Mohamed Salah

On już nawet karnego nie potrafi strzelić. Dobrze, że odchodzi. On sam wie, że ten poziom mu odjechał.

1 polubienie

Przecież z Galatą też grał fatalnie. 5 setek zmarnowanych plus karny zmarnowany. W tym sezonie to zamienili Slaha z Bartkiem Ślusarskim.

Przykro to oglądać a jeszcze bardziej jak on sam jest po prostu tym załamany co widać po wyrazie jego twarzy moim zdaniem.
Nie takie miało być pożegnanie THE EGYPTIAN KING :cry:

Przykro się na to patrzy. Salah to nie był nigdy mój ulubiony gracz naszej drużyny, ale kiedy w tym sezonie gra taką padlinę to widzę jeszcze wyraźniej ile radości dawała mi jego gra.
Ogólnie rzecz biorąc nie pamiętam tak spektakularnego zjazdu. W tej formie Mo to nie byłby gwiazdą nawet w lidze tureckiej.

3 polubienia

Być może to Salah już ie zobaczymy na najwyższym poziomie. Może organizm już go zawodzi. Ale nigdy nie uwierzę że gdyby prowadził nas ktoś lepszy to salah był fatalny aż tak.

Tak gra beznadziejnie. Tak być może to wiek, ale jego upadek jest tak duży że nie wierzę że fatalnie prowadzona cała drużyna przez dłuższy okres też nie wpływa na każdego w tym właśnie na słabnącego salaha.

3 polubienia

No właśnie ten upadek jest tak ogromny, że to przekracza ludzkie pojęcie. Ciężko to pojąć. Obawiam się, że Slot i jego dziwny pomysł na drużynę odebrał Nam w miarę godne pożegnanie z legendą.
@Kajojojek13
Dlatego napisałem " w miarę godziwe pożegnanie". Spadek intensywności był nieunikniony, ale chyba nikt nie zakładał, że Mo będzie grał aż takie gunwo.

Zjazd salaha mógłby się wydarzyć pod każdym trenerem nawet kloppem. Nie ma co naginać faktów Mo zawsze bazował na przygotowaniu fizycznym. Nie był to Neymar czy hazard że miał taki luz i balans że skręcał każdego. Zawsze to była sila razy gaz. Można było się spodziewać że jak tego braknie to będzie gasł, ale tak?

Przecież dzisiaj te jego strzały to jakaś a klasa.

Chłopaki są tak nie przygotowani mentalnie że głowa mała. Tu nawet gość dominujący od kilku lat się boi własnego cienia. Nie ma niestety teraz czegoś takiego jak samograj. Nawet najlepsi muszą dobrze trenować i mentalnie być przygotowany. My wychodzimy jak za przeproszeniem świnie do rzeznika. Każdy wie że będzie w mazak. Kazey czuję się słabszy niż rywal. To nie jesy tylko kwestia salaha a całej ekipy. Won z klubu Holendrze

Salah gra słabo, wielu napisze, że powinien siedzieć na ławce, ale kto w takim razie gra dobrze? do tego skoro niby Salah sam wygrał nam poprzedni sezon, to chyba jeden słabszy zawodnik na 10 nie powinien mieć wpływu, że ciągle dostajemy baty. Jest w pomocy i ataku 5 innych zawodników, którzy by mogli wziac gre na siebie i strzelać bramki, a obroncy mogliby bronić.
Bo nikt mi nie wmówi, że jeden niewracający zawodnik powoduje, że tracimy 2-3 bramki na mecz. Do tego jak chcesz wyprowadzic kontre to nie możesz miec calej druzyny 20m od bramki.
Wystarczyło zobaczyć jak broni w okolicy swojego pola karnego City a jak my.

Wczorajsza 10000% sytuacja na gola:

A także zmarnowany karny:

Podsumowanie sezonu.

3 polubienia

Śpieszmy się cieszyć jego grą bo takiego piłkarza w tym klubie za naszego życia może już nie być.

2 polubienia

Fakty są takie , że gdyby nie Slot u steru to Salah by aż tak nie zdziadzial w tym sezonie. Każdy piłkarz u nas gra słabiej niż wcześniej i jeszcze trzeba dodać że nie wiedzą co mamy grac . Oni wyglądają jak zlepek przypadkowych piłkarzy z ulicy a za to odpowiada trener a mentalnie też leżymy. Jakby system dostosować do piłkarzy i mieć jakąkolwiek taktykę to i Salah by wiedział co ma grac i dalej by wyciągał dużo lepsze liczby i byłby nieoceniony, pomimo tego że zatracił szybkość i umiejętność wygrywania pojedynków. Zresztą liczb aż tak słabych nie ma.

7 polubień

Takie coś można pisać komus kto nie ogląda meczy.

To nie jest fakt to twoja opinia.

Fakty są takie.

Salah już lekko słabszy sezon miał w ostatnim za kloppa (nie mylić ze słabym). Pod koniec panowie nawet pokłócili się za to że w meczu z west hamem Mo zaczynał z ławki.

Potem za slota zagrał albo najlepszy albo drugi najlepszy swój sezon w historii.

Nie ma żadnej pewności że przy innym managerze Mo dalej byłby genialny. Mogło by tak być, ale równie dobrze pod innym trenerem mógł w zeszłym sezonie być już przeciętny. Sam zresztą mega chwalił pracę w pierwszym sezonie slota. I pisze to mimo tego że wiem że slot to miernota i że zarówno z fulham jak i z PSG Mo wyglądał naprawdę solidnie.

Myślę że następny sezon może też o tym sporo powiedzieć. Jeśli taki mo pójdzie do jakieś fajnej ligi i bedzie wyglądał świetnie to odpowiedź prosta. A jeśli bedziemy widzieć dalszy zjazd a`la manę to trzeba będzie uznać że to po prostu czas leci

1 polubienie

Pewnie trochę umknęło ale Mo strzelając 9 gola przeciwko Evertonowi wyrównał tym samym wyczyn Steviego :soccer_ball::blush:

EGYPTIAN KING! :flexed_biceps:

11 polubień

Trzeba podkreślić że w ostatnich meczach Mo prezentuje się lepiej. Więcej w nim werwy no i są bramki. Oby jeszcze te 5 meczów podtrzymał taką formę i ten ostatni raz pomógł nam osiągnąć cel

1 polubienie

Chyba każdy, kto kiedykolwiek pracował, zna doskonale to piękne uczucie, gdy jest się już na wypowiedzeniu. Pełen luz, uśmiech i brak poczucia odpowiedzialności za cokolwiek. I można powiedzieć, że właśnie na wypowiedzeniu jest teraz Salah.

14 polubień

Ostatnie mecze obejrzę głównie po to by popatrzeć na Mo bo takiego grajka nie będzie tu przez długi czas, zwłaszcza przy Guardioli z temu

odkładałem wyjazd na mecz od kilku lat, dobrze, że jednak pojechałem w tym sezonie i jeszcze zdążyłem z Salahem. Szkoda, że to był ten przegrany z United, na szczęscie z poziomu trybun to nawet jako tako gralismy i sporo sytuacji było.

1 polubienie

Ja niestety zaliczyłem ten z PSV, a w 2019 roku i wygranych derbach 5:2 Salah był poza kadrą meczową, czy tam na ławce, i nie miałem tej przyjemności go zobaczyć w topowej formie

Ostatnie 4 tygodnie gry w klubie dla Salaha - łapie kontuzję dwugłowego i wszystko wyglądało tak, jakby wiedział że zagrał swój ostatni mecz. Generalnie trochę ten sezon w pigułce. Teraz kiedy zaczął wyglądać jak piłkarz, a nie amator, łapie uraz.

Tym bardziej szkoda kontuzji Salaha, bo na pewno ostrzył sobie zęby na mecze z United, Chelsea i Villą. Pewnie zastąpi go Frimpong na PS już do końca sezonu (choć strzelam, że Frimpong złapie uraz mięśniowy jeszcze przed końcem sezonu, grając od początku), a Jones dogra sezon na prawej obronie.

Aż strach pomyśleć kogo klub wyczaruje w miejsce odchodzących Salaha i Robbo. O ile wyczaruje kogokolwiek w miejsce Szkota.

2 polubienia

Nie wiem na ile wiarygodne moga być informacje tego Hassana dyrektora reprezentacji Egiptu. Ale twierdzi on, że Mo potrzebuje min 4 tyg aby wrócić do pelnej sprawności…