Trzeba bylo ostrzec, żeby ktos tego nie czytał sobie do posiłku, bo można się udlawic ze śmiechu
Internet to jednak nieograniczone źródło idiotyzmów
Trzeba bylo ostrzec, żeby ktos tego nie czytał sobie do posiłku, bo można się udlawic ze śmiechu
Internet to jednak nieograniczone źródło idiotyzmów
Skoro od razu się do niego odezwali to chyba się potwierdziło czemu odszedł, liczyłem że po odejściu Jurgena jednak Edwards wróci ale ten Steidten też wydaje się ciekawą opcją
Xabi też grał 4-2-3-1 i wcale bym się nie zdziwił gdyby u Nas też grał podobnie jak w Sociedad B. Tam to funkcjonowało identycznie jak w Leverkusen. Ale pozostają cyferki więc liczę że im tam wyjdzie jednak Xabi a nie Flick.
Jestem ciekawy kiedy oni ogłoszą oficjalnie tego nowego trenera. Wiem że najpierw dyrektor sportowy musi się pojawić, ale będą czekać aż do końca maja na ogłoszenie, czy jednak będzie coś wiadomo wcześniej?
Ostrzegłem. Napisałem, że czat dostał wylewu
Kto to jest ten Falk?
Jak myślicie, lepiej żeby już w najbliższych tygodniach ogłosili nowego trenera czy czekamy do końca sezonu? Teoretycznie szybkie ogłoszenie ostatecznie ucięłoby te wszystkie plotki i spekulacje, którymi pewnie będziemy nękani przez kilka miesięcy, co niekoniecznie dobrze może wpływać na zespół
Masz rację, oficjalka o Alonso, Zerbim może rozwalić morale w Leverkusen i Brighton. To byłby brak szacunku do innego klubu.
No i przynajmniej potwierdziło się dlaczego Edwards uciekł z klubu, a niektórzy pamiętam wykłócali się tu że potrzebował po prostu przerwy, albo sie wypalił.
Niezgoda pomiędzy Edwardsem a Kloppem to był początek końca obu tych panów w LFC.
Marzenie:
Edwards - Sporting CEO
Steidten - Dyrektor sportowy
Xabi/Amorim - Trener
Teoria spiskowa. W rzeczywistości Edwards założył własną firmę analityczną obsługującą inne kluby i zarabia z tego większą kasę.
Raczej na koniec sezonu. Xabi walczy o mistrzostwo i także newsy nie są mu potrzebne.
Edwards odrzucił propozycję ponownego dołączenia do Liverpoolu.
Zapowiada się kompletna wymiana od dyrektora po trenera i cały sztab.
Osobiscie to nie rozumiem, dlaczego wlasciciele pozwolili na taki oficjalny statement o odejsciu trenera i calego sztabu praktycznie w polowie sezonu.
Jesli nie maja zastepcow juz dogranych (mieli praktycznie 3 miesiace od listopada, bo podobno wtedy zostali o tym powiadomieni) to mysle ze smialo bedziemy mogli oglosic, ze władaja naszym ukochanym klubem głupcy.
Mam nadzieje, ze az tak z Nimi nie jest zle i wszystko skonczy sie happy end’em.
Czyli: Szybko ogloszony nowy dyrektor sportowy, przedluzenie kontraktu z Trentem, Virgilem, (Salaha nie wiem czy sie uda bo watpie żeby spelnili jego oczekiwania finansowe) i nowy trener w dniu zakonczenia obecnego sezonu + 1-2 transfery tak aby od 1 dnia pracy nowy trener mial kompletny sklad.
I do dupy z tymi kandydatami na następcę Jürgena:
To zostaje tylko sympatyczny woźny pan Czesio z podstawówki numer 6
To Edwards nie chce być dyrektorem sportowym, ale może przyjść do Liverpoolu na lepsze stanowisko? No to w takim razie lepiej od razu pójść po Warda. @AleksanderFa
Oficjalnie nikt się z nikim nie spotykał, ale mieliśmy przerwę zimową w ligach. Na pewno ktoś w międzyczasie był na rozmowie. Trener też musi się przygotować, pamiętam że krąży historia o kimś kto napisał ileś tam stron ze swoją analizą nt drużyny. Koniec grudnia i styczeń to był najlepszy czas na przygotowanie się do poważnych zakulisowych rozmów. Wątpię, by teraz gdy ruszyły ligi, niedługo puchary ktoś absorbował się wielogodzinną analizą wideo Liverpoolu, sporządzania planu itd. gdy trzeba walczyć o punkty w swojej lidze. Nawet, gdy poszła już oficjałka w innym klubie mogą dostać szału jak NIEGDYŚ Rubiales. Niemcy w których odbędzie się Euro też się mocno zdenerwują na wieść o jakichkolwiek kontaktach z Nagelsmannem. W klubie muszą być bardzo delikatni. Bo wciąż przyszłemu kandydatowi płaci ktoś inny. A z kim oni konsultują transfery? Przecież kluby rywalizują o piłkarzy, takie decyzje jak wspominał Klopp podejmuje się pół roku przed. Tutaj jeszcze dochodzą nowi asystenci, ktoś hiszpańsko języczny dla Diaza, Nuneza. Ciekawe czy Achterberg się utrzyma
Uważam, że zrobią wszystko by jak najmniej zaszkodzić. Dziwne jednak, że nie Lijnders szansy nie otrzymał. Może obwiniają go za dużą władze przy transferach? Diaz, Gakpo, Gravenberch.
Nawet jak odrzucił, to nie znaczy, że nie przyjdzie. Dadzą mu lepszą posadę (Sporting CEO) to moim zdaniem się skusi. Poza tym żaden dziennikarz nie wiedział kompletnie nic o odejściu Kloppa (poinformował o tym w listopadzie), a teraz wszyscy się zachowują, jakby wszystko wiedzieli. Musimy poczekać i zobaczyć.
@josif moim zdaniem powinniśmy dać Edwards’owi CEO do spraw sportowych.
Osobiście liczę też, że po odejściu Jurgena, zaczniemy sprowadzać graczy bezpośrednio a Ameryki Południowej.
Dr Zerbi wydaje się trochę przereklamowany. Osiągnął coś w jednym sezonie, ale teraz weryfikuje go rzeczywistość. Nie wiem na ile byłby w stanie nie zejść z pewnego poziomu Liverpoolu, aby to bardziej nie pogrążyć. Nam potrzebny jest ktoś, kto ma wyrobioną markę i poważne sukcesy.
@AleksanderFa nie wiem jak inaczej to wyjaśnić. Jak ktoś mówi nie to chyba znaczy nie. Nie widzę tu gry o lepszą posadę.
A nie uważasz np, że powrót Warda byłby lepszą opcją niż Steidten?