Jakie te Bourmouth jest żałosne. Chłopcy do bicia dla każdego, od 12 minuty gra na czas, laga do przodu do nikogo. Chelsea ich spokojnie punktuje. Stanowcze “NIE” dla takiego stylu gry w premier league.
A ścisk w tabeli niesamowity…
No chyba że mówimy o Arsenalu
Bardzo ciekawe zestawienia dotyczące Glazerow przedstawił Żelazny w studio viaplay, kto nie widzial polecam obejrzec. Jesli prawdziwe to są szokujace, nie dziwie sie ich kibicom, ze od dawna chca wypi**lić tą bandę pijawek.
A tak w skrócie co tam było? Bo ja np. czytałem coś kiedyś, że oni kupili United za pożyczki… zaciągnięte na klub czy tam od klubu xDDDDD
Dopiero teraz spojrzałem dokładniej na tabelę, WHU na 16 miejscu, tyle samo punktów co na miejscu spadkowym Nottingham (trwa ich mecz z United, remis 0:0). Takie Crystal Palace jest 11. Ale róznice punktowe nie są duże i jedna - dwie kolejki mogą dużo pozmieniać. Newcastle 2 miejsce, 7 punktów straty do Arsenalu. Jestem zaskoczony takim obrotem sprawy
Oglądam spotkanie Manchesteru United z Nottingham i…gdzie jest Sancho? Co to się dzieje z tym zawodnikiem, Greenwood już raczej na straty, Jadon musi się odbudować. (2 bramki z dupy).
Sancho podobno przebywa w Holandii i jest po opieką psychologa(tragedia rodzinna) jak i indywidualnego trenera. Brak bez pośredniego źródła jest to moja wiedza zdobyta ze szczątkowych informacji które mi wpadały jakiś czas temu
Edit. W skrocie wykup MU to byl tzw.wykup lewarowany tzn. że z niewielkim wkladem wlasnym zostali wykupieni na kredyt, sam klub byl zabezpieczeniem tego kredytu, a odsetki od niego są splacane przez… klub i łaczna kwota tych odsetek to 743 mln funtow. Skok stulecia, dane zebral jakis bloger ktory mocno siedzi w tematyce klubowych finansow. Dodam, ze zostali wykupieni w 2005 za chyba ok. 800 mln a mają byc sprzedani za 6-7mld, a są źródla mowiące, że glazerowie chcą 10 mld, podczas gdy ich gieldowa wartosc to ok. 3mld.
Ciekawe jest tez zestawienie zadluzenia, jak widac nie ma tam city, co oznacza ze szejkowie ladnie napompowali wartosc umow sponsorskich.
Ogląda ktoś mecz City?
Tak trochę zaczepiając ostatni gorący temat na forum czyli czy Darwin Nunez to udany , czy zły transfer patrzę sobie na Jacka Grealisha i jest to piłkarz kupiony za podobną kwotę , starszy i Jezu jaki on się zrobił rzadki.
Sam byłem zazdrosny w momencie przyjścia do City, bo w Aston Villi to był pan piłkarz.
W dzisiejszym meczu mógł mieć spokojnie ze 4 bramki, a patrząc, że to jego drugi sezon to raczej o jakimś etapie adaptacyjnym nie ma mowy.
Ani gra, ani statystyki go nie bronią…
A co do meczu to KdB pan piłkarz, życzę mu żeby sięgnął kiedyś po złotą piłkę, chociaż w tym konkursie popularności będzie o to ciężko.
Dokładnie,kolega wszystko ładnie opisał. Oglądam prawie wszystkie mecze City i mogę od siebie dodać,że Grealish jest tragiczny. Dzisiaj Haaland zmarnował dwie setki to tak na pocieszenie odnośnie Nuneza.
Edit: W dobrym momencie napisane, dwie asysty Grealish
https://twitter.com/i/status/1608217470325895168
Łysy kopie butelkę w kogoś na ławce, Klopp pewnie ze 2 miesiące zawieszenia by za takie coś dostał
Dostał w końcu łysy jakąś karę za to zachowanie? Czy można bezkarnie kopać butelkami w ludzi bez konsekwencji?
to się kwalifikuje na kilka meczy zawieszenia. Ciekawe, czy FA będzie konsekwentne.
A o co poszło? Kopnął w kogoś? Pod linkiem już nic się nie wyświetla.
Już przesadzacie, wyładował nerwy widać, że nie chciał w nikogo trafić. Biegnie od razu przeprosić. Najlepiej, żeby menedżerowie zachowywali się jak harcerze, czy inni chórzyści?
Przynajmniej widać, że jest normalny chłop, a nie robot.
Jurgen też nie raz się wydzierał w twarz sędziom i nikt go na 2 miesiące nie zawieszał
@diablinadali jak tylko zobaczył, że leci w stronę rywala to się złapał za głowę i pobiegł przeprosić. To jest jakby wyraz szacunku, a na pewno skruchy. To są emocje i póki co na szczęście zwykle męska gra. Dlatego tacy managerowie jak Jorguś i Pep są potrzebni, bo oni dodają temu sportowi kolorytu. Poza tym widać, że chce kopnąc do przodu gdzie nikogo nie ma, ale mu zeszła
@diablinadali Może mu coś dadzą(a pewnie nie), a o 2 miesiącach pisał kolega wyżej. Tylko dla mnie już nie ma co tego za bardzo rodmuchiwać, bo nawet ten co oberwał pewnie wielkiej sprawy z tego nie robił. A tu się robi z Pepa jakiegoś oprycha.
Może i nie chciał trafić, ale trafił. Nie liczy się zamiar a efekt. Kopie butelkę w kierunku ławek rezerwowych, niezależnie czy to jego sztab, czy sztab rywala, szacunek do innych się kłania i minimum wyobraźni. Powinien dostać karę od FA żeby ostudzić zapędy na przyszłość.
@Loku64 Ale nikt tu nie mówi o zawieszeniu na 2 miesiące, już nie przeginaj. A Klopp i owszem, dostał zawieszenie za wydzieranie się na sędziów i to niejednokrotnie. To, że Guardiola okazał skruchę nie zmienia faktu, że popełnił wykroczenie, za które należy się kara. Jak będziesz zapierdzielał przez miasto 100km/h i złapie Cię policja, okazanie skruchy nie spowoduje anulowania mandatu.
@Loku64 Pewnie, że tu nie ma czego rozdmuchiwać. Krótka piłka - jest wina, więc powinna być kara.
a tymczasem w czerwonej części Manchesteru kotły i dupy płoną.
I dobrze
Wiecie co mnie w obecnym sezonie najbardziej jak narazie frustruje?!
Gdybyśmy nie robili za Robin Hooda i wygrali z Brighton, Forest i Leeds to mielibyśmy 8 punktów więcej a w konsekwencji 36 oczek teraz na koncie i… walczylibyśmy o tytuł mistrza Anglii
Wiem “gdybologia” ale akurat nie wymagam za wiele i to było spokojnie do zrealizowania.
E tam.
Gdybać to można w dwie strony, bo równie dobrze dzisiaj mogliśmy przegrać i tracić do Arsenalu 15 oczek
Poza tym każdy zespół ma na koncie wpadki ze słabszymi i każdy może głosić takie nowiny.
Nie kopał w kierunku ławek, przyjrzyj się jak ułożył stopę, wygląda jakby chciał kopnąć po prostej, a trafił zewnętrzną częścią stopy i butelka poszła w kierunku ławki, zachowanie chwilę po świadczy o tym że sam posypał sobie głowę popiołem i to nie na konferencji po, ale w tym samym momencie gdy zobaczył że butelka poleciała w innym kierunku niż prawdopodobnie zamierzał.
To jest piłka, nie róbmy z tego sportu bardziej “cipowatego” niż już się stał, bo tępić to trzeba plucie, ostre ataki na rywala czy strikte niesportowe zachowania. Tutaj widziałem emocje i ich upust, różni się to od tego jak zawodnik na przysłowiowym “wkurwie” wjedzie komuś w nogi, owszem to też można śmiało przypisać jako niesportowe zachowanie, ale już nie przesadzajmy, bo na prawdę teraz na boisku to przy każdym kontakcie piłkarze wręcz umierają…
Pep nie powinien zostać zawieszony, okej, może być zwrócona uwaga, pouczenie, ostrzeżenie, ale ja tam nic wielkiego nie widziałem, tym bardziej przy całej otoczce i jego reakcji chwilę po.
Rozróżniajmy też wykroczenia, bo te nie są sobie równe, jechanie 100km/h przytoczone przez Ciebie to wykroczenie które może się skończyć śmiercią niewinnych osób. Przejechanie rowerem przez przejście dla pieszych na zielonym świetle to też wykroczenie, myślisz że za oba powinna być taka sama kara? Są wykroczenia gdzie wystarczy pogrozić palcem, a są takie gdzie nie można odpuścić, ale akurat to nadaje się do pogrożenia palcem i zamknięcia tematu.