Mohamed Salah

Bardziej chyba chodziło nie o konkretną sytuację, ale o to, że gra w ataku Chiesie nie przeszkadza by powalczyć mocno w obronie, ale Salahowi już tak.

1 polubienie

Salah dostał przyzwolenie od trenera w zeszłym sezonie na mniejsze angażowanie się w obronie, a więcej miejsca w ataku. Może ta zasada nadal panuje. Po wejściu gra poszła do przodu, zaczęło się coś dziać w ataku, szybciej chodziła piłka. Ale oczywiście wysyłacze do Arabii tylko czekają aż źle poda, źle strzeli, straci piłkę, padnie gol pod dupnej akcji van Dijka. Ale to oczywiście wina Salaha, bo źle podał do rywala przed polem karnym … a nie czekaj, to chyba był jednak van Radar. Salah winny złych podań od bramkarza … a nie czekaj, to chyba Alison kilka razy podał pod nogi rywala lub na aut. Ale ich się kur…. nikt nie czepia i nie obwinia.

1 polubienie

W zeszłym sezonie pozwolenie na olanie obrony , w tym roku pozwolenie na olanie gry w ataku.

Czy cos jeszcze zostało ? :sweat_smile:

Pytaj Slota, on podobno jest nadal trenerem i ustawia drużynę i taktykę na mecz (o ile jakąś ma).

Tylko Salah się pojawia na boisku i próbujemy grać to samo. Może powinien znalezc jakis inny sposób na niego Arne. PRzeciez w zeszłym sezonie to Diaz często skupial na sobie uwagę, co może też dawało więcej swobody Mo.
Może powinniśmy wykorzystywać więcej Mo bez piłki, dopiero podawać mu jak może ruchem samym zgubić obroncę, a nie grać mu piłkę jak ma 3 zawodników na sobie.
Tylko to trzeba mieć gościa z wizją za sterami, a nie faceta, co zmienia 20 razy taktykę w trakcie meczu i nikt nie wie co ma grać

1 polubienie

Problem jest taki że on ruchem nie potrafi zgubić obrońcy. Z piłką przy nodze też nie umie minąć zawodnika

Potrafi zgubic ruchem, świetnie gra na 1 kontakt. Tylko ktoś mu musi zagrać piłke i zrobić ruch, a tego u nas brakuje zwykle.
Przede wszystkim nasza 9 musi się więcej poruszać. Schodzić do rozegrania.
Optymalnie widziałbym to tak, że 9 schodzi na klepkę z Wirtzem otwierając obronę i robi się miejsce dla skrzydłowych. A Isak jakby coś mało się rusza, a Arne ciągle nim chcę grać. Do tego, też Wirtz kombinacyjnie u nas nie błyszczy póki co. Może to zagrać pod jakimś sensownym trenerem, bo w Arne nie wierzę.
Jak on zaczyna grać Wirtza kosztem skrzydłowego i potem mamy z przodu statycznego Isaka i "zejdę do środka’ Gakpo. Nie ma elementu zaskoczenia, bo nie ma kim zaskakiwać

Przestańcie co niektórzy z Salahowym romantyzmem. Nikt nie odbiera mu zasług i dokonań dla klubu ale trzeba sobie jasno powiedzieć, że jest tragiczny i nie ma prawa grać w pierwszej jedenastce + najlepszą opcją będzie letnia sprzedaż i kupienie w jego miejsce nowego skrzydłowego na lata. Taka jest prawda. Być może dla wielu bolesna ale niestety tak jest. Jest tragiczny.

4 polubienia

Poznajmy największego hipokrytę tego forum. Cały rok była jazda jak to chiesa jest rezerwowym leniem a zarabia tak Wielki hajs (można wejść na tmt jest tego więcej pewnie)

Jednocześnie salah zarabiający 3 razy więcej?

Śmiechlem nie powiem.

O ile Pana wyżej traktuje jak większość na tym forum czyli tło humorystyczne tak twoje wpisy ceniłem. Natomiast nie wiem dlaczego ale mam wrażenie że odpowiadasz na pytanie którego nikt nie zadał.

Kto uważa że wina naszych słabych występów jest tylko w salahu?

Większość po prostu pisze żeby Mo tak jak reszta ofensywy przestał być nietykalny. Bo już nie gra jak taki gracz. I tak ma on najwięcej minut w tym sezonie. Nie wiem o co tu burza? Gra słabo to zdarza mu się siadać na ławce tak samo jak isakowi ekitike czy gakpo.

2 polubienia

A kto nie jest tragiczny > Graven, Mac, van Dijk, Konate, Isak, Kerkez … połowa składu gra dużo gorzej niż w zeszłym sezonie. Więc dlaczego tylko jeden gracz ma dostać po głowie ? Bo tak rozumiem sadzanie go na ławce i sprzedanie w lato. Piach odwala cała drużyna, a tylko jeden gracz jest na sprzedaż ?

Ci, którzy nie widzą innych winnych tylko jednego gracza. Jakoś w innych tematach nie ma słów o sprzedaży, wywaleniu ze składu na ławkę itd.

1 polubienie

Trzymam kciuki za Egipt i awans do finału. Im dłużej bez Salaha tym lepiej. Nie mam pewności czy Mo w aktualnej dyspozycji nadaje się nawet do kopania buraków.

1 polubienie

Mało zrozumiała decyzją o wpuszczeniu Salaha po pierwszej połowie. Nic to nie dało, sam nic nie wniósł, nie pokazał. On wygląda, jakby nie grał ze dwa lata w piłkę…

strzały na bamkę: 0
udane dryblingi: 0/4
wygrane pojedynki na ziemi: 0/4
dokładne długie podania: 0/1 (aż raz spróbował)
dokładne dośrodkowania: 1/5

Pewnie z Leeds już od początku, i wracamy na “stare tory.” W meczu Leeds-Chelsea, Struijk z Gudmundssonem nie pozwolili na wiele Estevao, to nie wiem co będzie z Salahem…

Im dłużej to trwa, to tym bardziej jestem przekonany ze zmiana trenera to właściwa decyzja.

2 polubienia

Nie sądzę , że wina spada tylko na Salaha.
Kerkez kopie się po czole, to ludzie na niego narzekają i chcą Robersona w składzie.

To samo z Salahem, gra jak Downing, to dlaczego nie wychodzić od pierwszej minuty Chiesą?

W miejsce Isaka też nikt by się nie obraził na Ekitike.

Z van Dijkiem problem jest taki, że nie ma żadnego sensownego zmieniła za niego czy Konate.

W pomocy niestety to samo , bo w miejsce Grava może grać tylko Endo ewentualnie Jones.

@unnamed możesz dla mnie napisać swój komentarz jeszcze raz , ale już po porannej kawie , bo za nic nie potrafię go rozszyfrować :rofl::rofl:

Dostaje najwięcej po głowie bo najwięcej zarabia i wymagania są największe a gra najgorzej. Przecież to logiczne.
Co do sprzedaży to wiadomo, że w dłuższej perspektywie trzymanie go nie ma sensu bo jest już po drugiej stronie rzeki a tygodniówkę ma ogromną. W lato pożegnać i zastąpić kimś z bardzo dobrym z dryblingiem i szybkością

4 polubienia

A ty czytasz inne tmt? Zobacz na isaka czy gakpo i nie pisz nieprawdy kolego.

Czy jak chce sprzedać gomeza to znaczy że cała wina za nasz grę jest jego🤔?

a na kim? przecież to jest/był nasz najlepszy obecnie zawodnik, na którego gra Liverpoll już ładnych parę lat. Gwiazda, która chodzi po tych galach, odbiera nagrody i co? Nie umie wyjść do kibiców? Udzielić wywiadu, przeprosić, wytłumaczyć? Na serio idzie Jones? Co on miał wczoraj w pierwszej połowie na głowie? jak struś chowa głowę. miękka faja i tyle jak dla mnie. stary chłop i zachowuję się jak nastolatka…

@Lapaino
Nie słyszę

2 polubienia

Nawet nie wiesz jakbym chciał, aby Chiesa wyszedł w pierwszym składzie i grał na skrzydle. Żeby mógł w końcu mi pokazać, że potrafi biegać 90 minut na pełnych obrotach i strzelać bramki. Nie jako dodatkowy ofensywny zawodnik tylko jako podstawowy, na którym możemy polegać.

@Kajojojek13 a czy w tych tematach ot tak sprzedajemy naszych piłkarzy i obrażamy od “nie nadaje sie kopania buraków” “miękka faja” ? Tylko w tym temacie jest jazda bez trzymanki.

Chiesa to jest jeden z przykładów, bo można śmiało grać tam Wirtzem, wrócić to naszej starej pomocy.

Niedługo można grać tam Frimpongiem czy nawet Szobo który też dałby o wiele więcej niż same straty.

Jak Włoch według ciebie nie ma sił na 90 min, to dawać go na 60 min, a Faraona na ostatnie 30 wtedy może będzie jeszcze coś dawał jak będzie zasuwał na pełnej te pół godzinki.

No oczywiście, że cała ekipa nie domaga i to jest wina między innymi Slota i osobiście uważam, że już z tej mąki chleba nie będzie i Arne jest do wymiany. Jeśli chodzi o Mo to ja uważam, że nawet jeśli drużyna wróci do wysokiego poziomu to Salah też być może lepiej zacznie grać ale to nie zmienia faktu, że on już nie ma dryblingu, każdy wie co zrobi, nie jest dla żadnego obrońcy wyzwaniem i zazwyczaj każdy go chowa do kieszeni. Tutaj jest potrzebny zastępca już od przyszłego sezonu.

Trzeba znać pojęcie hipokryzji.
Po prostu dopóki nic nie dawał to od niego wymagałem; Mo swoje zrobił. Chiesa nie, ale szkoda strzępić ryja.
Bo ostatnie co można mi zarzucić to hipokryzja, ale tego nie dostrzeżesz, w każdym razie wracam do ignorowania.
Po próbujesz gryźć po kostkach, a ja nie mam ochoty na odganianie się :squinting_face_with_tongue: