Nie mów tak.. przecież z Salahem dziś w składzie byłoby gładkie 0:2 po jego soczystym strzale i wielu wygranych pojedynkach 1vs1. Tak jak nas do tego przyzwyczaił w tym sezonie
No przecież przyznałem rację, że bez niego dzisiaj graliśmy koncertowo. O co chodzi ? Co mam napisać, że było koszmarnie na prawej stronie ? Jakby to wyglądało.
Salah ogłosił odejście z klubu po sezonie.
Szkoda, że tak to się kończy ze Slotem na ławce. Wielka Legenda i jeden z najlepszych piłkarzy w historii klubu.
Kiedyś taki moment musi nadejść. W najlepszych latach kariery był fenomenalnym piłkarzem, który stał u podstaw wszelkich sukcesów osiąganych za Kloppa i w pierwszym sezonie Slota. No, ale właśnie - wszystko ma swój koniec. Salah młodszy nie bedzie, zaliczył w rok gigantyczny zjazd i tylko będzie można zastanawiać się czy pod nowym menedżerem odzyskałby część dawnego blasku, czy to już definitywny koniec gry na najwyższym poziomie dla Egipcjanina.
Jestem wstrząśnięty, to jedyny piłkarz od czasów Gerrarda którego tak uwielbiałem. Równie mocno wstrząsnęła mną wiadomość o odejściu Kloppa.
Najlepszy zawodnik w historii tej ligi. Grająca legenda.
Musiało to kiedyś nastąpić, już rok temu się nastawiałem, że nie przedłuży ale sie udało.Zresztą już rok temu na X hulało takie info, że pomimo prolongaty kontraktu Salah i tak ma odejść do Arabii w 2026 jednak traktowałem to trochę z przymrużeniem oka. Szkoda jedynie, że dzieje się to w takich okolicznościach, po takim sezonie i pod takim trenerem. Te wszystkie niesnaski szczególnie z jesieni gdzie zrobił się syf z tym wywiadem pozostawiają niesmak.
Szkoda że Salah bedzie grał ostatnie mecze w koszulce LFC, po tak słabym sezonie całego klubu, z obrzydliwym trenerem na ławce.
No ale cóż, należy mu sie ten ostatni gruby kontrakt w Arabii, nie zdziwie sie jak saudowie beda chcieli sie pokazac i dadza mu najwyzszy kontrakt dla pilkarza w historii
To teraz każdy mecz będzie POŻEGNANIEM KRÓLA ![]()
Osobiście nie wierzę, że będzie miał kontrakt wyższy niż Ronaldo. CR7 był i ciągle jest turbo gwiazdą, zdecydowanie bardziej medialną niż Mo i nie sądzę, że fakt wyznawanej religii zapewno mu wyższy kontrakt. Oczywiście dalej to będą to gigantyczne pieniądze
wszyscy to mieli z tyłu głowy że jego czas już się kończy. pewnie wiele wiele lat będziemy czekać aż ktoś w naszym klubie zbliży się do takiego poziomu. co tydzień siadaliśmy jak do telenoweli….
Skraca 2 letni kontrakt? Chyba jednak Slot z nami zostaje na kolejny rok ![]()
Tyle lat na topie, zawodnik dla nas tak istotny jak Messi dla Barcelony czy Ronaldo dla Realu.
Kosmiczna ilość bramek i asyst, będzie mi go brakować.
Jakby Darwin umiał strzelać byłoby spokojnie 300+
Salah przychodził tutaj jako fajny, szybki, trochę nieokrzesany skrzydłowy. Przerósł wszelkie oczekiwania. Stał się przez lata jednym z najlepszych piłkarzy świata. Praktycznie nie opuszczał spotkań. Prawdziwa instytucja. Wydaje mi się, że przez całą karierę poza Liverpoolem był trochę niedoceniany, a może powodem było to, że w pierwszym sezonie zrobił absolutnie kosmiczne liczby, więc skoro w następnych były trochę gorsze, to niektórzy “eksperci “ mogliby uznawać, że nie do końca się spełnia. I w ten sposób był cztery razy w jedenastce sezonu Premier League, a tak naprawdę powinien się tam znaleźć za każdym razem.
Ciężko będzie się przyzwyczaić do Liverpoolu bez Salaha, ale na każdego przychodzi czas. Maszyna Kloppa powoli jest rozmontowywana. Oby chociaż miał godne pożegnanie, mam na myśli naszą postawę na boisku. Zasłużył na to.

Po dzisiejszym ogłoszeniu to już naprawdę nieważne, kto siedzi na ławce — czy Slot, czy ktokolwiek inny. Wygrajmy coś. Cokolwiek. Dla niego.
Aż mi się marzy taka scena “Mo wraz z Virgilem podnoszą do góry
za LM bądź FA Cup”
To byłoby piękne ukoronowanie jego wspaniałej kariery w LFC i tego z całego serca jemu i nam wszystkim życzę ![]()
Legenda. Jeden z najlepszych piłkarzy w historii Liverpoolu.
Dziękuję.
W to akurat wątpię. Po prostu Salah chce odejść na własnych zasadach, a nie czekać aż go z klubu wypchają. Łysy będzie siedział na stołku do momentu aż go ochrona nie wyniesie.
I to jest właśnie różnica klas. Slot przepadanie i będzie wspominany z rzadkością, a Salah będzie w panteonie największych gwiazd nie tylko tego klubu, ale tej ligi.
Ładny dzień dzisiaj spędzony z rodziną, przeglądam informacje, forum a tutaj taka wiadomość…
Mimo, że może Salah cieniuje w tym sezonie, wielu widziało go na ławce, był niewidoczny w wielu spotkaniach, to szkoda, wielka szkoda, na pewno dla młodych graczy był wzorem. Ten sześciopak na brzuchu, mimo wyznawanej swojej religii, zdjęcia z choinką, rodziną, brak skandali. Bardzo doceniam jego etos pracy, przez tyle lat pamiętam jedną scysję z Kłopotem, gdy schodził z boiska ale szybko to zostało wyjaśnione.
Było wielu innych, czy Salah był najlepszy, ciężko powiedzieć. Na pewno wydatnie nam pomógł w zdobyciu kilku pucharów.
Na minus? Brak Złotej Piłki, wiadomo jaki to plebiscyt ale należało mu się oraz sukces z reprezentacją Egiptu.
Ciekawe gdzie się teraz przeniesie, bo myślę, że wszystko było już dogadane dawno temu z obecnym i przyszłym klubem.
aż na płacz bierze….
I może taka informacja da nam kopa na finiszu sezonu, pobudzi trybuny, zagrzeje do walki, natchnie pozytywną atmosferą i jeszcze coś z tego sezonu wyciągniemy, oby. Tak czy siak zapamiętam ogrom pięknych chwil dzięki naszemu Faraonowi, w swoim prime był nie do zastąpienia, każdy chciał mieć go w swoim zespole, a nikt nie chciał grać naprzeciw niego. Piękna będzie kompilacja z bramkami z trofeami, z tymi wszystkimi pięknymi chwilami… The Egyptian King! ![]()
Ja od półgodziny jestem zezłomowany ze łzami w oczach.
Z całym szacunkiem, ale nie będziesz mi mówił co ja czuję w tej chwili. Towarzyszył mi niemalże tydzień w tydzień przez 9 lat. Dając wiele świetnych wspomnień.
Powiem więcej, dał Liverpoolowi więcej niż Gerrard.