Liverpool - Arsenal

Ciekawe ile zawieszenia za atak łokciem. Robertson dostał w tej sytuacji żółta kartkę

8 polubień

Jeszcze Robertson dostanie zawieszenie na 5 meczów za atak głową w rękę sędziego.

Pan główny sędzia też dzisiaj nieźle zagubiony, będzie jakieś czerwo.

2 polubienia

Niestety Salah bardzo źle wykonuje “11” i kwestia czasu było że zacznie pudłować, zazwyczaj miał więcej szczęścia. Tak naprawdę to przegrywamy na własne życzenie…

2 polubienia

Pewnie premia, a jak. :wink:

Co ten Trent, ale akcja, może go za Salaha na skrzydło dać :sweat_smile:

Ale te 80 mln wygrywa nam mecz. Fantastyczne wykończenie sam na sam teraz rajd lewa strona. Lepiej można było tylko zainwestować taką kwotę w Mudryka. /s

Za ten atak lokciem sedzia powinien dostac niezla kare.

Jeden Thiago wchodzi, ogarnia środek i od razu cała gra wygląda lepiej. Wyobraźcie sobie, że na tym samym poziomie jest trzech, a nie jeden pomocnik.

6 polubień

Dobry mecz, dominowaliśmy od 40. Minuty. Ramsdale dzień konia, do tego zmarnowany karny i setka Nuneza. W każdym razie zagraliśmy z jajem i zdominowaliśmy najmocniejsza drużynę w lidze. Można zejść z podniesionymi głowami.

2 polubienia

Jeśli tracić punkty to w takim stylu. Jestem wdzięczy czerwonym za popołudnie pełne emocji.

Najbardziej mnie cieszy asysta Trenta. To bardzo ciężki sezon a on często jest w ogniu największej krytyki.

4 polubienia

Taki Liverpool chce oglądać !!

2 polubienia

I to pokazuje, że wszystko leży w głowie i jak bardzo chcą to mogą zdominować każdego.

I nagle umiemy biegać, podawać, ustawienie nie sprawia problemu.

4 polubienia

Szkoda… jak zaczęliśmy grać w piłkę to skuteczności brakuje. Arsenal ma bardzo dużo szczęścia w tym sezonie, ciekawe czy wystarczy im go do mistrza.

Ależ niedosyt po tym meczu. Karny, pusta bramka przy akcji Konate, świetna szansa Salaha, strzał Salaha z końcówki… a i tak nie wygraliśmy. Ehhh.

Po tym co dziś wyczyniali piłkarze Arsenalu (udawanie, gra na czas) straciłem do nich szacunek. Kibicuję MC :muscle: niech zdobędą MISTRZA.
Arsenal :face_vomiting:

3 polubienia

Ja chcę żeby wygrało City bo nie może być tak że my kręcimy po 98 pkt a to i tak za mało a wygra sobie jakiś Arsenal z być może nie 90 pkt. Nie może. Do tego ich fani w internecie to największy rak nie ważne czy stronka polska czy jakaś nigeria oni wszędzie mają coś nie tak z głową. Wątpię że my natomiast ugramy to top4 ale jeszcze troszkę kolejek zostało. Trzeba wierzyć. W następnym sezonie wrócimy mocniejsi

2 polubienia

Stary… sprawiedliwości w życiu nie ma. Lepiej nawet o tym nie myśl w takich kategoriach bo tylko frustracja cię zeżre. Ja tam sobie życzę żeby City zostały udowodnione zarzuty i marzy mi się oczyszczenie PL z nieuczciwych klubów. Tyle. Wole walkę o najwyższe cele z United niż z dworujących z FFP City

Wystarczyło zobaczyć jak sytuacja się zmieniła po wejściu Thiago. Chłop wraca po kontuzji, a zmiótł tych wszystkich wybitnych pomocników Arsenalu. Tak naprawdę wejście Brazylijczyka zmieniło obraz gry. Alisson przy każdym podaniu szukał Thiago. Thiago dostawał podanie i w przeciwieństwie do Hendersona czy Jonesa, którzy potrafią podać niecelnie w bok od razu szukał napastnika. Nawet napastnicy często zbyt późno startowali do podań, bo nie spodziewali się, że ktoś może im podać prostopadłą piłkę. Teraz wyobraźmy sobie, że zamiast Hendersona i Jonesa w przyszłym sezonie będą na boisku biegać jakiś przykładowy Bellingham czy inny MacAllister, czy ktokolwiek inny z topu. Przez całą kadencję Kloppa mieliśmy przeciętną pomoc. Mieliśmy genialną obronę, jeszcze lepszy atak, ale pomoc ostatni raz na poziomie była za czasów Gerrarda i Alonso. Czas to zmienić panie Klopp. W lato generalna modernizacja pomocy, za dwa lata obrony, za trzy ataku i jesteśmy w domu.

4 polubienia

Jedna z rzeczy, która mnie irytuje w piłce i gardzę takim zachowaniem oraz takim piłkarzem to symulki. To co robił dziś Jesus i skończył bez kartki to się w głowie nie mieści. No to powinien być osobny przepis, bo kładł się przy najmniejszym kontakcie.

Pierwsza połowę zagraliśmy tragicznie. Zero zrozumienia mnóstwo chaosu i wybijanie piłek, byle dalej. Nie było kontroli w środku nie było kontroli w obronie i nie było ataku.
Druga połowa to już inna bajka. Chęć dążenia do wyrównania potem do strzelenia zwycięskiej bramki, i to mi się podobało.

Na minus w tym meczu moim zdaniem.
VVD za pierwszą połowę, bo zagrał jak junior.
Jota kompletnie niewidoczny nie wiem mam wrażenie, że on nie dokońca wiedział, gdzie ma się znajdować w danym momencie.
Nunez napastnik tej klasy i za takie pieniądze musi nie może, ale musi to strzelić. Poza tym miałem wrażenie, że on i Gakpo dublują się często na lewej stronie, przez co nie było nikogo w środku.
Salah i tak wiem strzelił gola dał kontakt potem robił co mógł, ale Ramsdale był dziś lepszy. Ale za tego karnego. Nie wiem, co się z nim stało zawsze strzelał mocno teraz kolejny karny zmarnowany. No cóż, jest największa gwiazda tej drużyny z największą tygodniówka więc wymagam od niego dużo więcej. Zresztą sam sobie poprzeczkę zawiesił tak wysoko.
I ostatni minus moim zdaniem to zmiana Jonesa na Thiago (tak wiem przed meczem miałem problem, że Curtis w ogóle znalazł się w składzie) najlepszego na boisku dziś, który miał pomysł na grę i wiedział, kiedy przyspieszyć, kiedy zwolnić i moim zdaniem podejmował naprawdę dobre decyzje. Chciałbym więcej takich występów.

1 polubienie

tylko, że dopiero z Thiago ich totalnie zdominowalismy, to mial Thigao z aHendo wejsC?

1 polubienie