Luis Díaz

Tylko nie mów że go nie stać? :joy: W obecnych czasach mediów społecznych wiadome że udział w takim wydarzeniu nie przejdzie bez echa. Każdy może pstryknąć fotkę a za godzinę wie pół świata. Diaz zachował się jak się zachował. Jego sprawa. Nie wiem jakie klimaty panuja w Kolumbii, ale dla mnie jest to nie odpowiednie, pewnie jak dla większości Polaków. Co kraj to obyczaj

Wyraża to więcej niż 1000 słów…

3 polubienia

Jakieś 20h plus postojowe, paliwo, lotniska. To nawet dla niego byłoby to z 2 miesiące roboty

@spawacz to są ceny wiesz poglądowe i niewiadomo, czy taki dystans zrobią te mniejsze i też ciężko to zorganizować raczej na ostatnią chwilę w stawce rynkowej.
Poza tym Diaz na łapę dostaje połowę z tego co ma w kontrakcie, a ile ma to też do końca niewiadomo, bo mówi się o kwotach od 50k do 140k

@spawacz a skąd wiesz ile ma, może wszystko przewala na zabawę, albo inwestuje.
Do tego masz inne strefy czasowe. Jak pobalował w czwartek to mógł się obudzić popołudniu w piątek, albo ogólnie może sobie lubi pospać. 6 h różnicy, to południe tam daje 18:00 w Portugalii . Pogrzeb był o 10:00 w sobotę , w miejscu gdzie pewnie samoloty nie dolatują.
Wszystko fajnie jak się wąsko patrzy i z tłumem hejtuje zza klawiatury.
Realistycznie myślę, że ciężko, wręcz niemożliwym jest z zadupia w Kolumbii dostać się na zadupie w Portugalii w ciągu kilkunastu godzin.

Jakby wziął ten średni za 4000 to masz ledwo 80 000, czyli trochę ponad połowę tygodniówki Diaza. Nawet najdroższa opcja to najwyżej dwa tygodnie roboty. A przecież już ma fortunę wartą dziesiątki milionów.

Nie róbmy z piłkarzy biedaków. To jest może drogie dla piłkarzy mniejszych klubów, ale nie tych z elitarnych, gdzie zarabiają ponad 100 000 tygodniowo. Raz w roku może się szarpnąć.

@Loku64 brzmi to logicznie, tylko jak wspomniałem, on ma odpowiednio duży majątek, żeby to ogarnąć nawet na ostatnią chwilę.

1 polubienie

Przecież nikt nie mówi że miał lecieć z Kolumbii na pogrzeb, tylko nie balować w ten sam dzień z jakimś influencerem. Może z Jota nie byli najlepszymi kolegami, może tak jak piszesz było to logistycznie nie do przeskoczenia, ale nie wyliczaj ile kosztuje taki lot. Bo dla piłkarzyków zarabiających w ch*j za dużo kasy to są grosze na waciki.

14 polubień

Już sie aktywowali, co ciekawe ten dziennikarz jako jeden z nielicznych powiedział, że Nico Williams odrzuci ofertę Barcelony u nich on jest Tier 2, albo po prostu strzela 50/50, a nóż trafi

Właśnie było wytykanie, że mógł wziąć sobie prywatny samolot :sweat_smile:
To nie są drobne nawet dla piłkarzy.
Balowanie rzeczywiście mógł odpuścić, albo chociaż nie dać się sfilmować.
Też może być to jakaś kwestia kulturowa, że może jakoś stara się „uczcić” pamięć zmarłego, czy coś.
W każdym razie na pewno u nas to wygląda źle. Tam może niekoniecznie.

Może Diaz ma już gdzieś co myślą kibice Liverpoolu. Jakoś wszystko mi się układa w logiczną całość. Barca znów bada grunt lod transfer Diaz zaczyna fikac. Zaraz plecy zaczną boleć i mamy komplet. On i jego otoczenie ględzi o tym transferze od dłuższego czasu. Czy wypada robić imprezę w dniu pogrzebu kolegii. Mam wątpliwości nawet jak są jakieś różnice kulturowe to nie az takie. Jak maja ppnad 60 mln funtów to zapraszam do kasy Fofana z Lyonu czeka.

Jeśli jednak zostanie, jakoś nie będę potrafił się cieszyć z jego bramek po ostatnich wydarzeniach i tych przeciekach teraz…

Edit: nie wiem co to za źródło i czy bardzo wiarygodne

Naprawdę nie będzie mi gościa szkoda z racji wieku, rozumu i liczb. Jeśli Barcelonka ma pieniążka to niech płaci i nara nie dostaną nic na zeszyt.

Panowie każdemu z nas emocje buzują. To normalne, ale nie atakujemy piłkarza za to że nie przeleciał 3/4 świata na pogrzeb. To jest indywidualna moralność.
Nie ma też co rzucać tekstami o ludzkim śmieciu itp. To za mocne.

Klub też musi pomyśleć co dla niego najlepsze a nie karać diaza. Tragiczna śmierć naszego gracza sprawia że jako klub musimy jeszcze mądrzej zarządzić ofensywa.

Natomiast ten filmik. Osobiście mam obrzydzenie i liczę że uda się go sprzedać. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak głupi trzeba być.

Jest świetnym piłkarzem, ale bardzo malutkim czlowiekiem

1 polubienie

Ja uwazam, ze klub nie ma najmniejszego prawa karac Diaza, mial wolne, moze robic co chce. Co najwyzej jakby mu podstawili samolot, na jego zyczenia, a on powiedziałby pierdziele nie lece, to wtedy moze kosztami by go mogli obarczac. A tak za co go karac :smiley: ?

Po prostu są jakieś zasady przyzwoitości, kur*a nie wypada bawić się w dzień pogrzebu kolegi. Jeszcze tak, żeby to wyszło do neta

10 polubień

Niech idzie. Gra w kratkę, woli grę w Barcelonie i nie potrafi się zachować. Tylko wychodzi na to że po stracie Joty, odejściu Diaza i potencjalnych odejściach Nuneza i Chiesy, możemy zostać z 2 zawodnikami na 3 pozycje w ataku (w porywach do 3, bo Wirtz też może zagrać fałszywą 9). Będą potrzebne duże transfery do klubu i nie wiem, czy będziemy mogli sobie na to pozwolić - klub ma spory problem jak to teraz wszystko poukładać.

No ale ja to właśnie napisałem?

Ogólnie za to że nie przyleciał to jego sprawa.
Karać nie ma za co. Nie ma w kontraktach klauzuli o “byciu przyzwoitym”

Za te durne fotki i podsmiechujki w takim momencie gdybym był graczem/pracownikiem Liverpool mówiąc brzydko splunął bym mu w ryj.

1 polubienie

moim zdaniem w obecnej sytuacji Chiesa zostanie, bo on moze obskoczyc 3 pozycje.

1 polubienie

Dlatego pisałem potencjalnych. Ja myślę że też sprzedaż Nuneza stoi w tej sytuacji pod znakiem zapytania.

Po cholerę Chiese skoro w ostatnim sezonie nie mial podjazdu di pierwszego zespołu. Juz lepiej Doaka zostawić bo na status HG. Diaz jest na sprzedaż. Pion sprotwy nie ma juz sentymentu. Widzą że można sie go pozbyć i kupić kogos mlodszego. Od kilku miesięcy krążą ppotki o zainteresowaniu Diazem. Podejrzewam ze on będzie sprxedany jak dogadamy napastnika i wtedy bedziemy kombinować.