Liga Mistrzów 2024/2025

Ale karne to inna dyscyplina. Alisson jest najlepszy na świecie, ale gdyby oceniać tylko karne to poziom ekstraklasy polskiej. Martinez przeciętny bramkarz, w karnych najlepszy na świecie obok Donnarumy

Jedyna wątpliwość w meczu Realu z Arsenalem jest taka, czy kanonierzy będą mieć majtki opuszczone do kolan czy w kostkach.

6 polubień

Zawsze próbują z tym Realem grać na styk i zawsze kończy się to tak samo oni się chyba nigdy nie nauczą.

Wszystko wskazuje na to, że dwa hiszpańskie kluby znowu będą na piedestale a my będziemy chłopami do bicia. Dzięki FSG, zjebaliście potężnie.

Pi******ny dzikus dalej swoje. Powinien w dżungli po lianach się bujać. Tam niech sobie wymachuje do małp.

Przydałby się PEPE w przeciwnej drużynie. Zaraz by dzikusa usadził po pierwszym kontakcie.

9 polubień

Co ty pier***sz. Myślisz, że specjalnie nie strzelili więcej bramek? Curtois zagrał dobry mecz jak i Oblak

Atletico to taki hiszpanski Arsenal, zawsze ktoś w kluczowym momencie okazuje się lepszy.
Chociaż akurat dzisiaj zagrali świetnie, żałuję ze nie wygrają LM.

Polecam wejść na stronę fcbarca.com i wskoczyc w dział “La Rambla”. Można się pośmiać :smiley: Cytuję jeden komentarz:

Ciekawe ze zawsze na koncu real korzysta na błedach.

Tu sie Neuer wyleje,tu sie alvarez posliznie,tu sie bramkarza sfauluje tam sie gola po spalonych uzna.

Jaki sens jest grac w LM z zespołem ktory ma farta wiecej niz pozostałe drużyny razem wziete. A najgorsze ze te bezbeki beda o mentalu pisac.

Mozna grac wielkie guwno ale i tak fart im pomoże.

Nienawidze tego sportu czasami.

Poza nami chyba tylko kibice Barcelony ich bardziej nienawidzą.

Gdyby nie zrobił idiotycznego wymachu rękoma do tyłu tuż przed strzałem, przez co miał spóźnioną reakcję, to by to odbił. Tych ułamków sekundy mu właśnie zabrakło. O tych białych … z Madrytu nawet nie chce mi się pisać, sami się przedstawili przed milionami słuchaczy. Obrzydliwy klub. Jeśli Trent pójdzie w to środowisko to będę na maxa zawiedziony nim jako człowiekiem.

Atletico to zdobyło chociaż Mistrzostwo z 5 lat temu chyba. A Kapiszony kopią się już ponad 20 lat o PL, a w LM mają równe 0.

2 polubienia

Mnie już wszystko jedno, czekam tylko na oficjalkę, żeby zmienić awatar

1 polubienie

To co, teraz przepchną Arsenal, a później PSG zapomni jak podać piłkę na 5m?

Nie ma szans, że przejdą to PSG. My mieliśmy wielkiego farta w pierwszym meczu i nas wyrzucili w drugim.

1 polubienie

I wnioski koncowe po rozegraniu 1/8 finalu:

• do cwiercfinalu awansowaly rowno po 4 ekipy z top 8 jak i ci z dalszych miejsc po fazie ligowej
  • lepsi od druzyn z pierwszej osemki okazywali sie ci z par,moim zdaniem,wyrownanych a wiec PSG,Bayern,Real i BVB
  • w pozostalych czterech przypadkach awansowali,w mojej opinii,faworyci czyli Barcelona,Arsenal,Inter i Aston Villa
  • co wiec daje bycie w top 8- nie grasz w play-off i masz rewanz u siebie
  • czego nie daje-sportowej gwarancji latwego rywala bo jak masz pecha w losowaniu to trafiasz na bardzo silna ekipe/na twoim poziomie no i jest problem
  • ostatecznie wiec bycie w pierwszej osemce to takie troche sztuczne poczucie zrobienia czegos pomocnego w kierunku fazy pucharowej ale tak naprawde jest to zludne i daje niewiele czyli nie ma sie co podniecac tym faktem w nastepnym sezonie

Nam tego szczęścia zabrakło a ta obrzydliwa drużyna- Real, znowu psim swędem przechodzi dalej…

Puchary wygrywa się wiosną, faza grupowa jest po to, żeby nie odpaść i w miarę możliwości uniknąć rundy 1/16.
Ktoś to pisał, że warto wygrać komplet meczów w grupie, historyczny wyczyn itp. No i po co, skoro liczy się wygrany majowego finału, a nie fazy grupowej.

3 polubienia

Moja lista zyczen kto ma wygrac LM w tym sezonie poczawszy od najlepiej do ci w zadnym przypadku:

• Barcelona :rofl:
  • Inter :smiley:
  • Aston Villa :england:
  • BVB :crazy_face:
  • Arsenal :grimacing:
  • PSG,Real,Bayern wszyscy na absolutne nie! w tej kolejnosci :face_vomiting:

Fajnie, gdyby AV wygrała drugi raz Puchar Mistrzów w swojej historii. Albo BVB.
Ale raczej nierealne, biorąc pod uwagę potencjał tych zespołów.

Z bardziej realnych - niech to będzie wygrany pary Inter/Bayern.

2 polubienia

I jeszcze fakt oczywisty ale warty uwypuklenia.
Z jakich lig/krajow mamy druzyny w 1/4 ?
Po 2 z Anglii,Hiszpanii i Niemiec oraz po 1 z Wloch oraz Francji.

Stare porzekadla mowia “jestes biedny bo jestes glupi,jestes glupi bo jestes biedny” a takze “pieniadz rzadzi swiatem”.

Dzis tych Steauw,Crvenych Zvezd itd juz nie ma i nie bedzie :disappointed_relieved:

Zakład? PSG nie ma mentalu i w końcu sie obudzi brak tego wyrachowania.

1 polubienie