Chyba dopiero z perspektywy czasu docenimy w pełni jak wybitny piłkarz to był. Genialne liczby, piękne gole, ładne afro. Niech mu się wiedzie w dalszym życiu
Czyli to 2 lata to było takie opcjonalne. Pewnie w umowie miał 1+1 i nie skorzystaliśmy
Nie ma to jak wyzywać Salaha po każdym meczu, a potem płakać że odchodzi legenda xd
W tym sezonie spodziewałem się że z tą formą lepiej będzie dla niego poszukania nowego kierunku. Może swój fame świetnie monetyzowac dalej. Ciekawe co dalej będzie z ligą arabską, bo tam go widziałem. Ale jest wiele kierunków, może top 5 lig, ale raczej serie A
Dziękuję Mo za poprzednie sezony od chwili dołączenia ![]()
LEGENDA LIVERPOOLU
JEDEN Z NAJLEPSZYCH A MOŻE I NAJWYBITNIEJSZY GRACZ ERY PL
PO PROSTU KRÓL
![]()
![]()
![]()
Łezka się w oku kręci
Bez przesady, normalna kolej rzeczy. Kariera zawodnika jest krótka, a szczyt umiejętności jeszcze krótszy. Nie pierwszy wielki piłkarz odchodzący z klubu i nie ostatni
Skąd ten wniosek? Wyraźnie jest napisane, że na ważny kontrakt na następny sezon, ale klub pozwala mu odejść już po tym sezonie że względu na wszystkie zasługi.
Tytuł królów “oddajemy za free” obroniony. My nawet jak zawodnik ma ważny kontrakt z klubem to pomożemy w transferze gdzie indziej xD
Generalnie nie zdziwiłbym się, gdyby zarząd chcąc ratować budżet płacowy, wypłacił jeszcze Salahowi jakąś część rocznego wynagrodzenia, byle tylko dojść do porozumienia.
To były dwa lata, tylko Liverpool nie chce robić przeszkód Salahowi i po prostu puści go za darmo. Sytuacja zarówno dobra dla Salaha jak i dla klubu. Zwolnimy od razu potężną tygodniówkę, a Salah odejdzie jak król, a nie bocznymi drzwiami o 23:59 - 31 sierpnia.
to jaki piłkarz w XXI wieku poza Gerrardem dał temu klubowi więcej?
To tego się nie spodziewałem i nigdy wcześniej nie widziałem u nas żeby ktoś skracał ważny kontrakt.
No nic trzeba będzie na ostatni mecz jakąś zajebistą ilustrację przygotować.
Chyba nawet zbiorę wszystkie które zrobiłem od momentu kiedy do nas dołączył.
Nazwałbym to Slot effect.
Patrząc na to, że chłopaki już mieli problemy między sobą, gra się nie poprawiła i długoterminowo wygląda to dalej beznadziejnie, spodziewam się, że po prostu nie chce brać w tym udziału i psuć swojej własnej legendy u boku Łysego.
Gdybyśmy byli na topie i nasza gra byłaby świetna i układy z trenerem byłby wzorowe, nie ma szans, że Salah rozwiązałby kontrakt za porozumieniem stron.
@elnino8 No, jest to na pewno ewenement i coś musi za tym stać, tym bardziej, że Salah kocha podkręcać swoje rekordy i na wiele miał jeszcze szansę podjazdu.
Było wielu wielkich piłkarzy, którzy odcisnęli swoje piętno w XXI wieku, może nie tak duże jak Salah, ale rónież istotne. Poza tym w XX wieku klub opuszczali również wielcy piłkarze i to nawet więksi i Liverpool przetrwał i wykreował kolejne turbogwiazdy. Normalna kolej rzeczy. Po nim będą kolejni wielcy zawodnicy, którzy też kiedyś zakończa kariery w naszym klubie. Tak to już się kręci w futbolu
Wgl nie przypominam sobie podobnej sytuacji w futbolu ale może gdzieś przeoczyłem i ktoś by mnie mógl poprawić. Sprzedaż po przedłużeniu to coś normalnego i często praktykowanego, odejście za free po wygaśnięciu kontraktu też ok ale takiego czegoś, że ktoś na takim poziomie skraca obowiązujący go kontrakt to nie widziałem.
Aż odkopałem pierwszą moją ilustrację z królem.
Miej więcej powstała 8 lat temu jak szliśmy do finału w Kijowie.
Zawsze mieliśmy łeb do interesów.
Największy z trójki Salah Firmino Mane. Wszystkich trzech kochałem jak jednego. Ciekawe gdzie odejdzie. Obyśmy jeszcze za nim nie płakali, jak bedzie trzaskał gole w Atletico lub Interze w Lidze Mistrzów. Saudi? W obecnej sytuacji politycznej raczej kiepsko. Juz lepiej jakis klub w USA.
Wilgotne oczy…