …

P.S

Robert Lewandowski 4 piłkarzem w historii który zdobywał bramki od 1 do 90 minuty! Pozostali trzej: Zlatan, CR7 i Luis Suarez.

Lewy kozak, fajnie, że strzela :smiley: mvp zasłużony !

Ogląda ktoś poczynania Lewego?
Tak jak La liga mnie nie interesuje to dla Lewego oglądam każdy mecz Barcelony od początku sezonu i muszę powiedzieć, że Robert bardzo szybko się tam odnalazł i fajnie jak na koniec sezonu miałby więcej bramek od Benzemy.
Na razie jeszcze daleka droga, ale być może jakby był królem strzelców, plus Barca zaszła by daleko w lidze mistrzów to może w końcu by wygrał i tak już przez niego zasłużoną złotą piłkę.
Fajnie by było żeby ta nagroda wpadła w jego ręce na zwieńczenie kariery najlepszego polskiego piłkarza w historii.

1 polubienie

Ja też La Liga od paru sezonów właściwie nie oglądam, w zeszłym sezonie nawet jednego całego meczu nie widziałem, ale ostatnio o dziwo oglądam wszystkie mecze Barcelony, a wcale nie jestem fanem Lewego, choć z uwagi na narodowość mu kibicuję :blush:, trzeba przyznać , że gra dobrze, strzela bardzo ładne bramki, gdyby nie miał wokół siebie tych jebanych samolubów :wink:, Dembele i trochę mniejszego Raphinii to miałby już tych bramek więcej, ale akurat dziś Barcelona powinna przegrywać ze 4-0, ale sevilla nic nie wcisnęła więc Barcelona się rozkręciła i jest 0-2, Premier League to nie jest, ale akurat ten mecz nie jest najgorszy.

1 polubienie

Lewy gra jakby był w Barcelonie od zawsze

Nie wiem czy kiedykolwiek obejrzałem jakieś spotkanie LaLiga w całości, patrzę na wyniki, śledzę strzelców bramek ale bez większych emocji. Lubię z tej ligi Athletic Bilbao ale to w sumie tyle co mnie tam interesuje, nawet nie wiem kto tam teraz gra :wink: Ale fajnie, że Lewandowski odnalazł się w Barcelonie, cały PR, otoczka, to jest odpowiednie miejsce dla niego.

Javier Tebas na prezentacji albumu Panini LaLigi: Lepszy transfer - Lewandowski czy Tchouameni? Tchouameni. Benzema czy Lewandowski? Jestem madridistą więc Benzema.

Fajnie tam mają, prezesik La Ligi gada takie rzeczy. W Anglii chociaż sędziowie nie mówią jasno, że faworyzują City,

Właśnie trwają derby Madrytu, jest to chyba pierwszy mecz ligi hiszpańskiej, który oglądam od początku, nawet sympatyzowanie z Athletikiem Bilbao nigdy nie skłaniało mnie do oglądania tej ligi. W sumie wynik jest mi obojętny, jednych i drugich nie lubię. Obstawiam z 2 czerwone kartki dla gospodarzy (Atletico).

A ja bardzo lubię ten klub czyli Atletico Madryt :grinning: a z kolei Real to nie moja bajka i chciałbym aby gospodarze wygrali.
I to byłoby też dobre dla Lewego i spółki!

Warto wspomnieć, że Tchouameni kryje cały środek Atletico, jest mi bardzo żal widząc kolejny jego świetny mecz, że nie udało nam się go ściągnąć. Trzeba było sobie go klepnąć już wcześniej… pomijając grę w defensywie, to jakie piłki rzuca, to drugi Pogba.

Defensywny Pogba, Ofensywny Kante? Dzięki niemu zrobili ŚWIETNY deal sprzedając Casemiro, bo kasa wpadła, a godni następcy są i się boję, że to pozwoli im chorą kasę rzucić na transfer Bellinghama…

Jeżeli nam jeszcze zabiorą Bellinghama to będzie większa kosa niż z United.

Nie lubie realu ale trzeba im oddać że kapitalnie przebiega u nich proces odmładzania kadry praktycznie bez żalu pozbyli się filarów sukcesów ostatnich lat i świetnie ich zastapli nie tracąc przy tym niczego na jakości i poziomie gry. Nie mam złudzeń ze jeśli ruszą po tego bellinghama to nie mamy z nimi szans i tylko determinacja samego pilkarza moglaby spowodować ze do nas przyjdzie.

Ziobro zaskoczenia. Ruszamy po piłkarza wraz ze startem okienka i okazuje się, że piłkarz od kwietnia jest już dogadany z innym klubem. Jeśli jest się zdecydowanym na transfer, to nie czeka się do rozpoczęcia okienka, tylko rozpoczyna się biznes przed innymi.

Casus powyżej. Minione okienko było najlepsze do sprowadzenia Bellinghama. City obkupione i Silva zostawał na bieżący sezon, Chelsea z wydatkami +200 mln, United podobnie, PSG również obkupione, tak jak Real i Bayern, a Barcy nie stać. BVB mówiło, że nie sprzeda, ale podobnie Ajax mówił o Anthonym. Trzeba było nadpłacić, przepłacić. Tym sposobem odpuściliśmy Bellinghama, a za rok trzeba będzie i tak nadpłacić i przepłacić, tylko że będziemy mieć 5 rywali na rynku, zamiast spokojnego targowania się z BVB.

A żeby nie robić offtopu - niczego tak nie zazdroszczę Realowi jak Pereza, który wie jak się robi biznes i pociąga za odpowiednie sznurki, kiedy tylko trzeba.

3 polubienia

Perez wie, że Bellingham przyciągnie zainteresowanie całej wyspy. Dużym atutem Jude jest jego neutralność, nie grał w Londynie, Manchesterze ani Liverpoolu. To będzie chłopak każdego Anglika. Nowy stadion z tymi hotelami, miasto Madryt przyciągnie niejednego Brytola. Szybciej przyleci on niż jakiś Chińczyk.

Pytanie tylko, czy Perez będzie chciał przepłacać za Anglika - jego (Pereza) przepis “home grown” jakoś mocno nie obchodzi. Od Anglików bierze się więcej pieniędzy bo

1. Muszą mieć w kadrze określoną liczbę piłkarzy ze statusem “Home grown”
  2. Kluby dysponują kasą m.in. za sprzedaż praw do transmisji (nawet jeśli nie są to kluby z TOP4, bo podział pieniędzy jest bardziej “sprawiedliwy” niż np. w La Liga

Uważam, że BVB będzie miała większy interes w tym, żeby sprzedać go do Anglii niż do Hiszpanii

Dodatkowo Perez cały czas nie kupił napastnika. Myślę, że sporą cześć funduszy w Madrycie będą musieli przeznaczyć na środkowego napastnika - nie wiem na kogo padnie, ale to też nie będzie tani zakup

Saldo transferowe Realu od 2009 roku -427,45 mln € ; więc przy tym co ugrali i wzięciu pod uwagę jakości aktualnej kadry (zwłaszcza tych grajków z perspektywami rozwoju) to jakiś majstersztyk.
MC i MU od tego czasu po równo, minus 1,2 mld. Wydatki MC przynajmniej się jakoś bronią.
(Wpływy i wydatki)

Tak odnośnie zarządzania prze Pereza.

Tylko oni sprzedaja niepotrzebnych graczy i to za dobre pieniadze. A my czekamy do konca kontraktu, zamaist cos zarobic i przeznaczyc na nowych.

2 polubienia

Bo my mamy niesprzedawalnych graczy typu Ox czy Keita, ale poza tym oddaliśmy kilku zawodników szerokiego składu czy rezerw plus Sadio.