czy on miał wpływ na to kogo kupują i czy inny trener by miał? wątpie. Szansa na trenowanie klubu z topu jeszcze będąc Anglikiem to się praktycznie nie zdaża. Musiał zaryzykować.
Nie miał takiej pozycji, żeby wybrzydzać.
To samo można napisać o Pochetino, też dostał autobus grajków i konieczność ułożenia z nich drużyny.
Na to kogo kupują może i nie miał ale kto trenuje z pierwszym zespołem pewnie miał.
Spójrz takiego Maresce, któremu nie pasował do taktyki Chillwell i nie trenuje w ogóle z pierwszym zespołem, Sterling to samo został wypchnięty na wypożyczenie.
Pochettino miał już normalną wielkość kadry.
tak ale to 2 lata minęly prawie i sami może zobaczyli, że nie da sie miec 40 graczy i dali trenerowi odstrzelic
Lopetegi oficjalnie zwolniony. Czas na Pottera.
Czyli WHU przestanie byc dostarczycielem punków. Za Moysa to był całkiem solidny zespół, który potrafił napsuć krwii. Podejrzewam, że za Pottera będzie podobnie.
Fajnie, że załapaliśmy się jeszcze na schyłkowego Julena
Myślicie, że City się jeszcze rozpędzi i podłączy do walki o mistrzostwo? A może Nottingham zrobi ‘Leicester’?
My bez transferów polegniemy, a Arsenal też nie zachwyca.
City raczej się rozkręci i skończy w trójce, wyżej będzie im ciężko, to jednak 12 punktów do lidera na 18 kolejek przed końcem. Myślę, że maks co mogą osiągnąć to wicemistrzowo.
Forest - chciałbym, żeby zostali wicemistrzem Anglii, za Liverpoolem
Potter oficjalnie w West Ham. 2,5 roku kontrakt, ma chłopina czas, aby coś uciułać.
Jezeli Nottingham mogloby zdobyc mistrzostwo w tej chwili to Liverpool tym bardziej.
City ma ogromna strate, a dwa, nawet trzy transfery nie podniosą ich z dnia na dzien. Pewnie forma bedzie zwyzkowac, ale otrzasniecie sie po takim kryzysie zajmie dluzej. Arsenal to farfocle, sa gorsi od nas nawet kiedy my nie mamy formy.
Przegranie majstra byloby mega osiagnieciem, niewyobrazalnym dla mnie. Arne zrobil tak dobra robote, a nasi rywale tak złą, ze naprawde bylbym zdziwiony jezeli przewalimy taka przewage.
Świat składa się tylko i wyłącznie z… matematyki a więc:
- jeżeli zagramy taką samą 2 rundę jak teraz czyli 14/4/1 i zgarniemy 46 oczek to na koniec będziemy mieli 92 pkt
- aby nas wyprzedzić to Arsenal musiałby wygrać wszystko do końca! czyli dodać sobie 54 pkt razem 94 bądź wykręcić 17/1/0 czyli 52 pkt a wtedy byliby tak jak my i zdecydowałyby bramki
- to samo dotyczy Forest czyli 19/0/0 lub 18/1/0 i sytuacja jak wyżej
- reszta drużyn może już wygrać swoje 18 czy 19 gier i nic im to nie daje
Konkluzja: jak zdołamy więc utrzymać poziom z 1 rundy a to jest bardzo realistyczne to logicznie rzecz biorąc nikt nam tytułu nie odbierze no chyba, że ktoś wierzy w te staty Kanonierów albo leśnych
Specjalnie powtorzylem swoj post
Wie ktoś kiedy mecz z Southempton 08.03.2025 16:00 będzie oficjalnie potwierdzony w tym terminie? Wydaje mi się, że skoro do meczu jeszcze 2 miesiące to data może się trochę zmienić (dzień, godzina) ze względu na prawa transmisyjne. A chciałbym na niego polecieć i nie wiem czy kupować loty czy się wstrzymać, żeby się nie okazało, że gramy np. w piątek albo niedzielę.
Ruch West Hamu na pewno dobry, coś się wypaliło i już nie było tej ikry w graczach WHU, Potter to dobry trener, wydaje mi się, że dobrze dogaduje się z zawodnikami, może jeszcze nas zaskoczyć w tym sezonie.
Nottingham na mistrza może nie ale jak już wcześniej pisałem, miejsce w pucharach, nawet LKE będzie dla nich na pewno sporym osiągnięciem po ostatnich sezonach, gdy walczyli o utrzymanie.
Ja bym chciał, by awansowali do LM. Myślę, że zastrzyk gotówki (a raczej możliwość ich wydawania) sprawiłaby, że pod NES ugruntowaliby sobie pozycję w top8, a że mam sentyment do drużyn z tradycjami i osiągnięciami (zwłaszcza takimi, na które Arsenal może tylko popatrzeć ), to tylko lepiej. Dlatego np. też podoba mi się, że AV w miarę dobrze się wiedzie, bo parę lat temu nie było tak kolorowo.
Tak, City spokojnie podłączy się do walki. Jestem ciekaw bardziej Nottingham, myślę że mogą spokojnie powalczyć o mistrzostwo. Maja fajny skład, mają czas na odpoczynek, Wood w formie. Dopiero na przełomie lutego/marca mają 3 ciężkie mecze.
Everton próbował przejąć Pottera, ale ten ostatecznie wybrał WHU
Ja bym go nie zwalniał, bo jestem przekonany, że spokojnie by zespół utrzymał. A Potter tego tartaku nie nauczyłby grać w piłkę, tam nie ma piłkarzy na jego styl gry. Poza Branthwaitem, który pewnie gra tam ostatni sezon.
Everton podziękował Rudemu. Do czasu wyboru nowego trenera zespół będą prowadzić… Baines i Coleman.