Mohamed Salah

No Ty powinieneś być najbardziej zadowolony, że to już niedługo się kończy, bo mogło trwać jeszcze rok do końca kontraktu.

Bardzo smutne, ale nieuniknione było to odejście Salaha. Widać, że w nowej “taktyce” nie odnajduje się, a pesel też robi się zauważalny. Będziemy się tylko zastanawiać czy Xabi byłby w stanie jeszcze wykrzesać z niego topową formę. Niestety, ale Slot nieco zgasił jego gwiazdę.

Ciekawe czy skusi się na Arabię, czy jednak będzie chciał jeszcze trochę zostać w Europie. W klubie pokroju Atletico czy Interu mógłby jeszcze spokojnie być gwiazdą.

Wielki piłkarz, wspaniały człowiek. Najlepszy prawoskrzydłowy w erze Premier League, a może i najlepszy zawodnik.

Pytanie czy mógłby i chciałby kiedykolwiek zagrać przeciwko Liverpoolowi. Gerrard odszedł do klubu, z którym Liverpool nigdy by się nie mógł zmierzyć, do MLS.

Z tą Arabią z tego co czytałem może nie być tak ciekawie w tym okienku przez zamieszanie na bliskim wschodzie. Ale wątpie, że będzie to mialo jakiś wielki wpływ (jedynie jakby sytuacja sie jakoś krytycznie rozwinęła).

Imo Atleti/Inter/Milan. Mark my words.

Jaki cel ma pisanie takich głupot, skoro nie ma ani jednej osoby wliczając Ciebie, która by w to uwierzyła?

Czytam 4 raz i dalej się zastanawiam czy to nie żart.

Nienawidzę przekłamywania w piłce i to nawet wśród swoich ulubionych piłkarzy.

Bądźmy szczerzy Salah był graczem w skali klubu i ligi wybitnym. Jednak prowadzenie go nie należało do najłatwiejszych. Salah wymuszał na klubie/trenerach to że chce grać absolutnie wszystko. Posadzenie go na ławce groziło awantura, obrażaniem, a w najgorszym wypadku wyjściem do mediów. I to nie jest tylko u Slota bo Klopp też powiedział że Mo prowadzi się super dopóki gra. Pamiętamy też jego scysję w meczu z bodajże west hamem gdzie z ławki wchodził i z Kloppem doszło do scysji.

Posiadanie takiego gracza to błogosławieństwo bo jest wiecznie dostępny i możesz na nim budować zespół, ale to ma swój koszt i nie udawajmy że tak nie było. Brak prawdziwej alternatywy przez lata był spowodowanym tym że klub był w pełni świadomy tego że Mo czasem na boisku się dzielić nie chce, a nie ma sensu wydawać dziesiątek milionów na gościa który nie wstanie z ławki. Dodatkowo bardzo ciężko było ocenić jego czas przydatności bo facet dbał o siebie genialnie.

Czas pokaże jak klub sobie poradzi z zastapieniem takiej maszyny.

Kozacki zawodnik i życzę mu wszystkiego dobrego

6 polubień

Może mi ktoś wyjaśnić, czy my oddajemy zawodnika za darmo, mimo że ma jeszcze rok kontraktu i potencjalnie ktoś mógłby go kupić w lecie?

1 polubienie

Umowa dżentelmeńska. Salah spłacił się kilkukrotnie więc dostanie szansę na podpisanie nowego kontraktu gdzieś indziej na podobnych warunkach.

Pewnie chodzi też o pożegnanie z kibicami, bo byłaby mała szansa na dogadanie się z potencjalnym chętnym klubem co do wszystkiego przed rozpoczęciem okienka transferowego

1 polubienie

@Clashman

Najbardziej spektakularne trafienie to jak dla mnie… dwa czyli “okiwanie” paru graczy w polu karnym w starciach ze Spurs i City a te mega emocjonalne to gol przeciwko MU po podaniu Alissona i ta pewność, że wreszcie wygramy mistrzostwo Anglii.

Dzięki za te doznania Mo :+1: :red_circle::blush::prince:

4 polubienia

Koniec epoki. To był zaszczyt oglądać Salaha przez te wszystkie lata. Tyle czasu na takim poziomie, w jednym klubie – ekstraordynaryjne. Dzięki Mo!

2 polubienia

Egyptian King :crown:

Legenda :flexed_biceps: dzięki za te wszystkie piękne lata.

Pięknie było by wygrać w tym sezonie Ligę Mistrzów, jako wisienkę na tym torcie :grin:

Szacun za wszystko, będziemy tęsknić :hand_with_fingers_splayed::pleading_face:

2 polubienia

26 polubień

Szkoda, że ten obrazek z rekordami jest zmanipulowany. Kilku rekordów Salah nie dał rady pobić i dzieli je z innymi.

Żartownisie

3 polubienia

Też mi się wydaje, że o wielu zakulisowych rzeczach się nie dowiemy, osiągneli kompromis Salah + klub, było to już dogadane przy podpisywaniu nowego kontraktu.

Za parę lat pewnie się dowiemy, że był konflikt, że część szatni nie zgadzała się z tym jak gramy, że garniturki stwierdziły, że nikt nie może być ważniejszy od od klubu i postanowiły pozbyć się największej gwiazdy, aby kolejny sezon pod nowym trenerem nie był objęty ryzykiem ponownie niezadowolonego Salaha.

Chłop jest mega ambitnym gościem, to bywa często obusieczne w takich momentach - na szczęście to też profesjonalista pełną gębą, więc schował dumę i grał dalej.

Mam wrażenie, że to nie koniec Salaha w Europie i zobaczymy go w topowym klubie w przyszłym sezonie.
Jest w świetnej formie fizycznej i dba o siebie podobnie do Ronaldo czy Milnera + ambicja i pewnie chęć sprawdzenia się jeszcze gdzieś po tej pięknej przygodzie z nami.

Barcelona lubi zawodników bez kontraktu, Milan lubi doświadczonych zawodników, Real może chcieć go dodać na prawą stronę dla Trenta + stać ich. Spodziewam się czegoś dużego.

Gdyby to miała być Arabia, myślę, że kontrakt nie zostałby skrócony, bo raczej o taką ofertę nikt się nie martwi.

2 polubienia

To jakiś żart? Jak można to traktować na poważnie.

A kolega ogląda nas w tym sezonie i widzi ile z tej gwiazdy zostało? Czy uznajemy że to się nie liczy i warto grać nim dalej za 450k tyg?

Xd po pierwsze nie schował? Bo jak grał beznadziejnie to poleciał do mediów. Po drugie w sierpniu sam chwalił sobie pracę ze Slotem itp.

I po trzecie ale za przeproszeniem kogo obchodzi co salah ma do powiedzenia na temat przyszłości naszego klubu? Nie jest kapitanem ani nawet Vice.

Piłkarze nie są od decydowania o losach klubu!! Są od grania i strzelania goli. No przestal więc trzeba się rozstać. Simple like that

1 polubienie

Ty tak serio, czy postanowiłeś się przy******ć bez powodu, bo to temat Salaha i to robisz tu okazyjnie od kilku miesięcy :joy:

Pierwszy akapit to w większości ironia do tego, co zazwyczaj wychodzi po latach od ex zawodników w stosunku do zarządzania czy trenowania przez byłych trenerów. Podpowiedzią są pierwsze wyrazy, których użyłem, które sugerują, że nie piszę o rzeczach, które już się wydarzyły.

To jest nasza największa gwiazda, bez znaczenia na ten sezon, który mamy beznadziejny. O czym tu dyskutować? O pieniądzach? Bo zarabia najwięcej? XD Śmieszny z Ciebie gość.

No schował, po tej dramie, a kiedy indziej miał schować i czemu miałby to zrobić przed tą dramą ze Slotem. Oczywiste jest, że do tego właśnie się odnoszę. Dzięki, że napisałeś, że poleciał do mediów, bo nie wiedziałem.

Nie pij więcej przed wejściem na forum, prośba, albo jak już pijesz to mnie nie oznaczaj, bo szkoda mojego czasu na takie wylewy.
Napisz, że Ciebie to nie obchodzi, jak już musisz się gdzieś wypowiedzieć, innych w to nie mieszaj, jeśli interesuje Cie tylko to co ma do powiedzenia VVD, fair, czytaj tylko jego wątki na forum.

A o jakich losach piszesz i decydowaniu, to wiesz chyba tylko Ty, bo moja wypowiedź w ogóle takiego tematu nie dotyka.

1 polubienie