Mohamed Salah

Nie wiemy na jakich zasadach puszczają za darmo. Jakieś klauzule są. Żaden klub z Anglii to pewne.

Alexis Sanchez z Manchesterem United, Mesut Ozil z Arsenalem i ostatnio Sterling z Chelsea przedwcześnie rozwiązali kontrakty i odeszli do nowych klubów za darmo. Oczywiście sytuacja żadnego z nich nie jest zbliżona do Salaha, bo cała trójka była wręcz piłkarskimi wrakami, tymczasem Salah jest naszym podstawowym zawodnikiem i choć jego forma daleka jest od ideału, to u nas takie coś tyczy się niemal każdego. Przy normalnie działającej drużynie Salah dałby nam jeszcze dużo. Może nie tyle co w zeszłym sezonie, który był kosmiczny, ale nadal byłyby to bardzo dobre liczby. Dziwi mnie to, że oddajemy go za darmo i to pokazuje, że ci, którzy zarządzają klubem, chcieli się go pozbyć. Mówienie, że skracamy kontrakt w ramach wdzięczności za zasługi to dla mnie bajki dla dzieci, w biznesie nie ma miejsca na sentymenty, gdy w grę wchodzą miliony. Tam musiało się dziać coś za zamkniętymi drzwiami, czego i tak się pewnie nie dowiemy, bo dziennikarze wokół klubu albo są niedoinformowani, albo mówią to, co klub chce, żeby mówili.

3 polubienia

Koszulka wygląda jak gra Liverpoolu, ale to tylko dlatego, że była zakopana w szafie :sweat_smile:

2 polubienia

Nasza koszuleczka panie Ziaja. Miała być kolejna, ale teraz właśnie czas minął.

Niestety śmierć Joty mocno wpłynęła na środowisko i nie tylko mnie, że projekt trafił do zamrażarki.

Plus bardzo dużo rzeczy w tym okresie prywatnych się działo nie najlepszych, że nie byłem wstanie się tego podjąć. Liczę, że ruszę z tematem niebawem.

4 polubienia

Też tak uważam i zgadzam się w stu procentach. Wiadomo, że to inna para kaloszy ale tu wraki w postaci Keity czy Oxa trzymano do samego końca bo nikt ich nie chciał a Salaha się puszcza, na którym można było jescze potencjalnie zarobić. To jaki syf się zrobił w tym sezonie na boisku, w klubie i około klubu to coś czego się nigdy nie spodziewałem. Mieliśmy szczęście, że dostaliśmy te 9 lat z Jurgenem, który zapewnił stabilność na każdym szczeblu. Teraz wszystko jedzie w dół a wręcz pikuje.

3 polubienia

Lubię sobie włączyć czasami mecze z Mane, Firmino i Salahem.

Trio kompletne w pewnym momencie i pewnie jedna z najlepszych ofensyw w historii nowoczesnej piłki.

Szkoda, że nie wygrali więcej w swoim primie, bo zasługiwali piłkarsko na więcej, ale zawsze czegoś niewielkiego brakowało.

Te x lat temu - jakiegoś chociaż jednego bardziej kompletnego pomocnika.

Ciekawe czy za kilka lat tak samo będziemy mówili o Szobo, Macu czy Gravenie, że kosmiczni piłkarze, ale czegoś brakowało, żeby wygrać więcej.

A co do Momo to było wielkim zaszczytem oglądanie go w koszulce Liverpoolu, pewnie z Gerradem byli najlepszym co nam się przytrafiło w 21 wieku.

Obyśmy nie czekali zbyt długo na kolejnego takiego piłkarza.

5 polubień

No to ładna wiadomość gruchnęła na zakończenie dnia. Sama decyzja dziwić nie może, last dance Salaha był w zeszłym sezonie. On sam pewnie widzi, że pod Slotem i tak niczego nie osiągnie i jak ma się kopać po czole, to lepiej coś tam jeszcze hasać po boiskach Arabii, nie robić z siebie pośmiewiska i zarobić razy 3.

Ciekawi mnie tylko czy drużyna wzniesie się na wyżyny, by po raz ostatni wygrać coś z Salahem w składzie. Jeśli tak, to i sam Mo musi dać z siebie więcej. Ale może teraz będzie już grało mu się łatwiej, gdy zrzucił z siebie ten kamień.

Ten uciekający czas jest niemożliwy. Pamiętam jak wybrał Chelsea, mimo, że byliśmy nim zainteresowani gdy grał z Basel. Pamiętam jak czekaliśmy na informacje odnośnie jego transferu z Romy. Pamiętam te wszystkie chwile z nim w składzie. Porażki, sukcesy. Jedyne co można mu zarzucić to, że w finałach nie stawał na wysokości swojej wielkości, jednak to wszystko już nie ma znaczenia. Odchodzi jeden z najlepszych zawodników jacy grali w czerwonej koszulce. Ilość bramek jest kosmiczna.
Wielki szacunek dla niego, za to wszystko co zrobił. Odchodzi legenda, która swój prime oddała Liverpoolowi. Parę rekordów ma, coś może jeszcze wyśrubować. Niech złapie formy i pociągnie nas do swojego ostatniego finału w naszych barwach. Jednak on już nic nie musi
YNWA Mo!
No to najbliższe lato już zapowiada się emocjonująco i mega ciekawie. Kto za niego? Może ktoś nieoczywisty jak sam Mo gdy do nas przychodził? Ale to już nie jest wątek do tego…

1 polubienie

Wspaniała przygoda na Anfield i na zawsze Salah w serduchu.

Aby kibice na Anfield w ostatniej domowej kolejce ładnie go pożegnali.

Kto wie , może Faraon się ostatni raz przysłuży the reds I zabierze w walizce ze sobą Slota.

Ostatnie 2 lata sporo pożegnań naszych legend :cry:, do tego Jota.

Nie rozpieszcza nas ostatnio życie.

Najsłabszy z najlepszych piłkarzy.

Wybitne zdrowie, olbrzymi profesjonalista. Gość który powinnien mieć przydomek regularność. Wielki szacunek za to jak wiele wycisnął ze swojej kariery.

Osobiście nie cenie go aż tak bardzo jak wielu z was co nie oznacza że nie uważam go za prze kozaka. Jeżeli mamy go oddać za darmo co wydaje mi się dziwne to szkoda że nie odszedł w zeszłym sezonie jako król.

@Czerwoniak moim zdaniem nie jest on nawet w pierwszej 10 Pl, a Virgil van dijk jest znacznie ważniejszym graczem w jego erze dla nas. Nie mam zamiaru się jednak kłócić każdy ocenia według siebie. Dla mnie piłkarsko Gerrard go znacznie przerastał, a jeżeli chodzi mental to już kosmos. Natomaist to zdrowie salah jest szalone. Skrzydłowy który był dostępny pewnie z 98% czasu w takiej lidze. Wow

4 polubienia

Wierzyłem, że przy zmianie szkoleniowca Mo jeszcze odżyje. Wydaje mi się, że przy lepszym przygotowaniu fizycznym Salah miałby jeszcze sporo do zaoferowania. Nie jest to już ten sam zawodnik, co jeszcze kilka lat temu, ale do marca zeszłego roku dowoził niesamowite liczby. Pomimo tego, że stracił zauważalnie na dynamice. Sprinterem by już nie został, ale przy odpowiednim przygotowaniu fizycznym byłby w stanie jeszcze trochę postrzelać i poasystować. Coś jeszcze pewnie wbije, ale żadnej rewolucji pod koniec sezonu nie będzie. Nie ma z czego. Szkoda tego, że taki jest ostatni sezon Salaha. Indywidualnie i drużynowo. Nie ukrywam, że przez takie sytuacje mam żal do FSG. Że sporo najlepszego czasu ikonicznych piłkarzy zmarnowaliśmy na własne życzenie nie robiąc nic. Będę jednak zawsze wdzięczny, że mogłem go oglądać. I trzeba tu oddać, że bez FSG i Edwardsa ta historia nie miałaby miejsca.

Wielki zawodnik, ikona, legenda. Swoją grą, pasją, profesjonalizmem wybudował sobie piramidę w sercu każdego z nas. Dziękuję.

1 polubienie

Najlepszy zawodnik w historii Premier League, jednocześnie zawsze mu czegoś brakowało do ZP.

Jednocześnie największa piłkarska legenda tego klubu razem z Gerrardem moim skromnym zdaniem.

Chyba dobrze się dzieje że odchodzi. Sam ma na tyle szacunku do tego klubu że nie chce na siłę ciągnąć tego, wiedząc że nie jest w stanie już nam za wiele dać. Nie to co Bale czy Ter Stegen.

1 polubienie

4 polubienia

w 2023 jeszcze Bobby Firmino, ale co do obrazka to Trent średnio pasuje, bo raczej nikt nie płakał kiedy odchodził, anfield nawet gwizdało.

5 polubień

Fajnie by było jakby nie poszedł do szejków i pograł jeszcze w Europie. Myślę, że w takiej Barcelonie albo Realu , by jeszcze pograł na dobrym poziomie.

Diogo brakuje na tym obrazku.

1 polubienie

Stało się to co niektórzy chcieli od początku sezonu. Mo odchodzi z Liverpoolu. Życie toczy się dalej, zespół idzie do przodu. Mo Salah zapisał się w pamięci Liverpoolu pod każdym względem, oddania klubowi, statystykach, zdobytych tytułach. Czy ktoś będzie w stanie go przebić ? Zobaczymy jednak patrząc na nasz model nie wróżę, by któryś z graczy został w klubie tak długo i zaliczał takie sezony. Odejdzie ikona klubu, gość, który przyczynił się wszystkiego co najlepsze spotkało nas w ostatniej dekadzie. Dla mnie najlepszy piłkarz Liverpoolu od odejścia Gerrarda. Dziękuję Mo. :folded_hands::oncoming_fist:

Zupełnie nie ogarniam co się w tym klubie ostatnio odp… czyżby szykowali Slota do kolejnego sezonu? Inaczej trudno to racjonalnie wytłumaczyć.

Brakowało mu tego, że złotą piłkę dostaje się nie za zasługi tylko za popularność.

może odszedł jak szczur, ale jednak wielu z nas to zabolało