Liga Mistrzów 2022/23

To nie jedyna seria rzutow karnych w ktorych Caju uczestniczyl to raz a dwa: gdzie sie podzialo “nas sie nie skresla- We are Liverpool” itd,itp :joy:
Ja tam zasiade wygodnie na kanapie i dam sie pozytywnie(oby!) zaskoczyc :muscle:

no wiesz co? Ja wiem, że na 99% nie przejdziemy dalej i potem będziesz mógł mnie cytować i przechwalać się, że miałeś racje, ale litości. przegrywamy po pierwszej połowie dwumeczu 3ma bramkami, ale ile to już razy taka strata była odrabiana? Trochę więcej wiary, przypominam chociażby dwumecz z Barceloną.

Jako kibic warto wierzyc do końca, jednak Real ma na nas patent, a my sami nie zachwycamy w tym sezonie. W każdym razie w tym meczu ważne, abyśmy wyszli na boisko chcąc awansować dalej. Jeśli odpadniemy po dobrym meczu, ja będę usatysfakcjonowany. Ważne, żeby starać się atakować, do stracenia i tak nie mamy nic.

No pozostaje wierzyć zobaczymy po pierwszej połowie która będzie pewnie kluczowa.
I fajnie byłoby postawić tego viniciusa do pionu bo nawet Neymar tak nie irytuje jak on (Nie negując oczywiscie umiejętności obu).
Chłop no udaje klauna po prostu myśli że może wszystko, a potem pretensje że każdy przeciw niemu.
Sędziowie boją się go ukarać bo bedzie przez kolejne pół roku mówił o rasizmie.
Jak nie my to mam nadzieję, że ktoś im utrze nosa w kolejnym etapie rozgrywek, szczególnie panu z Brazylii

2 polubienia

Zasadniczo kiedy jesteśmy z góry skreśleni gramy najlepsze mecze. No ale nie ma Origiego :frowning:

1 polubienie

Nie no Pany, na hiszpańskiej ziemi Liverpoolowi Kloppa idzie źle, a co dopiero wygrać 3 bramkami. Awans rozstrzygnięty na Anfield. Szkoda, że Konate był niedostępny, bo Gomez tam zawinił przy przynajmniej 3 bramkach. Skupić się na TOP4 w lidze i dograć ten smutny sezon, to jest nasz cel na resztę sezonu.

8 polubień

Skupmy sie na PL ok ale przeciez na rewanzu tez mozemy poniewaz po Madrycie nie zagramy przez 2;5 tygodnia gdyz mecz z Fulham jest przelozony(FA Cup).

Powtorze sie : nie mamy szansy to …wykorzystajmy ja :joy:

Mam przeczucie, że my to zrobimy właśnie dlatego, że wszyscy postawili na nas krzyżyk :smiley:

Mam dziwne przeczucie :slight_smile:

Gramy rewanz z sRealem a dopiero co Barca postawiła ich do kąta :wink:
Wygrana moze nasza 0:2 ostudzi nastroje i dodam nam skrzydeł na dobrą top 3 koncówke :wink:

Wiem wiem ze mnie poniosło ze tak nazwę ale przecież sami wiecie ,ze nie takie rzeczy sie działy i nie o takie grały :wink:

3:0 dla barcy
Anfield 4:0
4:3 LIVERPOOL win !!

Czyżby Powtórka i mamy dogrywke ?

Zobaczymy a teraz czas pokazać ManU gdzie ich miejsce.

2 polubienia

Kto ogląda Chelsea - BVB?
Trzeba sprawdzić co robi nasz🤣 Jude!

Nakręcacie się na tego Jude, wybieracie mu już nawet numer w jakim ma grać, a przypominam że jest on zawodnikiem BVB. Co tu się będzie działo, jak będziecie płakać i narzekać jak młody Anglik wybierze Real czy City lub Chelsea. To że Ci dziennikarze nakręcają, to nie znaczy że jesteśmy niewiadomo jak bliscy. Nie nakręcajcie, bo z doświadczenia wiem że dopóki nie ma nic oficjalnego to nie ma co się cieszyć. Lepiej się pozytywnie zaskoczyć niż negatywnie rozczarować.

2 polubienia

Oglądam mecz Chelsea - Bvb to Beligham kompletnie nie widoczny , wazny mecz gdzie moglby sie pokazac a jego niema. Juz czesciej pod grą jest Emre Can.

Słaby Jude w I połowie, zresztą w pierwszym meczu też nic ciekawego nie grał. Żeby się nie okazało, że to będzie drugi Sancho, pro w Bundes, słabiak w PL.

Akurat gość jest mega słaby dziś, imo tylko ten Wolf gra gorzej.

I doceń Chelsea, bo dziś grają naprawdę świetnie.

BVB wygląda gorzej niż Liverpool grający najgorszy sezon od lat. I oni jeszcze mają czelność trzymać Bellinghama.

Tragiczna dziś jest Borussia.

W tym sezonie w PL była masa takich zagrań ręką, i podobno to nie jest rzut karny, jeśli obrońca nie robi ruchu z premedytacją, ale jak zwykle co miesiąc nowe normy, jeśli chodzi o zagranie ręką.

Już mnie to nudzi, że każdy z sędziów sobie interpretuje to w swój własny sposób i to jest okej, bo chłop “się obroni”.

Ten Potter jeszcze Lige mistrzów wygra przez przypadek

Dlaczego zakładasz, że przez przypadek ? LM a liga to dwie inne rozgrywki, jak wygra to zasłuży. Zobaczymy z kim zagrają w 1/4, bo dziś to raczej easy - BVB nic nie gra, zresztą to będzie ich chyba 6 kolejna porażka na angielskiej ziemi.

Jako człowiek “starej daty” powiem tak: wyciągnął obrońca BVB łapę do boku i zablokował piłkę? Tak! A skoro tak to to jest karny i tyle a “nowomodne” interpretacje to dla mnie jeden wielki bullshit😡

BVB słabo, nasz :rofl:Jude też!

Z mojej perspektywy mogliby równie dobrze wiązać obrońcom ręce, albo zapinać w kajdanki za plecami, skoro wymaga się, żeby w ten sposób biegali po polu karnym, co jest nienaturalne.

Anyway, mój punkt dotyczył raczej rozbieżności w sędziowaniu, bo w następnych tygodniach jak Liverpool będzie miał taką sytuacje w polu karnym to sędzia na to machnie i puści grę. A takie zagrania ręką mieliśmy w tym sezonie w obie strony, bez rzutów karnych.

A tak co sezon to samo, na początku rozgrywek sędziowie trzymają się nowych dyrektyw, jak kiedyś z tym, że jeśli zawodnicy wymuszają i pokazują natarczywie, gdzie i komu należy się kartka to było karane, teraz już zapomniane i od 2 lat rozmowy o zagraniu ręką i ruchu ręki do piłki/naturalnym ułożeniu ciała co jak widać też już jest melodią przeszłości, albo wróci po jakimś mocnym skandalu.