Mohamed Salah

2 polubienia

W mojej opinii wszyscy trzej przedłużyli umowy, ale nie wyszły one na światło dzienne. Cała uwaga skupia się na kontraktach; na potencjalnej stracie trzech kluczowych zawodników, a Slot ma większą swobodę w działaniu. Mniej mu trują głowę tematami, że pierwszy sezon, pierwsze miejsce w LM oraz Premier League, bez zbędnego pomponowania balonika. :wink:

i myślisz, że mimo tego Salah by płakał po wywiadach? Uważam, że by obeszło się bez tego

Tak, a ich agenci się umawiają z innymi klubami na spotkania by zachować te tajemnice :sweat_smile:

1 polubienie

Płacimy za nazwisko. Chiesa miał zarabiać 10 000? Mistrz Europy? Chłopie, to nie jest dzieciak z akademii, tylko wyrobiona marka.

:man_facepalming:

@Loku64 ale to jest fakt i nie wykreślisz z jego CV tego osiągnięcia. Był niechciany, bo przyszedł Motta i skreślił kilku graczy.

Ja uważam, że 150 000 to optymalna tygodniówka dla gracza tej klasy.

Skończ z tym Mistrzem Europy bo to było piłkarskie wieki temu.
Stan faktyczny to podatny na kontuzje zawodnik, co prime miał właśnie 4-5 lat temu. Od tego czasu nieregularny i niechciany w swoim wieloletnim klubie.

@Kratos to optymalna kwota dla niego w optymalnej formie. Póki co dostaje tylko końcówki, więc no też nie skreślam go totalnie. Jednak z pewnością przy negocjacjach się nie popisał Hughes, czy kto to tam negocjował.

2 polubienia

Ej a pamiętacie poprzedniego włoskiego mistrza Europy który u nas grał? Jerona to dopiero była marka

Edit: Ahhh cholera on wtedy był tylko finalistą zapomniałem. To jednak gówno nie wyrobiona marka przepraszam mój błąd. A szkoda, gdyby wtedy wygrali to mielibyśmy światowej klasy grajka

No my to mamy tradycje w zatrudnieniu (wice) mistrzów Europy, że przypomnę pewnego Patrika :grimacing:
A i (wice) mistrza świata też mieliśmy, jakiś Didi :joy:

Z przerażeniem czytałem dzisiejsze opinie na tmt graczy.

Jak bardzo trzeba nie znać się na piłce aby takie rzeczy pisać o chiesie.
Próbuje się to wypisywać że jest to wrak piłkarza co jest totalna nieprawda.
W zeszłym sezonie zagrał on 2200 min w samej lidze, a w sumie 2700. To tylko nieznacznie mniej niż salah. Strzelił w samej lidze 9 goli w defensywnym juventusie.
Jeśli on jest wrakiem to rozumiem że Harvey który też pauzował podobny czas w tym sezonie też nim jest?

Często się tu narzeka że nie ściągamy graczy na poszerzenie składu itp. Chiesa jest zmiennikiem najlepszego prawo skrzydłowego świata. Gdyby salah nie mial zdrowie lub słabiej grał to więcej grał by chiesa. Jednka salah gra najlepiej na świecie do tego końskie zdrowie. Chiesa jest kupiony na wszelki wypadek, a tu z jego transferu się próbuje robić marnotrawienie pieniędzy.

Zmienił się trener i nie widział chiesy w swojej koncepcji i ten trener już w tym samym klubie jest podważany. Bardzo podobna sytuacja była u gravena na którego też nie było pomysłu i też chciałeś się go pozbyć i który jest najlepszym dmf tego sezonu.

8 polubień

XD
Chiesa nie grał bo nie był do dyspozycji ze względu na kondycję fizyczną.
A zmiennikiem Mo nie będzie bo jest za cienki w uszach.
Co najwyżej zagra, o ile zdrowie pozwoli, ogony + coś w FA Cup jak będzie kolejne Plymouth.

1 polubienie

Taaa transfery Caicedo I Bellinghama też dawno już dopięliśmy, ale jeszcze ich nie ogłosiliśmy żeby w spokoju dograć sezon. :rofl::rofl:

1 polubienie

A ty byś chciał żeby zmiennikiem salaha to był Maradona?
Salah to nasz lider ofensywy. Większość akcji z przodu przechodzi przez niego. I jest zawsze dostępny. Dodatkowo strzela mnóstwo goli. Ja wiem że super brzmi kupienie tam np olise za 60m.

Tylko ten młody by nie grał!! Albo salah byłby wściekły co wpływało by na atmosferę w drużynie, bo minuty dostawał by słabszy gracz.

Na jego pozycji może grać przecież eliott który jest uważany za topowy talent. I? Nic. Też przy salahu nie gra.

I jedną rzecz napisałeś dobrze będzie grał w rozgrywkach 2 kategorii. Bo właśnie dlatego został sprowadzony za 12m.
W zeszłym sezonie strzelił 9 goli w serie a.

To podobne liczby jak miał gakpo i Diaz. Ja tam ich za ogórków nie uwazam.
Wql my drugi rok z rzędu bijemy się o mistrza w najcięższej lidze świat, a jak się niektórych posłucha to u nas to same dziady grają

2 polubienia

Z Chiesa nie mialbym problemu,ktory mam :crazy_face: gdyby dostal 2-letni kontrakt i zarabial o polowe mniej niz teraz.
A czy sie przyda to zobaczymy czytaj jak dlugo sie “nie polamie”

A co do Mo-nie ma dla niego zastepstwa bo dla graczy jego kalibru takowych brak na rynku.
Jezeli kiedys od nas odejdzie,oby nie! po tym sezonie,to nasza gre ofensywna bedziemy musieli przemodelowac.

Czy ja gdzies napisalem cos zlego o Gapcio i Lucho,co Ty mi tu imputesz?
Nie wrzucaj wszystkich do jednego garnka! :smiley:

Czekaj bo trochę chyba sobie zaprzeczasz.

Czyli twoim jedynym problemem z fede jest to że zarabia mimo ze nasz klub nie ma problemów na tym polu a długi kontrakt daje nam możliwość zarobienie na fede.

Tu jednak piszesz że on jest za słaby.
Ja porównałem jego dokonania do tych gakpo i diaza bo mieli w zeszłym sezonie podobne dokonania i oczywiście rozumiem że premier league jest cięższa liga, ale liv jest ekipa dużo bardziej ofensywna. Dodatkowo gakpo czy Diaz to gracze podstawowi, a z fede nikt nie próbuje robić gracza pierwszego wyboru. Ot solidny zmiennik

2 polubienia

Dla mnie to jest tak kuriozalne. Przecież jeśli Salah odejdzie to z perspektywy zarządu tracisz gościa robiącego 40 G/A w pół sezonu. Tu nawet nie ma opcji, że uda się ściągnąć drugiego zawodnika robiącego takie liczby, a ściągnięcie takiego który zrobi połowę z tego będzie kosztować pewnie z 80 milionów.

To się nie spina ani finansowo ani sportowo.

1 polubienie

No właśnie się spina finansowo, bo wejdzie za niego doak za darmo, a aspekt sportowy dla fsg ma znaczenie jak zeszłoroczny śnieg.

1. Kibice 100% frekwencji bedzie? BEDZIE.
  2. Kontrakty sponsorskie beda? BEDA.
  3. LM bedzie? BEDZIE.
  4. Kasa ze sprzedaży praw bedzie? BEDZIE
    To co się liczy dla FSG pozostanie, a że naszego trio nie bedzie, no cóż kasa musi się zgadzać;))))
3 polubienia

G/A podstawowych zawodników w Premier League so far
Cody 8/3
Diaz 8/2
Salah 19/13

Razem: 35/18
Na trzech: ~12/6

Jeśli FSG nie przedłuży Salaha to moim zdaniem będzie dążyło do tego, żeby stworzyć taką trójkę podstawowych zawodników w pierwszej linii, która w połowie sezonu będzie miała ok 10-12 goli i 4-6 asyst średnio. I to jest do zrobienia, sprowadzając kogoś w miejsce Joty i w miejsce Salaha

Mi to by się osobiście marzył De Ketelaere z Atalanty, bo grajek niesamowity, ale nie wiem czy wpasowałby się do nas tak gładko jak do ekipy z Bergamo.

Drugi scenariusz jest taki, że Arsenal kończy rozgrywki poza TOP4 a my idziemy po Sake :stuck_out_tongue: (szkoda tylko, że to scenariusz sci-fi)

Moje realne typy jako wzmocnienie po odejściu Salaha:
Bryan Mbeumo z Brentfordu
Joao Perdo z Brighton

Obydwu zresztą chyba monitorujemy od dłuższego czasu

Już Newcastle po niego idzie.

To też scenariusz sci-fi, grajek taki jak Saka nie trafi do NUFC

Hehe Carra jaki timing, chyba też śledzi forum