Jak nie ma się żadnych argumentów na obronę Salah, to trzeba agresywnie atakować Isaka. Co tam, że nasza 9 nawet nie miała okresu przygotowawczego. Już powinien ładować po 3 bramki w każdym meczu.
Żałosne.
Jak nie ma się żadnych argumentów na obronę Salah, to trzeba agresywnie atakować Isaka. Co tam, że nasza 9 nawet nie miała okresu przygotowawczego. Już powinien ładować po 3 bramki w każdym meczu.
Żałosne.
XD argumentów pełno podałem, a agresywny to atak nie był.
Okres przygotowawczy trwa zwykle kilka tygodni. Isak w klubie jest dwa miesiące…
Co do Isaka każdy wiedział, że trzeba mu dać czas. Nie przyszedł tu doraźnie, że ma wejść i za miesiąc strzelać bramką za bramką. Jego jakość jest niekwestionowana i to, że odpali jest pewne. Gość miesiąc temu zagrał pierwsze 45 minut od mają, wszedł do drużyny w której mało co funkcjonuje w wielkiej mierze właśnie przez brak formy Salaha.
2 miesiące temu był 23.08 czyli Isak był jescze w Newcastle. Kupiliśmy go 01.09 i od razu byla przerwa na kadry wiec trenuje z nami od połowy września… super masz kalendarz
Przecież Isak jest regularnie (słusznie) rugany na stronie za swoje kiepskie występy. Częściowo można go usprawiedliwiać brakiem presezonu oraz potrzeba wkomponowania się w nowy zespół, ale krytyka go nie omija. Co rusz już niektórzy użytkownicy poddają w wątpliwość sensowność tego ruchu transferowego.
Salaha też słusznie nie omija krytyka, bo niestety, ale Mo gra koszmarnie. Jego gra już była fatalna w drugiej części zeszłego sezonu, ale w tym jest wprost katastrofalna. Jemu nie wychodzi nic - ani drybling, ani podania, ani szukanie lepiej ustawionych kolegów, ani strzały. Ciężko bronić Salaha za jego wyczyny na boisku, a to, że przez lata był naszą gwiazda i najjaśniejszym punktem to fajnie, ale za to w tym sezonie trofeów nie będą rozdawać.
Na co innego nacisk nakłada się w okresie przygotowawczym, a na co innego w czasie trwania sezonu. Też uważam, że powinniśmy widzieć przynajmniej zalązki tego co pokazywał w Newcastle, bo dawałoby to nadzieje, że szybko zatrybi, ale na razie tego nie ma. Obaj zasługują na krytykę, choć wg mnie Salah zasługuje na surowszą
Hmm ciekawe czy salah się troszczył o zdrowie psychiczne hughesa i Edwardsa kiedy będąc w życiowej formie latał co dwa tygodnie do wszystkich mediów mówiąc że nie dostał żadnej oferty kontraktu i że za rok tu nie będzie go (coz jednak jest) wiedząc że ześle to na owych panów mnóstwo krytyki i hejtu. Myślę że troszczył się o to bardzo tak jak teraz troszczy się o lfc regularnie nie podając lepiej ustawionym kolegą i nie wracając do obrony oraz obrazajac się na ławkę.
Myślę że był pełen troski
A po za tym wymagajmy od Salaha więcej, niż od Isaka. Gość jest legendą klubu, weteranem, należy do koła kapitanów, a ten usuwa socjale jak niedojrzały emocjonalnie smarkacz. Wali jakiś fochy, bo siada na ławce. Gra totalna
i jeszcze niektórzy go liżą po jajach.
Na Isaka przyjdzie czas. Być może nawet w tym sezonie nie zobaczymy jego najlepszej formy.
no to fajnie, że wydalismy 130 baniek, to trzeba było go wziac za rok. Bierzesz rekord transferowy, który jeden rok będzie miał słaby.
Wirtza to będe bronic, bo to sie wydawał transfer o jakim marzylismy, Isak po Ekitike to juz niekoniecznie, można było inaczej wydac te pieniadze.
No ale dla mnie w tym sezonie top 4 nie będzie tragedią. Te lato dało podwaliny pod przyszłość. Mamy coraz mniej braków i relatywnie młody skład.
Cały czas mówił, że chce zostać. Co się działo za kulisami, tego nie wiemy.
Panowie H&E myślę, że raczej mają się dobrze
Tak, szykuje formę na puchar szamana i mistrzostwa świata - dlatego odstawia nogę
Ja bym się nie zdziwił.
Masz rację że tak mówił. Jednak wiadomo po co udzielał tych wywiadów. Żeby wywrzeć presję. Ona w pewnym momencie była bardzo duża i było mnóstwo słów krytyki na hughesa czy Edwardsa.
Krytyka czy siadanie na ławce to normalna część bycia piłkarzem. Dziwi mnie to że znajdują się obrońcy tej dziecinady która robi Mo.
Ja nie bronię dziecinady, po prostu nie wyciągam pochopnych wniosków. Wierzę po prostu, że może być w tym coś więcej niż obrażanie się na świat.
Bardziej mnie boli właśnie zachowanie na forum, gdzie się jedzie po Mo od wielu tygodni.
Odszedł Darwin znalazł się nowy Kozioł ofiarny.
Też oczywiście nie uważam, że gra dobrze, ale mam oczy i widzę, że wciąż wiele dobrego robi, tylko wykończenie totalnie siadło i właśnie mógłby częściej się ta piłka dzielić.
Nadal potrafi się łatwo uwolnić, te sytuacje z niczego się nie biorą, jednak ta finalizacja to ostatnio jest iście darwinowska ![]()
czekaj niech Szobo zagra kilka gorszych spotkan, to zaraz znowu będzie flopem do odstrzelenia.
Zgadzam się, że zasługuje na szacunek ale nie wiem czego ma tyczyć się ta cierpliwość, jesteśmy w kryzysie i żeby z niego wyjść trzeba ogromu pracy na boisku a Mo od początku sezonu człapie po boisku. Jest jednym z liderów i w takim etapie powinien pokazać dla nowych czy młodych, że trzeba teraz harować za 3 żeby wyskoczyć z tego dołka. Darwin miał to do siebie, że partaczył dobre sytuacje ale nadrabiał to praca w odbierze czy pressingu natomiast Salah sprawia wrażenie gościa, który jest ponad to i nie będzie tracił sił na bieganie za piłką. No chyba że mamy cierpliwie czekać aż zda sobie sprawę, że bycie liderem nie polega tylko na czekaniu na dobre podanie żeby sobie strzelić. W tamtym sezonie szczególnie po przybiciu tytułu cała drużyna na siłę grała na Salaha żeby ten mógł bić rekordy ligowe co też nam się odbiło na wynikach. Mi się wydaje, że ten czas się skończył i wypadało by teraz grać już dla drużyny a nie pod siebie.
Co do Isaka i jego krytyką to dałbym mu czas nawet do stycznia o ile będzie w mirage zdrowy. Ja rozumiem, że można bagatelizować brak okresu przedsezonowego ale on na prawdę nie jest dobrze przygotowany i o tym świadczy też ta kontuzja. Póki co wygląda mocno średnio ale to też jest spowodowane tym, że gramy bardzo statycznie i mało jest prostopadłych podań.
mogl trenować zamiast pić drinki na kanapie. on cos robil w ogole przez te 3 miesiące?
czas na co? żeby bramkę w końcu strzelil? To mial byc pewniak na 20 bramek. Gość wart każdych pieniedzy, a narazie to gra gorzej niz Salah, tylko że jest nowy to cała krytyka zbiera sie na dotychczasowej głownej strzelbie
Co robi w tym sezonie dobrego? Oprócz siedzenia na ławce i dawania grać komuś innemu, komuś kto bardziej na to w tym momencie zasługuje? No? Proszę mi podać od myślników po kolei co zrobił dobrze w tym sezonie, jak sam twierdzisz “wiele dobrego” więc nie będziesz miał problemów by wymienić te dobre spotkania.
No i pamiętaj. Nunez był szarakiem w wielkiej machinie, Salah to gość, który jeszcze kilka miesięcy temu był jednym z 2-3 najważniejszych faworytów do ZP.
Łatwo to się uwalniał średniak Diallo w meczu z nami, Salah ma ciągle obrońców na bliskim kontakcie i nie potrafu od nich uciec ani dryblingiem, ani na szybkość.
Ja nie rozumiem tej obrony Salaha. Nikt nie podważa statusu legendy, ale cieniuje z forma to gra ktoś lepszy. Zachowanie samolubne to dramat, widzi jak zewsząd krytykują Wirtza, który ma ogromną presję to nie potrafi pomyśleć, że wykładając mu patelnię zdejmie trochę tej presji. Woli uderzyć kolejny raz w bramkarza. Niech przemyśli swoje zachowanie na ławie i wywalczy skład, a nie zachowuje się jak nastolatek.
A to on jest bez bramki w tym sezonie, asysty i w ogóle określany mianem flopa? Bo wydaje mi się, że większa presja jednak na Wirtzu, więc może dobrze że pozostawiasz bez komentarza.
Tu nie chodzi o jego obronę. Każdy widzi, że gra słabo, a nawet beznadziejnie. Ale wysyłanie go do Arabów, szydzenie z niego jaki to jest marny piłkarz to jak naplucie na jego dokonania dla klubu w zeszłym sezonie i latach poprzednich. Kiedy i jak ma się odblokować jak nie strzelając bramki ? Im dłużej będzie bez gola tym dłużej będzie tak grał. Niestety, jeśli chcemy mieć z niego pożytek musi coś strzelić. Chyba, że chcemy go mieć tylko na ławce i narzekać, że zarabia 400 tys funtów za siedzenie na ławce. Zachowanie samolubne przy stanie 5:1 żeby móc w końcu się odblokować ? Pozostawię to bez komentarza.
Największa presja spoczywa na Isaku btw. A patrząc na ostatnie wasze komentarze to Salah jest pod największą presją, Wirtza póki co się usprawiedliwia i daje kredyt zaufania, Mo już skresliliscie.
Bramkę to on już strzelił więc bardzie mi tu chodzi o to żeby złapał rytm meczowy. Jak na razie to mieliśmy obwieszczenie, że już jest gotowy i nagle schodzi z kontuzją. Z tego co ogólnie wiadomo to trenował indywidualnie ze swoim trenerem ale to się w żaden sposób nie równa z normalnymi treningami z zespołem. Isak jak na razie pokazał tyle co Wirtz, widać że będzie z niego pożytek ale ciężko mu pokazać 100% umiejętności tym bardziej, że drużyna jest w kryzysie. Czekam na mecz kiedy w ciągu 60, 70 minut dostanie z 5 prostopadłych podań takich jak mu Konate zaserwował z United.
Ja bym oczekiwal zeby na przyklad pilkarz sluchal trenera i wykonywal polecenia bo jest tylko elementem ukladanki zamiast srac na zdanie tego trenera, robic ekscesy i sie klocic o zdjecie z boiska.
Skoro pilkarz zarabiajacy dziesiatki milionow tak sie zachowuje, to dlaczego oczekiwac od przecietnych kibicow, ludzi, ktorzy po prostu przy kufelku piwa ogladaja mecze odbywajace sie na drugim koncu swiata zeby byli wyrozumiali? Tez nie widze sensu w wylewaniu pomyj (takich postow nawet tutaj prawie nie ma, a krytyka jego slabej formy to krytyka slabej formy i tyle)… ale taki jest po prostu swiat, ludzie tacy sa, jak widac wlacznie z Salahem, ktory tez ma idiotyczne odpaly.
Jezeli jakis pilkarz gra regularnie slabo to nie jest jego winą, że trener nie potrafi podjac odpowiedniej decyzji. No chyba, ze pilkarz ten w sposob nieodpowiedni stara sie wplynac na decyzje trenera… I tutaj juz mozna miec pewne podejrzenia jak jest. ![]()
Przeciez gdyby takie rzeczy ktos pisal na stronie Arsenalu czy City na temat ich nowego snajpera za 130 milionów euro to tutaj bylaby nieziemska beka. xD Na ta chwile Isak jest bezuzyteczny, moze w przyszlosci sie poprawi, na razie powinien sie rozgoscic na lawie bo do Ekitike trudno go porownac w jakimkolwiek aspekcie. Tyle.
Tymczasem Salah pokazujacy jak harować za 3 xD