Premier League 2022/23

Ciekawe jak długo na tej niebieskiej karuzeli wytrzyma Potter. Nowy właściciel pompuje w transfery niebotyczne sumy, a top4 powoli się oddala. Liverpool pewnie klasycznie nie wykorzysta szansy, aby zapewnić sobie w miarę komfortową przewagę nad Chelsea :upside_down_face: Tym bardziej, że jest całkiem prawdopodobne, że punkty pogubią też United i Spurs.

Chelsea od pewnego czasu zatraciła swoją moc, dzisiaj kolejny wylew Kepy, już lepiej jakby został w bramce przy tym dośrodkowaniu, bramka dla Fulham i przegrana to jego “zasługa”. Chyba wszyscy się łudzili, że wrócił do dawnej formy ale Mendy też nie posadził go na ławce bez niczego. Słabo mu idzie, co więcej powiedzieć. Mają szpital w swoich szeregach no ale Mount, Havertz czy inni powinni to pociągnąć. Coś się posypało w ich grze i stylu.

Manchester pozyskał Weghorsta, ciężko mi się odnieść czy to dobry transfer i czy sam zawofnik tam pasuje ale czas pokaże, myślę, że te 10 bramek jest w stanie uzbierać do końca sezonu.

Zamienić Mounta i Havertza na Salaha i Nuneza i brzmi baaardzo znajomo :wink:

Felix debiut i czerwo, każda jego sytuacja to strzał nieważne z jakiej pozycji. Fakt, wydawał się mobilny a komentator co chwilę powtarzał jego nazwisko. Bardzo przeciętna ta Chelsea i miałem rację że w Brighton bardziej działa system niż trener.

Joelinton złapany za jazdę po alko

Wielkie wydarzenie w świecie piłki, Patrick Bamford z Leeds United strzela bramkę!

3 polubienia

Co myślicie o bramce Fernandesa ? Jak dla mnie to powinien być spalony, Rashford zmylił obrońców.
Zna ktoś dobrze przepisy :grin:?

4 polubienia

Spalony, uczestniczył w akcji, skandal.

Gol dla United nie ma prawa zostać uznany. Rashford nie dosyć że rusza do piłki, to jeszcze moment przed strzałem Bruno jej dotyka.

Arsenal wychodzi na faworyta, a United włącza się do walki o mistrza. Niedobrze, oj niedobrze

1 polubienie

Moim zdaniem to obroncy sami sie zmylili sedziujac a nie grajac gol slusznie uznany

1 polubienie

Ta nie uznaje się bramek bo ktoś stoi przed bramkarzem absorbując jego uwagę ake uznaje się takie gole. Zgłupiałem.

Ale Rashford dotknął piłki

No na pozycje masz prawo wychodzic nie mozesz aktywnie blokowac zaslaniac a on nikomu nie przeszkadzal bo obroncy City nawet nie atakowali pilki

Co by nie mówić sytuacja kuriozalna i trochę werdykt krzywdzący dla City.

3 polubienia

City jest słabiutkie w tym sezonie i tyle. Arsenal ma autostradę do mistrzostwa. Trochę smutne, że my w złotych czasach trafialiśmy na inne City, choć w sezonie, w którym zdobyliśmy mistrzostwo też Manchester był słaby. Może na nich źle presja działa? Arsenal idzie jak burza i spadł im entuzjazm? Może są jakieś kłótnie w zespole? Bo dziwne, że oni grają tak słabo, mając w końcu napastnika, który wali bramkę za bramką…

Z drugiej strony trzeba było nie żydować kilka okienek, to dziś byśmy bili się z Arsenal o mistrza i dzisiejsza wygrana United nad City byłaby dla nas pięknym rezultatem.

Dzisiejszy wynik jest dla nas jednak najgorszy z innego powodu - ucieka nam TOP4 już bardzo mocno - United się nakręcą tym wynikiem.

Bellinghama to zobaczycie, jak ja niebo w Tibii :smiley:

3 polubienia

Na jednym ujęciu było widać że Rashford dotknął piłki, więc to jest spalony. Gdzie jest VAR ja się pytam?

może ktoś wyjaśnić tą kontrowersyjną sytuację? Przegapiłem.

City czuje presję tylko Liverpoolu. Kiedy The Reds grają słabo, Pep już nie ma motywacji. Arsenal to dla nie rywalizacja. Oczywiście pół żartem. To tylko pokazuje, że City się powoli kończy, niestety my bez zmian w zarządzaniu kasą i zmian w składzie na lepszy także powoli się skończymy.

4 polubienia

Jak dla mnie dobra decyzja sędziego i tyle. City totalnie zaspało i nie ogarnęło co się dzieje na boisku. Jakby tam nie było Rashorda, to i tak do piłki dobiegłby Bruno.

To o czym pisałem. City potrzebuje nowego skrzydłowego- może w postaci właśnie Leao. Mahrez i Grealish są mega przeciętnie i przez to cały atak opiera się na ladze do Haalanda.