Polska piłka klubowa

Gol z dupy dla Serbów :frowning:

Nie jestem przekonany, czy tam był spalony przy potencjalnej bramce na 1:3, ciekawa sytuacja, bo nawet powtórki nie dali, o analizie nie wspominajac.

Jakby to był Liverpool to bym się wkurzył.

LM to nadal za wysokie progi dla naszych klubów. Lech pewnie bardziej równorzędnie powalczy w eliminacjach LE. Zachłysnęliśmy się nieco rankingiem i zdobywanymi punktami, ale jak ktoś słusznie zauważył - to tylko zasługa tego, że wreszcie powstały rozgrywki na poziom klubów z naszej ekstraklasy. W LKE możemy sobie punkty nabijać, ale póki co LM brutalnie nas weryfikuje. A przecież to Crvena, a nie Bayern, PSG, czy Barcelona.

1 polubienie

Niestety druga połowa już znacznie słabsza w wykonaniu Kolejorza i praktycznie sprawa awansu już rozstrzygnięta

A LE będzie bardzo ciężko w starciu z Genkiem-chyba tylko LKE dla Lecha.

Po prostu mamy pecha w losowaniu. Ale spokojnie. W przyszlym sezonie bedzie LM.

mozna powiedziec, że bramki na własne życzenie potracili. ten Ouma to widze trzeci mecz i to jakis totalny nie wypał, co chwile traci piłke w niebezpiecznych miejscach

A to czasem nie mogą już zagrać w LKE? Z LM do LE i potem odpadają w razie co? Pomieszane to wszystko teraz jest, że ciężko się połapać…

@Czerwoniak. Po prostu wiem, że i o LE będzie ciężko… Dlatego dopytuje co z tą LK. Myślałem, że jak jest się na ścieżce do LM to nie można zagrać w najgorszym wypadku w LK tylko w LE albo odpadasz całkiem.

Tak, maja juz zapewnione puchary. Ale po co isc do LKE jak mozna grac w LE :wink:

No jak ktoś liczył że Lech przejdzie Serbów a później jeszcze Dynamo Kijów biorąc formę Lecha na jesień to chyba był niepoprawnym optymistą. Mnie dziwi tylko pisanie o rankingach i pkt-ach do niego bo tak naprawę to Lech zagra w LK i pewnie Legia w fazie grupowej pytanie czy LE czy LK wątpię by Jaga przeszła Duńczyków a Raków to gra totalne dziadostwo więc mimo że najłatwiejszą ścieżkę to też nie napawa optymizmem. Widzimy gdzie są nasze najlepsze drużyny a gdzie była w ub sezonie Crvena w LM.

Wierzyć zawsze można, bo Crvena jak i Dinamo Kijów to są drużyny w zasięgu takiego Lecha, ale trzeba mieć poukładaną kadrę, gdyby Hakans, Walemark i Sousa dziś zagrali to wynik byłby całkiem inny. A tak to połowę teamu stanowią nowi zawodnicy.

te Dunczyki to są ostatni w lidze.

przeciez to podobna kasa a łatwiejsi rywale w LKE.

dzis sami sobie 3 bramki strzelili,a swoich okazji nie wykorzystali

Kasa w LE lepsza, za awans wiecej dostajesz, za wygraną w fazie ligowej dostajesz milion euro, w LKE chyba 650 lub 500k. Potem kazdy awans to wieksza kasa niz w LKE.

Generalnie poziom LE nie jest zatrważająco wyższy do fazy ligowej, dopiero potem zaczynają się schody.

Z resztą kasa kasą, ale prestiż inny. W Polsce wszyscy mają bekę z LKE, robią z tego puchar Biedronki. Gdyby Lech pograł w LE albo jeszcze jakby wgl Legia do niej awansowala, to retoryka i myslenie takich ludzi by sie troche zmienilo.

No takie zasady teraz, że Lech po przejściu do 3 rundy otrzymał 2 szanse aby grać w LM bądź 1 żeby wystąpić w LE a miał już zapewniony udział w LKE.

Jak ktoś poświęci 10 minut to łatwo ten system zrozumieć.

@Pippen
Narazie to Kijów jest na wylocie bo przegrał “u siebie” z Cypryjczykami.

Każda wygrana na tym szczeblu oznacza premię w wysokości 450 tys. euro, a remis to 150 tys. euro.

każde zwycięstwo w fazie ligowej – 400 tys.
każdy remis w fazie ligowej – 133 tys.

tak jak mówiłem praktycznie identyczne

i co z tego, jak są jak widac prawie identyczne pieniadze, łatwiej wygrac mecze i do tego nabić punkty.

Myślałem że więcej, ale sugeruję się moją karierą w FM :smile:

Jeżeli ktoś w Polsce ma bekę z LKE to chyba nie wie co działo się ostatnimi laty z naszymi drużynami w europejskich pucharach i w jakiej czarnej dupie byliśmy w Rankingu UEFA.
Powinniśmy się cieszyć, że te rozgrywki utworzono bo narazie na grę gdzie indziej to jesteśmy za ciency w uszach.

No posluchaj sobie przez chwile Kowala. A takich Kowali na FB czy na meczykach bardzo dużo w komentarzach.

Najwiekszy problem mamy z przygotowaniami do nowego sezonu, bo w trakcie sezonu nasze kluby są naprawde mocne. na jesieni biją AZ Alkmaar, Kopenhagę, Aston Ville czy Villareal, a latem męczą się ze Słoweńcami czy Serbami.

No a Jaga jest 12 w PL extra klapie!!! nawet jak przejdzie tych ostatnich w tabeli Duńczyków to będzie jeszcze do przejścia Hajduk Split/Dinamo Tirana by grać w fazie grupowej, a forma naszych pucharowiczów nawet w naszej lidze daleka jest od doskonałości…

no sorki ale jeszcze przywołaj Tomaszewskiego :slight_smile:

Największe szanse na puchary na Raków i będzie niespodzianką jeśli nie zagrają w LE, szczególnie mając taką kadrę i zdrowego Iviego.