Ciekawe ile zawieszenia za atak łokciem. Robertson dostał w tej sytuacji żółta kartkę
Jeszcze Robertson dostanie zawieszenie na 5 meczów za atak głową w rękę sędziego.
Pan główny sędzia też dzisiaj nieźle zagubiony, będzie jakieś czerwo.
Niestety Salah bardzo źle wykonuje “11” i kwestia czasu było że zacznie pudłować, zazwyczaj miał więcej szczęścia. Tak naprawdę to przegrywamy na własne życzenie…
Pewnie premia, a jak.
Co ten Trent, ale akcja, może go za Salaha na skrzydło dać
Ale te 80 mln wygrywa nam mecz. Fantastyczne wykończenie sam na sam teraz rajd lewa strona. Lepiej można było tylko zainwestować taką kwotę w Mudryka. /s
Za ten atak lokciem sedzia powinien dostac niezla kare.
Jeden Thiago wchodzi, ogarnia środek i od razu cała gra wygląda lepiej. Wyobraźcie sobie, że na tym samym poziomie jest trzech, a nie jeden pomocnik.
Dobry mecz, dominowaliśmy od 40. Minuty. Ramsdale dzień konia, do tego zmarnowany karny i setka Nuneza. W każdym razie zagraliśmy z jajem i zdominowaliśmy najmocniejsza drużynę w lidze. Można zejść z podniesionymi głowami.
Jeśli tracić punkty to w takim stylu. Jestem wdzięczy czerwonym za popołudnie pełne emocji.
Najbardziej mnie cieszy asysta Trenta. To bardzo ciężki sezon a on często jest w ogniu największej krytyki.
Taki Liverpool chce oglądać !!
I to pokazuje, że wszystko leży w głowie i jak bardzo chcą to mogą zdominować każdego.
I nagle umiemy biegać, podawać, ustawienie nie sprawia problemu.
Szkoda… jak zaczęliśmy grać w piłkę to skuteczności brakuje. Arsenal ma bardzo dużo szczęścia w tym sezonie, ciekawe czy wystarczy im go do mistrza.
Ależ niedosyt po tym meczu. Karny, pusta bramka przy akcji Konate, świetna szansa Salaha, strzał Salaha z końcówki… a i tak nie wygraliśmy. Ehhh.
Po tym co dziś wyczyniali piłkarze Arsenalu (udawanie, gra na czas) straciłem do nich szacunek. Kibicuję MC niech zdobędą MISTRZA.
Arsenal
Ja chcę żeby wygrało City bo nie może być tak że my kręcimy po 98 pkt a to i tak za mało a wygra sobie jakiś Arsenal z być może nie 90 pkt. Nie może. Do tego ich fani w internecie to największy rak nie ważne czy stronka polska czy jakaś nigeria oni wszędzie mają coś nie tak z głową. Wątpię że my natomiast ugramy to top4 ale jeszcze troszkę kolejek zostało. Trzeba wierzyć. W następnym sezonie wrócimy mocniejsi
Stary… sprawiedliwości w życiu nie ma. Lepiej nawet o tym nie myśl w takich kategoriach bo tylko frustracja cię zeżre. Ja tam sobie życzę żeby City zostały udowodnione zarzuty i marzy mi się oczyszczenie PL z nieuczciwych klubów. Tyle. Wole walkę o najwyższe cele z United niż z dworujących z FFP City
Wystarczyło zobaczyć jak sytuacja się zmieniła po wejściu Thiago. Chłop wraca po kontuzji, a zmiótł tych wszystkich wybitnych pomocników Arsenalu. Tak naprawdę wejście Brazylijczyka zmieniło obraz gry. Alisson przy każdym podaniu szukał Thiago. Thiago dostawał podanie i w przeciwieństwie do Hendersona czy Jonesa, którzy potrafią podać niecelnie w bok od razu szukał napastnika. Nawet napastnicy często zbyt późno startowali do podań, bo nie spodziewali się, że ktoś może im podać prostopadłą piłkę. Teraz wyobraźmy sobie, że zamiast Hendersona i Jonesa w przyszłym sezonie będą na boisku biegać jakiś przykładowy Bellingham czy inny MacAllister, czy ktokolwiek inny z topu. Przez całą kadencję Kloppa mieliśmy przeciętną pomoc. Mieliśmy genialną obronę, jeszcze lepszy atak, ale pomoc ostatni raz na poziomie była za czasów Gerrarda i Alonso. Czas to zmienić panie Klopp. W lato generalna modernizacja pomocy, za dwa lata obrony, za trzy ataku i jesteśmy w domu.
Jedna z rzeczy, która mnie irytuje w piłce i gardzę takim zachowaniem oraz takim piłkarzem to symulki. To co robił dziś Jesus i skończył bez kartki to się w głowie nie mieści. No to powinien być osobny przepis, bo kładł się przy najmniejszym kontakcie.
Pierwsza połowę zagraliśmy tragicznie. Zero zrozumienia mnóstwo chaosu i wybijanie piłek, byle dalej. Nie było kontroli w środku nie było kontroli w obronie i nie było ataku.
Druga połowa to już inna bajka. Chęć dążenia do wyrównania potem do strzelenia zwycięskiej bramki, i to mi się podobało.
Na minus w tym meczu moim zdaniem.
VVD za pierwszą połowę, bo zagrał jak junior.
Jota kompletnie niewidoczny nie wiem mam wrażenie, że on nie dokońca wiedział, gdzie ma się znajdować w danym momencie.
Nunez napastnik tej klasy i za takie pieniądze musi nie może, ale musi to strzelić. Poza tym miałem wrażenie, że on i Gakpo dublują się często na lewej stronie, przez co nie było nikogo w środku.
Salah i tak wiem strzelił gola dał kontakt potem robił co mógł, ale Ramsdale był dziś lepszy. Ale za tego karnego. Nie wiem, co się z nim stało zawsze strzelał mocno teraz kolejny karny zmarnowany. No cóż, jest największa gwiazda tej drużyny z największą tygodniówka więc wymagam od niego dużo więcej. Zresztą sam sobie poprzeczkę zawiesił tak wysoko.
I ostatni minus moim zdaniem to zmiana Jonesa na Thiago (tak wiem przed meczem miałem problem, że Curtis w ogóle znalazł się w składzie) najlepszego na boisku dziś, który miał pomysł na grę i wiedział, kiedy przyspieszyć, kiedy zwolnić i moim zdaniem podejmował naprawdę dobre decyzje. Chciałbym więcej takich występów.
tylko, że dopiero z Thiago ich totalnie zdominowalismy, to mial Thigao z aHendo wejsC?