Ale wiesz ze w samej koncowce stracili bramke na remis a caly mecz praktycznie nic ci Dunczycy nie grali.
Co do play off to moim zdaniem 4 druzyny w fazie grupowej nie beda jakims zdziwieniem.
Mamy takich przeciwnikow, ze kazda nasza druzyna moze to wygrac. Lech to nawet nie musi.
Fantastyczne bylyby te 4 druzyny w fazie ligowej i nabicie jak najwiekszej ilosci punktow.
Taki jeden bardzo dobry sezon w 5-leciu (ostatni byl juz jak na nas wybitny !) ulatwia sprawe w Rankingu poniewaz kompensuje niejako jakis ewentualny slabszy sezon ![]()
Chyba Legia jest faktycznie najslabszym ogniwem i musi poprawic forme aby wyeliminowac Szkotow.
Juz tylko 10 panstw ma wszystkie druzyny w rozgrywkach w tym oczywiscie my
![]()
Tutaj jak w ciągu paru lat dojdziemy do pułapu 2xLM/1x pewniak w LM na graniu w samej LKE, to UEFA szybko pomyśli nad zmianą punktowania
bo osobiście sądzę, że nawet Lech lepiej, by zagrał w LKE.
W dalszej części sezonu polskie drużyny dochodzą do peaku formy (tak się świetnie najwyraźniej przygotowują, ale no trzeba brać pod uwagę, że nie tylko polskie drużyny potrafią ze słabszymi się wywalać w eliminacjach, mocno kwestia timingu tych eliminacji), a wtedy lepiej grać z jakimiś drużynami z Bułgarii, Armenii czy innej Albani niżeli w LE mierzyć się z miarę mocnymi drużynami z Czech, Belgii, Holandii czy też nawet z drużynami z Top5.
Problem jest tylko taki, byśmy nauczyli się mądrze inwestować te zarobione pieniądze, bo co z tego, że dostaniemy się potem do tej LM, jak przejebią pieniądze jak w Legii? Teraz trochę kasy wpada, to wykupują na łazienkowskiej Rajoviców klocków za 3mln XD co prawda Szymański może im się mocno przydać, ale no jedna jaskółka wiosny nie czyni, bo z przodu to wyglądają mocno średnio. Nsame dobrze, że im się objawił.
Czytałem że Jaga miała straszną przewagę ale nie oglądałem meczy bo Polsatu nie kupiłem a na strumyku mi się nie odpalił mecz i oglądałem Raków i poLegłą. Szkoda że zremisowali bo punkty by im jako drużynie za rok dwa mogą się przydać do ew rozstawień jak nam jako federacji. Moim zdaniem najgorzej będzie miała Jaga Tirana to trochę egzotyka a jak przeszli Hajduk Split to coś tam grają Legia ze Szkotami powinna sobie poradzić ale oni też nie odpuszczą najłatwiej ma Raków.
6 spotkan z czego 4 wyjazdy i na koncie 9 pkt to moim zdaniem dobry bilans dla beniaminka czyli mojej ukochanej Polonii
![]()
Szkoda tej porazki u siebie ze Stala Rzeszow gdzie cala 2 polowe gralismy w 11 na 10 i nie potrafilismy doprowadzic chociazby do remisu-klania sie LFC i klopoty podczas gry w przewadze ![]()
W niedziele tzw NAJSTARSZE DERBY SLASKA (czy juz w jakims innym termacie wspominalem,ze uwielbiam derbowe potyczki ?
) czyli wyjazd do Chorzowa.
Kiedys byla taka przyspiewka “Ruch spuchl…” nie bede kontynuowal tekstu
Do boju Polonia ! ![]()
Polski Liverpool podejmuje Królową Śląska.
Po 4:0 ze Stalą liczę na dobre widowisko w Kotle Czarownic
Powodzenia!
Lech rozjechany przez Belgów a przecież ci nie wykorzystali ponadto rzutu karnego ![]()
Jaga dobry wynik do przerwy ![]()
Belgowie mieli też dwa słupki… źle się to ogląda. A to Lech wyglądał dużo lepiej w pierwszych 5 minutach
no cóż, chyba zostaje Liga Konferencji. Przynajmniej jest tam szansa na nawet 4 zespoły moim zdaniem.
@Raresz96 o właśnie, te kontuzje w Lechu to też masakra… Dzisiaj doszedł Milic który musiał już opuścić boisko. A cieszyłem się z fajnego okienka. Co z tego jak Ci nowi mieli wchodzić po mału do zespołu a są teraz skazani na grę w nowym zespole od samego początku.
Brawoa Jaga i Raków, akurat bramki padły w obu meczach. Czekamy na Legię jeszcze.
Lechowi ogromne kłopoty sprawiała Korona Kielce na weekend i tylko bład w kryciu obrońcy i słaba postawa bramkarza im uratowała remis. Niestety sa poszatkowani kontuzjami i skończy sie tylko LKE. Osobiście na start eliminacji liczyłem na LE
Legia i Raków z prowadzeniem 1:0 a Jaga podwyższyła na 3:0 ![]()
![]()
![]()
Tylko Kolejorz pogrom! ![]()
Porównując mecze LE i LKE, to może i lepiej by Lech grał w LKE, chociaż liczyłem na ten remis/ wygraną u siebie dla punktów.
Jakbyśmy awansowali w 4 do LKE i przynajmniej 2 zespoły awansowały na wiosnę, to byłoby świetnie. Nie liczę na powtórkę z zeszłego sezonu, bo ciężko mi w to uwierzyć, ale dobrze byłoby umocnić się na obecnej pozycji w rankingu i nabijać co sezon te punkty w tej miernej LKE.
I znakomity końcowy rezultat Jagiellonii ![]()
![]()
![]()
Legia prowadziła 2:0 a skończyło się na 2:1
Raków ze skromną zaliczką
I wszystkie nasze drużyny przed szansą awansu, historycznego bo w komplecie, do fazy ligowej europejskich pucharów .
Pięknie i oby się spełniło ![]()
![]()
![]()
![]()
Lech to najslabszy mistrz od czasów Piasta Gliwice.
Po czym to wnioskujesz?
a ty wiesz ile oni mają kontuzji?
Miodzio ![]()
![]()
![]()
![]()
Po tym co zagrali z Crveną którą zaraz potem rozpieprzył mistrz Cypru w Serbii i dzisiejszy blamaż u siebie. Nie mieli prawa przegrać w takim stylu przed własną publicznością. Nawet grając zmiennikami.
Żaden mistrz po Piaście Gliwice. Ie narobił takiego dziadostwa w eliminacjach do LM. Ani Raków, ani Jagiellonia. Ani Legia Michniewicza.
Ale co takiego zepsuł Piast?
Odpadl z pół-amatorami z Rygi.
Przecież rok później miszcz Legia odpadła z półamatorami z Azerbejdżanu…