Liga Mistrzów 2022/23

Z tego co mecz ogladalem to ciezko mu bylo zarzucic, zeby zagral zle. Kilka fajnych okazji stworzyl, w tym ta ktora powinna sie zakonczyc odgwizdaniem karnego na Lozano. Do tego oddal kilka niezlych strzalow. Mam wrazenie, ze koledzy go szukali czesto, szczegolnie Di Lorenzo, ktory wielokrotnie niedokladnie podawal do Piotrka. Jakby troche lepiej sie przykladal do tych podan to pewnie, ktores z nich skonczyloby sie asysta.

Napoli złapało zadyszkę w najgorszym momencie sezonu, zresztą te problemy z awansem do półfinału można było przewidzieć - najpierw z Milanem 0-4 w lidze, potem 0-1 w LM, kilka remisów w serie A i remis w rewanżu.
I finalnie są w takim położeniu jak my w 2020 roku - liga w zasadzie wygrana juz w marcu, odpadnięcie z LM i na dobrą sprawę pozostaje dogranie sezonu w lidze, która jest już rozstrzygnięta.

3 polubienia

Joao Cancelo skoro jest wypożyczony z City do Bayernu to może grać w tym meczu ? :thinking::thinking:

tak, Coutinho też grał przeciwko Barcelonie grając w Bayenie

1 polubienie

To tylko brakuje, aby przyczynił się do odpadnięcia City i transfer definitywny :wink:

Barella z golem dla Interu-brać chłopa do nas i nie gadać! :blush:

Haaland za to z karnego w trybuny😅

City grające na czas w pierwszej połowie to istny przejaw lekkiej paniki. Bayern fajnie ciśnie i mogą jeszcze coś ugrać. Chyba, że skończy się jak Chelsea cisnęła cisnęła, a potem dwa gongi.

City słabo ale nie dadzą sobie tego wyrwać!
I dobrze ponieważ “skórzane gacie” są be🤮

I City w półfinale😬

W zasadzie jedyne co stoi na przeszkodzie do wygrania LM przez City jest sam Guardiola: w finale czeka już tragiczny Inter/Milan- czyli pewnie jeden z najsłabszych finalistów ostatnich lat, a w półfinale zawsze niebezpieczny Real, który jednak nie jest aż w takim gazie.

To może być ten rok.

Jak Pep nie będzie eksperymentował, jak w finale z Chelsea, to szejki doczekają się :trophy:LM w tym sezonie.

Może zagrać najlepszy dwumecz w historii.
Ale Real to Real.

Ach gdyby tak jeszcze BVB nie zaprzepaszczało szans to “bałery” mogliby skończyć sezon z niczym.
Piękna perspektywa ale chyba jednak się nie spełni☹️

Interu z Milanem zapewne nikt nie spodziewał się w półfinale, nawet mój kolega, kibic tej drugiej drużyny jest zaskoczony i zdziwiony postawą swojego klubu. Spodziewał się solidnego lania od Napoli, ba, obawiał wyjścia z grupy LM, a tymczasem tutaj sukces jak za dawnych lat. Mimo wszystko myślę, że Real zgarnie trofeum, doświadczenie.
Co te City ma w sobie, oglądam ich spotkania i nie mogę się nadziwić. Haaland nieporadnie skacze do główek, wygląda “klocowato”, a rozwala system na kawałki.

Bayern chce z piłką wejść do bramki. Juz mieli tyle okazji żeby strzelać zza pola karnego, jakieś głupie wrzutki, podania, i obrona City wszystko wybija.

1 polubienie

W jednym meczu Real, który nie jest w wybitnej formie, mógłby wyeliminować City ale w dwóch spotkaniach… NIE! tyle szczęścia nie będą mieć.

Typuję finał Pep kontra Inzaghi😊

Rany ten Upamcano to jest ciemniejsza wersja Lovrena :person_facepalming: jak już ktoś ma wygrać to trofeum niech to będzie Milan.

Zarządzanie meczem przez Tuchela koszmarne, co na boisku robił do 70 minuty Chupo-Mouting to nie wiem, zupełnie niewidoczny przez całe spotkanie. Powinien pójść na całość i zrobić zmiany w przerwie, Muller wszedł jak już było pozamiatane… Za to świetnie Coman.
Trochę żartem - MOTM: Upamecano - (cofnięta) czerwona kartka, sprokurowany karny no i poślizg w kluczowym momencie meczu przy golu Haalanda.

Prawda jest taka, że wygrany z półfinału City - Real wygrywa LM… City w zeszłym roku dzieliły minuty od finału. Jakim cudem Real wyrwał im ten awans - Guardiola chyba do dzisiaj nie zrozumiał dlaczego tak się stało. W tym roku to angielski klub jest dużym faworytem tego starcia. Ale real to Real - mogą grać słabo a wyrwą ten awans w samej końcówce jak to było rok temu. W sumie nie wiem czyje zwycięstwo będzie gorsze bo City to nasz arcywróg z ligi angielskiej a Real to nasza zmora w LM

1 polubienie

Niech Milan odczaruje sobie Stambuł i wygra LM w tym roku😊 piękna była by to historia gdyby hegemony i dolary uznały wyższość Milanu.

6 polubień