O właśnie pokazał dlaczego nie powinien grać ![]()
Past prime Robertson to nadal półka wyżej niż Węgierska hybryda Moreno z Cissokho
Wiem ze gra poki co fatalnie ale trzeba dac mu czas. Popatrzcie na Cucurelle, w pierwszym sezonie byl okreslany totalnym flopem, dzis jest jednym z najlepszych lewych obroncow.
Moreno przy Kerkezie obecnie to był wirtuoz i bóg lewej obrony xd
Każdy piłkarz przegrywa czasem pojedynki 1 na 1, albo gubi krycie. Problemem jest to że dosłownie nikt go nie asekurował i jedna piłka od PSV przecięła 2 formacje bez żadnego problemu.
Ponownie problemem jest system a nie konkretny zawodnik.
Dlatego póki jest tu Robertson to powinien być pierwszym wyborem. Wystawianie Kerkeza to takie forsowanie go na siłę tylko dlatego, że został kupiony w lato bo w niczym nie jest lepszy od Szkota a w sumie to aktualnie we wszytskim jest gorszy. Andy ma swoje lata ale nie dał żadnych argumentów w tym sezonie żeby być drugim wyborem. U Jurgena Kerkez by zaczął grać dopiero w grudniu.
Przecież piszemy o tym od początku sezonu, że Slotowi włączył się tryb “wizjoner”. I koło stara się wynaleźć na nowo i wychodzi mu kwadrat. Nikt w środku nie wie co ma robić i gdzie się kierować.
Tak problemem jest system tylko z tego co już można zauważyć od jakiegoś czasu Kerkez do niego nie pasuje. Taki profil zawodnika sprawdziłby się w heavy metalu Kloppa a nie w systemie Slota, który bocznego obrońce ustawia w jednej linii ze stoperami.
Różnica polega na tym że Cucu w swoim debiutanckim sezonie nie dojeżdżał z formą a umiejętności zawsze miał. Kerkez jak nie potrafił bronić tak nie potrafi. Nie chce już go krytykować bo koledzy wyżej pojechali po mnie że oceniam Węgra po 10 meczach. Nie, nie po 10. Po całym sezonie w Bou, widać było gdzie ma braki i nie za wiele się tutaj zmieniło. W Bou rekompensował pracowitością i liczbami w ataku, u nas nie rekompensuje niczym.
W stu procentach się pod tym podpisuję. Kto ogląda piłkę i ma pojęcie o taktyce to to widzi i widział. Kerkez zawsze miał deficyty w grze obronnej i bardziej pasuje na wahadło lub do ofensywnej pressujacej drużyny ( bo z agresywnego pressingu i grania linia linia Węgier był znany). Tu Holender totalnie zniwelował wszytskie jego atuty i wykorzystuje go jako dodatkowego obrońcę do rozgrywania ze stoperami gdzie Kerkez się do tego kompletnie nie nadaje. Dlatego byłem zdziwiony , że jescze do tego wszytskiego kupili Frimponga bo to wszystko się kloci z wizja Slota z zeszłego sezonu gdzie boczni obrońcy mieli bardziej tradycyjne role jak u Artety. Po meczu z PSG Arne coś się odkleiło.
Moim zdaniem przez większość meczu źle się ustawiał. To zbrodnia stać po zewnętrznej stronie atakującego, trzeba go kryć od środka… On nie dawał sobie żadnych szans - tłumaczył Gerrard
Czytaj dalej pod linkiem: "To zbrodnia". Gerrard przejechał się po nowym piłkarzu Liverpoolu
Kerkez przez wymysł Slota musi grać inaczej, niż w Boro. Myślę, że dobrze by się spisywał jako wahadłowy.
Na pewno wahadło byłoby dla niego lepsze niż klasyczny LO czy LŚO. Jeszcze, jakby miał na skrzydle partnera do gry to w ogóle.
Dlatego może warto dać szansę trenerowi, który stosuje właśnie ten system. I Kerkez i Frimpong by się wtedy odnaleźli. Wiadomo konieczny warunek nowy dobry środkowy obrońca. Kerkez teraz się po prostu marnuje i nie może się wykazać.
Oho, ściągnijmy tu trenera, który zastosuje taktykę pod dwa diamenty piłkarskie: Kerkez i Frimpong.
Z całym szacunkiem, ale niczego głupszego w tym tygodniu nie przeczytałem.
To po co zostali ściągnięci piłkarze o takim profilu ?
To poczytaj wypowiedzi Slota.
Jednak trochę się zgadzam z Twoim tokiem myślenia w tym wypadku, szczególnie patrząc na to jak często dostępny jest Holender, bo ciężko coś mówić o jego umiejętnościach pokazanych u nas.
Ty tak serio teraz? No chyba nie po to, żeby Slot niestosujący 3-5-2 nagle zaczął jednak grać 3-5-2, świeżo po sezonie w którym zdobyliśmy mistrza grając 4-3-3 ;DD
W sezonie, w którym grał TAA i Robbo. Teraz są inni zawodnicy, którzy grali zupełnie coś innego i na siłę Slot próbuje zmienić ich grę. Poza tym chyba nie zrozumiałeś. Slot właśnie nie potrafi wykorzystać nikogo z tych co przyszli więc MOŻE warto dać szansę komuś pokroju Alonso, lraola, którzy MOGLIBY coś nimi ugrać.
Ale mamy 1.5 zdrowego stopera. Bo ponoć Konate też nie trenowal w tygodniu.
Z czego ten fizycznie zdrowy ma chyba problemy nature psychicznej, patrząc po tym jak piłkę wczoraj łapał.
Do tego żaden z naszych stoperów chyba nigdy nie grał w 3ce z tyłu. Do tego potrzebowalibyśmy zakupić 2-3 stoperów do takiej gry. Pozbyć się Gakpo i Salaha i kupić 6tke albo dwie.
Myślę, że łatwiej będzie pozbyć się Kerkeza i Firmponga i grać Bradleyem, Robbo i sprzątaczka na bokach obrony