Premier League 2023/2024

To całe finansowe fair play to jest jeden wielki cyrk, chroniący najbogatszych jak $ity czy Chelsea a walące w tych którzy chcieliby do nich dołączyć. Co do Evertonu to mimo że są rzeźnikami i mają pajaców jak Pickford to odkąd odjeli im punkty życzę im dobrze

Po prostu Everton przyjął karę, przekalkulowali, że i tak powinni się utrzymać. City wyszła z milionem prawników. Nottingham pewnie też przyjmie karę. Przeliczyli, że bardziej się opłaca utrzymać w Premier League i zapłacić karę.

1 polubienie

Tylko, że tak na prawdę aby city odczuło karę to powinni minimum ich zdegradować 2 ligi niżej. Co z tego, że teraz im odejmą np. 10pkt jak nawet to może im i tak dać powiedźmy top4, jak i nie mistrza przy słabszej dyspozycji reszty. Przez wałki wygrać tyle, a za kare stracić 1 sezon? Toż to żadna kara… Jednak moim zdaniem im nic nie zrobią bo już tak to wszystko zrobili, że ciężko będzie udowodnić winę. Mniejszym klubom łatwiej, bo nie mają takich możliwości żeby to wszystko aż tak ukryć.

Ja ogólnie lubię derbowe spotkania, więc wolałbym żeby zostali. Zawsze jest to jakieś urozmaicenie od meczów z Luton itp.

Teraz sobie czytam i to ogólnie ciekawie wygląda, bo oni mają apelację od pierwszej kary, która ma być rozstrzygnięta do końca sezonu a tu druga się szykuje. I pewnie kolejna apelacja od wyroku. A co do Forrest, to pamiętam jak wchodzili do Premiere League i dziwiło mnie, że oni prawię całą kadrę wymienili. I widzę, ze to m.in. za ten sezon będzie kara.

A co do City to jakoś mi mignęła informacja, że mają się za nich zabrać pod koniec tego roku. Albo na początku przyszłego. Co dziwne, gdyż oni byli pierwszym klubem “pod lupą”. A może właśnie nie dziwne.

Jakby ktoś chciał, to do poczytania.

@Roan No tak napisałem. Normalnie dla mnie by było jednak jakby chronologicznie rozpatrywali sprawy. Chociaż może zbyt dużo dowodów w sprawie City. Zobaczymy.

1 polubienie

To były kary za bieżący okres rozliczeniowy z ostatnich 3 sezonów. City miało zarzuty o wcześniejsze lata.

2 polubienia

Myślę że będziemy wiedzieć kiedy się za nich biorą, jeśli Pep złoży rezygnację to będzie wiadomo że dostaną poważne kary nie finansowe

Jako “kryptofan” :face_with_hand_over_mouth: (taka jest tu opinia) Evertonu kategorycznie stwierdzę po raz enty: DERBY MERSEYSIDE muszą być! :muscle::red_circle: :large_blue_circle:

Na pohybel Chelsea oraz City czyli krętaczy i oszustów :rage:

3 polubienia

:fire: :fire: Oficjalnie: Man City z ujemnymi punktami. Władze premier league za liczne przekręty postanowiły odjąć 15 punktów obywatelom. Odjęcie punktów będzie jednak dotyczyło poprzednich sezonów i wygląda następująco:

Sezon: 22/23 -4 punkty
Sezon: 21/22 -1 punkt
Sezon: 20/21 -10 punktów

BOOOOM

:grin: :grin:

6 polubień

Jak Cię jara oglądanie polowania na nogi naszych graczy, chamskie zagrywki, brzydkie faule, brudna gra to ok ale ja z taką opinią bym siedział cicho bo nie ma się czym chwalić

2 polubienia

Nie jara i tu nie ma dwóch zdań ale fajnie mieć Derby Miasta i nie być gorszym od Londynu czy jakiegoś tam Manchesteru.
A że moja opinia jest niepopularna… mnie to nie wzrusza ponieważ często mam takie :rofl:

1 polubienie

Ok, fajnie wygrać derby ale zastanówmy się o czym myśli większość z nas przed meczem z tymi siepaczami? Mi się wydaje, że o tym czy nie wypadnie nam z powodu kontuzji ktoś kluczowy na bardzo długi czas, chyba nie takie powinno być myślenie przed meczem.

4 polubienia

ja myśle sobie o tym, że znów trzeba będzie tego barana Pickforda oglądać jak od 21 sekundy się rzuca na trawę z piłką i marnuje czas

3 polubienia

A od 60 minuty przy naszym prowadzeniu Ali bedzie robil to samo i sie z niego nabijal-bezcenne! :joy:

No zajebiscie bezcenne, ciul z tym ze połamią Szobo i Salaha i uj w dupe cały sezon, najważniejsze ze Allison może przedrzeźniać Dickforda

Nawet mając derby miasta nie mamy podjazdu do derbów Londynu i Manchesteru. Osobiście derbów Liverpoolu nienawidzę, bo zawsze ktoś dostaje kontuzji, a Everton wraz z Picfordem gra najlepsze mecze w sezonie.

2 polubienia

Nienawidzę grać z Evertonem i w sumie nie cierpię tej drużyny. Oni nie interesują się punktami tylko kościami naszych zawodników. Więc słabo.

W przeciwieństwie do derbów Londynu czy Manchesteru, derby Liverpoolu to nie jest rywalizacja sportowa tylko rzeźnia jak w Rugby Amerykańskim. Kibicowałem im by spadli z ligi więc istnieje duża szansa że ta sztuka się uda w tym.

6 polubień

Do pewnego czasu ani grzał ai ziębił mnie Everton ale teraz podobnie jak kilku Kolegów wyżej nie lubię meczów z nimi i serio boję się o zdrowie co ważniejszych piłkarzy, bo jedynym ich celem oprócz prób urwania punktów jest połamanie naszych. Trzeci poziom rozgrywek do idealne miejsce dla nich.

Lista 15 najlepszych piłkarzy premier league w tym sezonie patrząc na statystyki i średnią ocen.
Znalazła się tam trójka piłkarzy Liverpoolu.

Nie ma Nuneza to już wiem, że do niczego lista.

1 polubienie