Luis Díaz

Nico Williams, niestety nowy kontrakt i klauzula 100mln.
W nim widziałem nowego Mane. Nie typowo 1:1, ale Sadio w Southampton też nie był podobny do tego Sadio, który okazał się u Nas. To był wtedy strzal w 10 jak z Salahem, bo jak Mo robił zawsze liczby, to Mane wizualnie mi się bardziej podobał. Liczby też dowoził jak na skrzydłowego (to po prostu Salah takie standardy sobie ustawił, że liczby Sadio mogą wyglądać “słabo”).

Czyli cena Rodrygo. Bralbym Nico :wink:

Płakać nikt za Diazem nie będzie. Do Mane zabrakło lat świetlnych.

Sama sprzedaż genialna. Bayern został wzięty bez mydła.

Średnio za nim przepadałem moim zdaniem element łatwy do zastąpienia bo zawodnik piłkarsko zwyczajnie głupi,dużą zaletą było to,że zawsze był dostępny ale nie będę wspominał go jakoś niesamowicie z tamtej drużyny mistrzowskiej.

1 polubienie

Płakać za nim chyba nie będziemy. Specyficzny piłkarz, z głową z dół i przed siebie. Widać Arne potrzebuje kogoś innego dlatego uważam, że bardzo dobry deal.

Diaz był efektowny ale nie efektywny. Fajnie, ze prawdopodobnie przyjdzie ktos kto nie jest kurczakiem bez glowy, ktorego nauczyli kilku zwodow a nastepnie podania do rywala na oslep.

1 polubienie

To wręcz świetny deal bo takich jak Diaz jest na pęczki. Myślę że nikt za nim płakać nie będzie, ale też nikt nie będzie szukał za niego typowego zastępstwa. Slot szuka zawodników którzy jako tako odnajdują się w grze kombinacyjnej a Diaz był w tym najgorszy z całej ofensywy.

1 polubienie

Jak tak patrzę na poprzedni sezon, to On zagrał dobrze dwa pierwsze miesiące i dwa ostatnie XD.

Mocno chimeryczny zawodnik, typowy jeździec bez głowy. Latynoski Rashford.

No, ale trzeba mu podziękować za wkład w trofea i życzyć powodzenia w Bawarii.

Coś mi się zdaję, że będziemy grać bez skrzydeł. Formacją 4-2-2-2, z Macca i Gravenem najgłębiej, przed nimi Wirtz i Salah na rozegraniu i dwójka napastników Ekitike i Isak.

2 polubienia

Przyszedł za Mane i do jego poziomu nigdy nie dobił. Patrząc ze ma już 28 lat i lepszy raczej nie będzie to super robotę zrobiliśmy ze udało nam się go za 75 mln sprzedać.

5 polubień

Bardzo pozytywnie każdy podszedł do odejścia Lucho i w sumie ja też bo to przecież wielka kasa jak za zawodnika który do 30 się zbliża oraz trochę zbrzydził mnie tą sytuacją z imprezą po śmierci Joty. Dawał zawsze z siebie 100% i z tego go zapamiętam. Uważam że udany transfer bo Mane było bardzo ciężko zastąpić. Życzę mu wszystkiego dobrego w Bayernie i potem pewnie w jakiejś Arabii. Dobry deal dla nas, ale posiadam nie popularną opinię że możemy za nim zatęsknić. Lucho :muscle::fist_left::heart:

1 polubienie

Te naprawdę dobre mecze Diaza to mozna policzyć na palcach jednej ręki, ogólnie nie ma co nad nim długo rozważać, wyjdziemy na dobre sprzedając go.

1 polubienie

Dobra kwota, te sprawy z pogrzebem Joty też pewnie by mu nie pomogły w pewnych kręgach kibiców Liverpoolu, dobry ruch z naszej strony.

Ogólnie ten transfer Diaza do Liverpoolu oceniam bardzo dobrze. Kwota za transfer nie była za duża, tygodniówkę moim zdaniem miał śmieszną, na dodatek sprzedajemy go za dobre pieniądze. Sportowo Luis też się obronił. Ostatni sezon bardzo dobry, bywał strasznie irytujący, ale liczbowo nie było źle. Trzeba mu ładnie podziękować i życzyć powodzenia w nowym klubie :wink:

6 polubień

Głos rozsądku, kwota jest akurat jak za klasę sportową. Wiek już taki, że ostatni dzwonek na porządne pieniądze.
Diaz zarówno u Kloppa i Slota grał praktycznie wszystko jak był zdrowy, więc z pewnością był to zawodnik niedoceniany na forum.
Zgadzam się, że bywał chimeryczny, ale jednak żelazne płuca, praca na całej długości boiska, a do tego świetna technika, robią z niego wyjątkowego zawodnika, który właśnie znalazł uznanie u dwóch naszych „trenerów”.

Mam tylko nadzieję, że uda się go godnie zastąpić, bo jednak Gakpo to już nie jest taki pracuś, a z przodu wcale nie dawał wiele więcej.

2 polubienia

Pełna zgoda. Nie byl to geniusz, ale wyśmienity gracz. Natomiast sprzedaż też fantastyczna.

Myślę że mocno niedoceniany u nas

Można było próbować wziąć więcej kasy za Mane, ale z drugiej strony to był, jak się okazało, idealny moment na transfer, bo Senegalczyk obniżył loty po odejściu z Liverpoolu. I do tego chyba trochę mentalnie zaczął odjeżdżać, w Monachium sporo się mówiło o problemach z zachowaniem Sadio.

Transfer Lucho za 75mln to prawie dzieło sztuki.

no tak, ja się cieszę, że udalo sie go sprzedać, bo tylko zmiana pozycji jeszcze dała mu jeden sezon dobry u nas. Ale troche ta cena była niska, biorąć pod uwagę, że rok wczesniej Hazard z rokiem kontraktu poszedl za 100.

A ja go lubiłem. Prawdziwy walczak, chociaż za te pieniądze sprzedałbym go bez cienia wątpliwości.

4 polubienia

Ogólne jak napisał wcześniej Ziaja kompletnie nie rusza ten transfer. Zastanawiam się tylko co mu tak tutaj nie pasowało. Gadanie o Barcy co u amerykańców częste, język, pogoda itd

No i jeb, kończy w Monachium :smiley:

Dawał rade, historia czysto piłkarska 7/10, bo głowa wiadomo.

To akurat żadna tajemnica że chodziło o hajs

2 polubienia