Problem tego ustawienia polega na tym że wczoraj dostępny był frimpong. Nie ma sensu grać tak z Bradleyem czy szobo(brakuje go wtedy w środku).
Więc wbrew temu co możemy teraz myśleć nie było tak wiele okazji do grania takim ustawieniem.
Ciekawe też jak poradziłoby sobie takie ustawienie w rywalizacji w której rywal umie oddać. Bo my wczoraj rewela, ale czy np city nie umiało by wykorzystać korytarza na bokach?
Ja osobiście zgadzam się że nie mając pół skrzydłowego na poziomie lfc (17 latek grający super to fajna opcja ale w perspektywie sezonu trzeba umieć jego czasem zarządzać) powinniśmy na stałe grać takim ustawieniem.
Zobaczymy może teraz coś ruszy.
Gakpo dostał mnóstwo szans. Od dłuższego czasu ich nie wykorzystuje. To nie crystal palace że można liczyć że będzie się przy słabej formie wiecznie grało. Tyłek w troki bo jest o co grać
Uważam że jest sens grać tak akurat z Bradleyem, szczególnie, że to nie jest jakiś wybitny technik, a on ma jakąś dziwną tendencję do schodzenia do środka co wygląda średnio. Albo powinniśmy szukać kogoś szeroko grającego jak Frimpong i Milos wtedy byśmy na tym tylko zyskali.
I oby wczorajsze siedzenie na ławce powtarzało się jak najczęściej a już najlepiej do końca sezonu. Gakpo fajny gracz ale za słaby na bycie numerem 1 na skrzydle w takim klubie. Dla mnie to takich “Gakpów” już było pełno z Holandii typu jakieś Bergwijny, Justiny Kluiverty, Danjumy itp i Cody to jeden z nich. Nic specjalnego, jako opcja w szerokim składzie z ławki spoko albo jako 1 wybór w jakimś średniaku.
No tak tylko spójrz że sens jest wtedy kiedy ten ktoś z boku obrony daje do przodu. Ktoś musi temu salahowi który czeka w głębi piłkę dograć. Jeżeli byłby tam Bradley który tła jak napisałeś jest słaby technicznie to nie wykorzystał by tego korytarza, a boczny obrońca zawęził by do salaha i mielibyśmy powtórkę z całego sezonu tylko że salah byłby bliżej bramki. Byłoby po prostu dla Mo za gęsto.
Nie no jest ze półki wyżej niż wspominanie przez ciebie panowie którzy brutalnie odbili się od premier league a w reprezentacji są tłem. Cody jednak potrafił długimi momentami być dobrym graczem w w samej repie jest gwiazdą ofensywy od kilku lat i królem strzelców dużej imprezy.
Ja go odbieram jako idealnego zmiennika. Końskie zdrowie, żadnych problemów z nim jako klub nie mamy. Bardzo pracowity, mało błyskotliwy, ale wchodząc z ławki czy nawet w pierwszym składzie jako świeża opcja często dawal całkiem sporo.
Myślę że zeszły sezon trochę w gabinetach wyniósł Codiego bo uważam że Arne wycisnął z niego maxa, ale jako opcja z ławki myślę że topowa w lidze
Tylko teraz pytanie, jak to się stało, że ten gracz dostał nowy kontrakt z tak wysoką tygodniówką? Bo okolice 300tys co inkasuje to jest jakiś błąd Matrixa…
No i teraz będzie można zobaczyć jak Slot poradzi sobie bez niego. Do składu wróci od początku Gakpo, na skrzydle nie będzie nikogo tylko schodzący do środka Wirtz lub Szobo i tak dalej i tak dalej.
Zobaczymy w sobotę czy nie ma różnicy i ile zagrożenia będzie po prawej stronie mając duet obrońców Gomez Frim. Naprawdę czekam z niecierpliwością na końcowy efekt.
Nie ma, bo Salah przy linii to niewielkie zagrożenie. Można tam wbić kołek i będzie to samo. Jak pokazał mecz z Galata jego miejsce jest bliżej środka.
Teraz wyczytałem, że Gomez nie gra, więc Jones albo Szobo na prawej obronie.
No właśnie, powinien grać przez większość sezonu jak z Galaretką, czyli bliżej środka. Ale Slotto był uparty. Teraz będzie miał pole do popisu. Czekam.
Nie no bądźmy poważni jest prawie kwiecień. Żadne przygotowanie do sezonu by go tyle nie trzymało. Zresztą salah sam o sobie mega mega dba. To po prostu pech i tyle. Też facet ma swoje lata, a zdrowie końskie.
No grał w pierwszej połowie i zagrał chyba najgorsza połówkę w barwach naszego klubu.
Nie ma co udawać salah schodzi ze sceny. Następny trener/klub pokaże ile w tym winy Slota a ile naturalnego efektu związanego z eksploatacją. Manę też szybko zjechał.
Salah może dać nam jeszcze kilka błysków i było by super ale to nie jest tak że pozycjonowanie go sprawiło że gra jak gra. Każdy widzi jakie strzały oddawał z 16 we wcześniejszych meczach czy jakie ogórki wyłączały go z gry. Salah wcześniejszy to był dominator po swojej flance i nie ma co mu ujmować że ustawienie slota pozbawia go atutow bo wcześniejszy Mo poradził by sobie wszędzie
Następnego trenera to wątpię by tu doczekał a następny klub pewnie będzie zakłamywał trochę obraz. Zakładając, że będzie to Arabia to znając jego prowadzenie się to będzie tam wymiatał dając złudzenie, że miał jeszcze w sobie to coś. Bo nie oszukujmy się przy tak beznadziejnie broniącej Galacie w dugiej połowie wyglądał bardzo dobrze to tak samo będzie wyglądał w Arabii, w której bronią jeszcze gorzej. Mane szybko zjechał ale on już w Bayernie wyglądał nędznie i potem to już równia pochyła. Zresztą kto wie ile on ma rzeczywiście lat.
A może ta kontuzja to ściema żeby nie jechać na reprezentację i zregenerować się po Ramadanie?
Bo nie było widać żeby utykał albo coś, zmianę też zasygnalizował jak mecz już był właściwie wygrany. A Egipt gra tylko towarzyskie mecze więc obecność tam Mo niezbędna nie jest, i tak będą mieli zgrupowanie i sparingi przed MŚ.
Jak za tydzień w magiczny sposób wróci do treningów to będzie coś więcej niż dywagacje.
@Kijoraptor Mo jest bardzo zaangażowany w grę reprezentacji i gdyby to były mecze o stawkę to by mi taka hipoteza nawet przez myśl nie przeszła. Ale sytuacja jest jaka jest, LFC walczy o uratowanie sezonu a w Egipcie Mo i tak nikt miejsca nie zabierze.
Ciekawa teoria. Jeśli by tak było to by znaczyło, że Mo bardzo, ale to bardzo poważnie myśli o kolejnym sezonie w Liverpoolu na rzecz gry w reprezentacji. Opuszczenie zgrupowania na rzecz gry w drużynie to mocna postawa.
Bez niego ta gra chodziła na skrzydle aż miło patrzeć. Ilu tam było dzisiaj piłkarzy wystawionych ? Frimpong, Szobo, Jones, chwilę Rio i Chiesa. Ale to oczywiście Mo zawsze byl problemem wg spawacza.