Świetne spotkanie, szkoda, ze City wyciągnęło to na 3:3, w sumie miałem pisać, że jak będzie 3:2 to pewnie nawet mogą to wygrać. Brawa dla Newcastle, dobrze, że sędzia zobaczył sytuację z czerwoną kartką na Varze.
Josif znów się kompromituje
Zawsze mnie zastanawiało dlaczego Howe tak długo był bezrobotny. Genialny trener, luźno TOP 3 kandydatów to zastąpienia Kloppa w przyszłości.
Dokladnie ;D Po Co kupować pomocnika, jak już mamy mistrza to nie ma o co grać Eh, te forum nie przestaje mnie zadziwiać
Tutaj więcej piszemy o naszych rywalach niż o własnej drużynie
Z ciekawości kogo byś widział, w tym top 3? Dla mnie na tę chwilę wyglądałoby to w następujący sposób:
- Lijnders
- Potter
- Tu nie mam pomysłu ale jeżeli Howe będzie dalej tak rozwijał Sroki to może faktycznie powinien się tu załapać.
A słaba forma WHU to akurat jest nam bardzo na rękę. D.Rice’owi się kończy kontrakt w lecie 2024. Niby klub ma możliwość przedłużenia z nim kontraktu o rok, ale nie wiem czy bez zgody piłkarza mogą to uczynić. W tym roku wołali za niego 150mln funtów. Jeżeli chcą na nim zarobić to musieliby go sprzedać w następne okienko. Niemożliwe, żeby wtedy wołali za niego 150mln funtów. Myślę, że w grę wchodziłoby opuszczenie wymagań nawet o połowę. A wtedy to już nawet stać byłoby tak bidny klub jak nasz. Zobaczymy jak twardym graczem na rynku jest WHU.
A po co nam ten skład drewna dla niepoznaki zwany piłkarzem??
no wlasnie też mnie zastanawia poza statusem HG co mialby nam wzmocnic Rice? jeszcze za taka cene 75mln?
Julian Nagelsman. Tylko on.
Rice i Fabinho razem? Przecież to byłby jeden wielki tartak
Warto dodać, że dzisiaj atak City w postaci Haalanda prawie nie istniał, ale miał w zasadzie jedną sytuację i ją wykorzystał bezwzględnie. W poprzednim meczu to samo. Dosłownie 3 czy tam 4 kontakty z piłką, ale od razu asysta. U nas Nunez mógł zamknąć mecz z CP z hat-trickiem i zamknął z czerwoną.
Ale do rzeczy. Atak w City funkcjonował słabo, więc grę na siebie wzięła pomoc. Pierwsza i trzecia bramka to w zasadzie zasługa świetnego środka pomocy.
U nas gdy nie idzie to nie idzie i czekamy na jakiś błysk Salaha, czy tak jak ostatnio Diaza. Nic innego nam nie zostało, bo mając w środku pola Milnera, Hendersona czy Jonesa trudno liczyć, żeby wyciągnęli nas z mułu tak jak zrobił to dzisiaj KdB czy Gundogan. Przecież my jak tlenu potrzebujemy na już kogoś do pierwszego składu o charakterystyce Coutinho. Bo w istocie po jego odejściu “10” u nas przestała istnieć. A jak nie idzie po bokach to nie ma opcji zapasowej.
Problemem jaki napotkałem w mojej teorii jest fakt, że Rice nie jest silny. Klopp wyraźnie powiedział jakiego zawodnika poszukuje: młody, szybki, silny, dobry technicznie. Dlatego Tchouameni i Bellingham byli top targetami.
Rice nie jest silny, a Bellingham już jest? Ja już serio nie wiem, czy ty trollujesz, czy piszesz te swoje teorie na poważnie
Warto zwrócić uwagę, że ta wspaniała pomoc, którą tutaj 90 procent ubóstwia świetnie gra w ataku pozycyjnym, ale w obronie już gra gorzej. Świetnie to dzisiaj Saint Maxime rozgrywał, z kontry, kilka razy kiwał Walkera, koledzy biegli do kontry i było 4 na 3, a wspomniana pomoc City zostawała na połowie rywala. Newcastle umiejętnie wciągało ich na swoją połowę, by zagrywać właśnie z kontry.
No tak widziałeś go kiedyś w akcji 1vs1 z bardziej atletycznym zawodnikiem? A widziałeś Bellinghama albo tym bardziej Tchouameniego? Nie widziałeś, więc sobie zobacz, bo już nie mam siły walczyć z twoim brakiem wiedzy.
Z Ricem jest trochę problem taki, że jest bardzo chimeryczny. Tragiczna liczba skoków pressingowych i nie wiem czy Klopp jest w stanie z niego cokolwiek w tym zakresie wykrzesać. Rice dużo nadrabia dobrym ustawieniem, ale to trochę jak Fabinho- idzie ci szybka kontra i nagle się robi problem. Jude w tej materii wygląda znacznie lepiej.
Tyle tylko, że nawet jak De Bruyne nie popracuje w obronie i padnie z tego bramka, czy nawet dwie dla przeciwnika, to i tak, jak ma swój normalny dzień, to jego gra przyczyni się do co najmniej dwóch goli.
A tymczasem Fabinho jest robiony na raz przez Ezę i nie jest w stanie tego odrobić w ofensywie.
Fakt, że to nieco inne pozycje, ale jakby porównać liczby goli traconych przez apatyczność/błędy pomocników Obywateli, to na pewno byłoby znacznie mniej niż strzelili i wypracowali (gole + asysty).
Oglądałeś mecz? Mógł mieć nawet 3 gole
+1, ten Grzechu to udaje, że coś wie, a tak na prawdę to ma wiedzę na poziomie przedszkolaka piłki nożnej.
Najbardziej sobie to uświadomiłem jak mi wmawiał, że Keita i Fred to są zgoła inne pozycje, a Fred to klasyczny DM. I jeszcze wtedy wstawił grafikę, gdzie Fred miał tyle samo bramek i asyst, ale 40 spotkań więcej od Keity i jeszcze komentował to, że ta grafika pokazuję, że Fred jest lepszy XD.
Jedną którą miał, wykorzystał. Inną sytuację świetnie wybronił mu Pope, co wcale nie deprecjonuje sprintu, który wykonał, wyprzedził obrońcę, którzy miał nad nim przewagę, przepchnął go i świetnie fizycznie sobie tę sytuację wypracował. Tymczasem Nunez póki co został fizycznie zdeklasowany przez Andersona.