Premier League 2022/23

Dokładnie. My jechaliśmy na oparach już w zeszłym sezonie, wiele meczy było wymęczonych. Opierało się to na lepszej formie Fabinho i Thiago, ale reszta naszej cudownej pomocy to był gruz. Więc rozsądnie było przewiętrzyć naszą pomoc.

Pomoc to jedzie na oparach juz duzo dluzej niz od zeszlego sezonu. Forma Mane, Salaha i Diaza od nowego roku maskowala nasze problemy, druzyna zaczela regularnei punktowac i wrocilismy z dalekiej podrozy ale na jesieni mielismy juz ogromne problemy wynikajace z braku pomocy. Nic sie nie zmienilo w tej kwestii, roznica jest taka ze ktos ten wozek wczesniej ciagnal a dzis nie ma chetnego, zaden lider sie nie klaruje.

@Radbug Czy ty naprawde uwazasz ze Elliott i Carvalho (zawodnicy ofensywni) mieli byc zbawieniem dla naszego srodka pola? Jak dla mnie mozesz nawet Bajceticia pod to podpiac. Arthura to nawet nie chce komentowac. To parodia pilkarza. Jego przyjscie tutaj to zaprzeczenie jakiejkolwiek filozofii Kloppa i druzyny. Sciagnieto goscia ktory w Juventusie i Barcelonie az raził brakiem profesjonalizmu, ktory mial swoje jazdy a na dodatek jest taka sama szklanka jak Keita.

Ja juz zaczynam zakladac ze ty po prostu robisz udany trolling.

Szkoda to komentować

1 polubienie

Nie, nie zakładam i nigdzie tak nie napisałem. Jak chcesz sobie tworzyć teorie na podstawie tego czego nie powiedziałem, to droga wolna, zaraz mi ktoś zarzuci, że gdzieś pisałem o “sprzedanym” meczu z AV choć nigdzie tego nie zrobiłem.

Chodzi mi jedynie o powielaniu mitu o 1 pomocniku w ostatnich latach. Pomocników było 4. Tyle, nic więcej,. Suche fakty i sucha liczba. Jak to sobie zinterpretujecie to wasza sprawa. Do tego tak się składa, ze Elliott bardzo często wychodzi w podstawowym składzie, więc nie widzę powodu dlaczego miałbym nie traktować go jako wartościowe uzupełnienie naszego składu.

Owszem, z perspektywy czasu wydaje się, że powinniśmy sprzedać Oxa/Keitę, albo obu i za pieniądze za ich tygodniówkę ściągnąć kogoś nowego. Problem w tym, ze Ox był chyba w lecie kontuzjowany, więc nikt poważny by go i tak nie kupił, a Keita radził sobie całkiem ok w przedsezonie i mówiło się, ze to będzie jego decydujący sezon czy w końcu odpali czy nie. Plany te pokrzyżowała… tak, zgadliście, kolejna kontuzja, czyli to o czym pierwotnie dyskutowaliśmy.

powiedz mi, w którym meczu to było wartosciowe uzupełnienie kadry- chodzi mi o ligę. Carvalho też chyba nie zagrał żadnego meczu w pomocy, albo 1.

sam tu przyznałeś, skoro są wypaleni to trzeba wymieniac trybiki, Fergie non stop cos wymienial i dlatego tyle lat trenował i byl na szczycie.

to trzeba było za chudy hajs sciągnąć. Gracza pokroju Caicedo, wprowadzanego powoli w tym sezonie, ale żeby to byl box to box. I tak wiem, nie kupujemy półśrodków, celujemy w pełne środki - tylko, że taki jest 1 na sezon i jakos nie chce przyjsc do nas.
Nie ma pieniedzy to postawmy na skauting. A my najpierw kupowalismy tylko mlodych, wiekszosc to pudła byly, potem kupowalismy drogo- wiekszosc trafione. a poźniej nie kupujemy nic ponadto co zarobimy. Moze czas wyposrodkowac, jeden drogi, jeden młody,ale nie 16 letni a 19-20 letni.
Troche mam wrażenie, że robimy ostatnio transfery jak City na poczatku, jak mieli chyba 9 napastnikow. My tez kupujemy (Elliott, Carvalho, Diaz,Nunez,Gakpo) samych ofensywnych a nikogo kto by do nich przetransportował te piłke i ktory potrafilbym zabrac pilke przeciwnikowi.

https://www.sport.pl/pilka/7,65080,29360093,nie-obchodzi-mnie-premier-league-guardiola-zszokowal-po-porazce.html

Oj boli ten brak wygranej w LM! jak widać :grimacing: tak to interpretuję.

Potter już chyba brzytwy się chwyta. 5 zmian w porównaniu z meczem z Fulham, zmiana ustawienia. Ciekawe z jakim efektem. Plaga kontuzji również nie pomaga Anglikowi. Fajny gościu jak był w Brighton, ale Chelsea chyba za wysokie jak na niego.

Potter będzie mieć ciezko w Chelsea, nie wiem jak długo będą mieć do niego cierpliwość, ale widać że jego problemem jest kłopot bogactwa, jeśli spojrzymy na ich kadre to tam jest ok. 30 zawodników i to praktycznie nie ma wśród nich jakichś wielu anonimowych juniorów. W Brighton mial ograniczoną kadrę i mógł sobie spokojnie pracować, zgrywać zespół, wprowadzać swoje schematy, kształtować graczy. Tu jak komuś nie wyjdzie mecz, to w następnym grają inni, jak komuś nie wyjdzie sezon na jego miejsce przychodzi ktoś nowy. Piłkarze podobno najbardziej u niego narzekają na ciągłe zmiany ustawienia, nawet kilka w czasie jednego meczu, żonglowanie piłkarzami. Sam wygląda na zagubionego i przestraszonego na ławce, jak do tego dodamy wielką presję z trybun, właścicieli to będzie mieć ciężko.

Przynajmniej stara się coś zmienić, reagować, zmienic piłkarzy, ustawienie itp. Nie to co u nas.

2 polubienia

Newcastle wygrywa 1-0 po golu w 89 minucie Isaka (ktoś tutaj na forum pisał, że to niewypał). Wcześniej przy 0-0 w 70 minucie Mitrovic zmarnował dla Fulham karnego.

Tak więc matematycznie też już top4 poza naszym zasięgiem w sumie.

Top 4 już od dawna było wiadomo, że z taką grą jest po za zasięgiem.

No tak, zostało tylko 20 gier, 60pkt do zdobycia, my tracimy 10pkt do top4 więc jest tak jak mówisz MATEMATYCZNIE poza zasięgiem top4. Zawsze wiedziałem, że matematyka to s*ka :slight_smile:

8 polubień

Ankieta na Liverpool Echo gdzie skończymy sezon

1 polubienie

10 czerwca, Stadion Atatürka w Stambule.
Hendo podnosi po tańcu platfusikami już drugi(po FA Cup) :trophy: :trophy: dzbanek w tym sezonie.

Taka niedzielna drzemka po obiedzie to fajna rzecz :rofl:

A w rzeczywistości to top4 jest tak odległe jak komercyjne loty na księżyc, Wolves wyrzuci nas z krajowego Pucharu jak zagramy znowu “kupę” ala sobota a o Realu to wolę narazie lepiej nie myśleć.

1 polubienie

Lloris XDDDDD, co on zrobił

1 polubienie

Ależ ten Saka się rozwinął, TOP 3 ofensywnych zawodników w Premier League, piękny jest, zresztą jak cały Arsenal <3

To co dla mnie rzuca się w oczy i ma znaczenie w grze Arsenalu to wymienność pozycji, ciągły ruch piłkarzy, piłka cały czas w ruchu. Jest to zaskoczenie dla rywala, kiedy atakują więcej niż dwoma zawodnikami.
A to co Loris zrobił podsumowuje jego ostatnią dyspozycję, powinien to odbić przed siebie.

1 polubienie

Mnie tam cieszy, że Arsenal wygrywa, niestety przy naszej grze musimy modlić się o transfery i szybkie powroty kontuzjowanych, a także o jak najczęstsze wtopy, Man Utd, Newcastle i właśnie Tottenhamu, a może jakimś cudem rzutem na taśmę uda się ugrać 4 miejsce .

Co do Arsenalu to naprawdę brawa jak oni teraz grają.

Nie w tym sezonie, jak awansujemy do Ligi Europy to będzie dobrze.

Arsenal… jak fajnie się ogląda drużynę, która ma pomysł na grę, jej zawodnicy biegają, wychodzą na pozycję, czuć to zadwolenie że jest się na boisku,w ogóle po prostu fajny, widowiskowy futbol.

Syn się po latach posuchy doczekał :smiley:
A niech ma młody :rofl:

PS z tym “młody” to lekka przesada bo “stuknie” mu za niedługo 29! :grimacing:

7 polubień