Premier League 2022/23

Ponoć Guardiola mówił po meczu, że Silva jest niezastąpiony. Już raczej w te okienko nie odejdzie, a szkoda bo kogo by za niego nie wzięli to pewnie by się osłabili :smiley:

Podsumowanie

https://twitter.com/JuvePoland/status/1564600549617672192?s=20&t=9Z6RmmarnWXH8tcaSow7fA

Ciekawy tweet od juvepoland. Nic dziwnego, że pierwsze co chciał zrobić ETH to pozbycie się staruszka. Ronaldo to zaraz po Maguierze największa wpadka United. Oj, bardzo słabo starzeją się te do niedawna światowe gwiazdy futbolu.

Manchester City are close to agreeing a $17.5M deal for Dortmund defender Manuel Akanji, per David Ornstein

Szkoda Parkera, też uważam, że to pochopna decyzja, tak jak piszecie - jego zespół grał z 3 topowymi zespołami, Aston Villa też powiedzmy ma niezłych graczy, a jednak byli w stanie wygrać. W meczu z nami nie mieli nic do powiedzenia, ciężko coś zrobić, jak jest 5:0 do przerwy. Zdarza się, Southampton w niedawnym czasie dostał 2 razy po 9:0. Też uważam, że to będzie następny Watford.

Co do terminarza to tak, jest przerwa na reprezentacje we wrześniu i też mi się to barszo nie podoba no ale cóż…

Villa prowadzi rozmowy z Pochettino i Potterem. Los Gerrarda jest już w zasadzie przesądzony.

I dobrze. AV ma bardzo ciekawych graczy, a gra gunwo, niestety Steven nie podołał wyzwaniu. Zobaczymy co się zmieni, kiedy przyjdzie nowy trener.

Dlatego podobał mi się pomysł w MCity, w którym Arteta najpierw był asystentem i czerpał z tej współpracy, ile się da, a dopiero potem zaczął pracować samodzielnie. Mam nadzieję, że upłynie sporo wody w Wiśle zanim Steven zostanie (o ile zostanie) naszym trenerem.

Co do Parkera słaby trener w słabym klubie W silnej lidze. Nic wielkiego, by nie ugrał szkoda marnować czas.

No cóż. Chyba każdy miał obawy co do tej decyzji. W Rangersach mógł sobie jeszcze pozbierać trochę doświadczenia, może poszerzyć gablotę z trofeami a tak… poszedł do jednego z wielu ambitnych projektów na angielskim podwórku i zanosi się, że przepadł. Trochę sobie za szybko podniósł poprzeczkę. Spokojnie przecież mógł jeszcze spróbować sił w lidze mocniejszej niż szkocka i dopiero potem rzucić się na PL.

400 mln wydane tego lata

Ciekawe ilu zawodników wróci kontuzjowanych do klubu?

Ostatnio przewinęły się przez forum jakieś śmieszne spekulacje, że siódemka, to niezbyt szczęśliwy numer dla Kloppa.

A wiecie ilu managerów Klopp już zwolnił w Premier League? Tak, dokładnie sześciu! Kto będzie tym siódmym? :wink:

1. Francesco Guidolin
    Zwolniony 3 października 2016 (pracował w Swansea od 18 stycznia 2016).
    Ostatni mecz: Swansea City 1-2 Liverpool
    7 kolejka, 3 porażka Swansea z rzędu i 5 w sezonie. 17 miejsce w tabeli, 4 pkt.
    Swansea zakończyli rozgrywki na 15 miejscu z 41 pkt.

1. Slaven Bilić
    Zwolniony 6 listopada 2017 (pracował od 9 czerwca 2015)
    Ostatni mecz: West Ham United 1-4 Liverpool
    11 kolejka, 6 porażka WHU w sezonie. 18 miejsce w tabeli, 9 punktów.
    West Ham się podniósł i zakończył sezon na 13 miejscu z 42 pkt.

1. Slaviša Jokanović
    Zwolniony 14 listopada 2018 (pracował od 27 grudnia 2015)
    Ostatni mecz: Liverpool 2-0 Fulham
    12 kolejka. 6 porażka Fulham z rzędu i 9 w sezonie. 20 miejsce w tabeli, 5 pkt.
    Fulham i tak spadło z ligi (19 miejsce, 26 pkt z 10 pkt straty do 17. Brighton)

1. Jose Mourinho
    Zwolniony :joy: 18 grudnia 2018 (pracował od 27 maja 2016)
    Ostatni mecz: Liverpool 3-1 Man United
    17 kolejka. 5 przegrana United w sezonie, 4 remisy na koncie. 6 miejsce w tabeli, 26 pkt łącznie i 11 pkt straty do czwartej Chelsea.
    United sezon skończyli na 6 miejscu z 5 pkt straty do czwartego Tottenhamu.

1. Marco Silva
    Zwolniony 6 grudnia 2019 (pracował od 31 maja 2018)
    Ostatni mecz: Liverpool 5-2 Everton
    15 kolejka. 3 przegrana Evertonu z rzędu i 9 w sezonie. 18 miejsce w tabeli, 14 pkt.
    Everton zakończył sezon na 12 miejscu z 49 pkt.

JK 2019

1. Scott Parker
    Zwolniony 30 sierpnia 2022
    Ostatni mecz: Liverpool 9-0 Bournemouth
    4 kolejka, 3 porażka z rzędu. 17 miejsce w tabeli, 3 pkt.
    Czy Wisienki uratują sezon i nie spadną?

10 polubień

To jest kpina, 20 któraś minuta, Everton prowadzi (niezasłużenie ale świetny Gordon) z Leeds, a Pickford gra na czas, beznadzieja totalna, za chwilę zarobi żółtą kartkę. Nigdy nie życzyłem Evertonowi spadku ale ten zespół jest tragiczny. Nie chcę porównywać do Atletico, bo hiszpański zespół to klasa sama w sobie w brzydkiej grze no ale…

1 polubienie

Musi Chelsea dołożyć jeszcze pare groszy na rynku żeby wejść do top 4, słabo to wyglada. Jak tak dalej będą grać to Tuchel tego Gvardiola kupił nowemu trenerowi

Chelsea wydało do tej pory 186mln funtów i planują zakup jakiegoś gościa za 90mln€. Ich gra nie powala, ale według narracji forum powinni dzięki wydawaniu grubych pieniędzy znaleźć się nad Liverpoolem w tabeli na koniec sezonu. Czy tak będzie? Szczerze nie sądzę. Prędzej uwierzę, że Tuchel nie doczeka końca sezonu. Pieniądze nie grają. Nie wiem. Może ja oglądam inne mecze, może ludzie z tego forum oglądają mecze puszczane od tyłu.

2 polubienia

Ale forum chce tylko jednego zdrowego pomocnika. Nic wiecej. A nie 270mln. Mamy 10mln netto wydane raptem.

5 polubień

Masz racje, Chelsea wyglada przeciętnie, czy to się zmieni nie wiem, czy nowy właściciel jest cierpliwy też nie wiem, ale wydać 300 mln na ten sezon i nie wejść do top 4 jak i w przypadku junajted to będzie to kompromitacja

1 polubienie

Można im to tlumaczyć dzien w dzien po tysiąc razy, a oni dalej będą coś bredzić że Liverpool nie ma za właścicieli szejków i nie może wydać 300 milionów. Najłatwiej jest stworzyć chochoła i potem bohatersko go obalić

3 polubienia

Ale to jest nie istotne czego chce forum, istotne czego chce Klopp, ja chce jedynie zdrowego kontaktu na linii Klopp - FSG, bo krótka droga od „przyjaźni” do „nienawiści”

Heh niedawno pisałeś, że Chelsea pewne top 3 :smiley: :smiley:
To było pewne że z tą kadrą nic fantastycznego nie osiągnął w tym sezonie

Przypomnij proszę gdzie ja napisałem że Chelsea pewne top 3 i gdzie ja napisałem że nie wejdą do top 4, tutaj niektórzy to naprawdę są ograniczeni, czekam aż mi to pokażesz

Zrobiłem to za ciebie, nawiązujesz zapewne do tego posta:

Pożyjemy i zobaczymy kto ma racje, ja uważam ze będą walczyć maks top 4 i jak wejdą to rzutem na taśmę, pierwsza trójka moim zdaniem Chelsea, City i My a Spurs i Arsenal walka o czwartą pozycje, także stawiam ze to będzie nie wiele się różniąca drużyna pod względem stabilności formy jak rok temu

Gdzie tu masz pewnik? Typowanie a posiadanie pewności to dwie różne sprawy, teraz proszę gdzie ja wykluczyłem Chelsea z top 4?
To że napisałem ze brak top 4 będzie kompromitacja nie ma nic do rzeczy, nigdy nie napisałem że będą napewno w top 4, jak ze i nie będą a napewno nie twierdze po 5 kolejkach.
Tutaj ludzie często czytają co chcą przeczytać a nie to co pisze