Premier League 2022/23

Świetne spotkanie, szkoda, ze City wyciągnęło to na 3:3, w sumie miałem pisać, że jak będzie 3:2 to pewnie nawet mogą to wygrać. Brawa dla Newcastle, dobrze, że sędzia zobaczył sytuację z czerwoną kartką na Varze.

Josif znów się kompromituje

Zawsze mnie zastanawiało dlaczego Howe tak długo był bezrobotny. Genialny trener, luźno TOP 3 kandydatów to zastąpienia Kloppa w przyszłości.

1 polubienie

Dokladnie ;D Po Co kupować pomocnika, jak już mamy mistrza to nie ma o co grać :smiley: Eh, te forum nie przestaje mnie zadziwiać :smiley: Tutaj więcej piszemy o naszych rywalach niż o własnej drużynie :smiley:

1 polubienie

Z ciekawości kogo byś widział, w tym top 3? Dla mnie na tę chwilę wyglądałoby to w następujący sposób:

1. Lijnders
  2. Potter
  3. Tu nie mam pomysłu ale jeżeli Howe będzie dalej tak rozwijał Sroki to może faktycznie powinien się tu załapać.

A słaba forma WHU to akurat jest nam bardzo na rękę. D.Rice’owi się kończy kontrakt w lecie 2024. Niby klub ma możliwość przedłużenia z nim kontraktu o rok, ale nie wiem czy bez zgody piłkarza mogą to uczynić. W tym roku wołali za niego 150mln funtów. Jeżeli chcą na nim zarobić to musieliby go sprzedać w następne okienko. Niemożliwe, żeby wtedy wołali za niego 150mln funtów. Myślę, że w grę wchodziłoby opuszczenie wymagań nawet o połowę. A wtedy to już nawet stać byłoby tak bidny klub jak nasz. Zobaczymy jak twardym graczem na rynku jest WHU.

A po co nam ten skład drewna dla niepoznaki zwany piłkarzem??

1 polubienie

no wlasnie też mnie zastanawia poza statusem HG co mialby nam wzmocnic Rice? jeszcze za taka cene 75mln?

3 polubienia

Julian Nagelsman. Tylko on.

Rice i Fabinho razem? Przecież to byłby jeden wielki tartak

1 polubienie

Warto dodać, że dzisiaj atak City w postaci Haalanda prawie nie istniał, ale miał w zasadzie jedną sytuację i ją wykorzystał bezwzględnie. W poprzednim meczu to samo. Dosłownie 3 czy tam 4 kontakty z piłką, ale od razu asysta. U nas Nunez mógł zamknąć mecz z CP z hat-trickiem i zamknął z czerwoną.
Ale do rzeczy. Atak w City funkcjonował słabo, więc grę na siebie wzięła pomoc. Pierwsza i trzecia bramka to w zasadzie zasługa świetnego środka pomocy.
U nas gdy nie idzie to nie idzie i czekamy na jakiś błysk Salaha, czy tak jak ostatnio Diaza. Nic innego nam nie zostało, bo mając w środku pola Milnera, Hendersona czy Jonesa trudno liczyć, żeby wyciągnęli nas z mułu tak jak zrobił to dzisiaj KdB czy Gundogan. Przecież my jak tlenu potrzebujemy na już kogoś do pierwszego składu o charakterystyce Coutinho. Bo w istocie po jego odejściu “10” u nas przestała istnieć. A jak nie idzie po bokach to nie ma opcji zapasowej.

1 polubienie

Problemem jaki napotkałem w mojej teorii jest fakt, że Rice nie jest silny. Klopp wyraźnie powiedział jakiego zawodnika poszukuje: młody, szybki, silny, dobry technicznie. Dlatego Tchouameni i Bellingham byli top targetami.

Rice nie jest silny, a Bellingham już jest? Ja już serio nie wiem, czy ty trollujesz, czy piszesz te swoje teorie na poważnie

1 polubienie

Warto zwrócić uwagę, że ta wspaniała pomoc, którą tutaj 90 procent ubóstwia świetnie gra w ataku pozycyjnym, ale w obronie już gra gorzej. Świetnie to dzisiaj Saint Maxime rozgrywał, z kontry, kilka razy kiwał Walkera, koledzy biegli do kontry i było 4 na 3, a wspomniana pomoc City zostawała na połowie rywala. Newcastle umiejętnie wciągało ich na swoją połowę, by zagrywać właśnie z kontry.

3 polubienia

No tak widziałeś go kiedyś w akcji 1vs1 z bardziej atletycznym zawodnikiem? A widziałeś Bellinghama albo tym bardziej Tchouameniego? Nie widziałeś, więc sobie zobacz, bo już nie mam siły walczyć z twoim brakiem wiedzy.:wink:

Z Ricem jest trochę problem taki, że jest bardzo chimeryczny. Tragiczna liczba skoków pressingowych i nie wiem czy Klopp jest w stanie z niego cokolwiek w tym zakresie wykrzesać. Rice dużo nadrabia dobrym ustawieniem, ale to trochę jak Fabinho- idzie ci szybka kontra i nagle się robi problem. Jude w tej materii wygląda znacznie lepiej.

Tyle tylko, że nawet jak De Bruyne nie popracuje w obronie i padnie z tego bramka, czy nawet dwie dla przeciwnika, to i tak, jak ma swój normalny dzień, to jego gra przyczyni się do co najmniej dwóch goli.

A tymczasem Fabinho jest robiony na raz przez Ezę i nie jest w stanie tego odrobić w ofensywie.

Fakt, że to nieco inne pozycje, ale jakby porównać liczby goli traconych przez apatyczność/błędy pomocników Obywateli, to na pewno byłoby znacznie mniej niż strzelili i wypracowali (gole + asysty).

Oglądałeś mecz? Mógł mieć nawet 3 gole

+1, ten Grzechu to udaje, że coś wie, a tak na prawdę to ma wiedzę na poziomie przedszkolaka piłki nożnej.

Najbardziej sobie to uświadomiłem jak mi wmawiał, że Keita i Fred to są zgoła inne pozycje, a Fred to klasyczny DM. I jeszcze wtedy wstawił grafikę, gdzie Fred miał tyle samo bramek i asyst, ale 40 spotkań więcej od Keity i jeszcze komentował to, że ta grafika pokazuję, że Fred jest lepszy XD.

4 polubienia

Jedną którą miał, wykorzystał. Inną sytuację świetnie wybronił mu Pope, co wcale nie deprecjonuje sprintu, który wykonał, wyprzedził obrońcę, którzy miał nad nim przewagę, przepchnął go i świetnie fizycznie sobie tę sytuację wypracował. Tymczasem Nunez póki co został fizycznie zdeklasowany przez Andersona.