Premier League 2024/2025

@osi bandyto coś ty zrobił…
Dobrze, że ja nie napisalem co miałem napisać xD

2 polubienia

Poprostu jak to kiedyś mówili fani United, ruszyła maszyna…

Przynajmniej Robinson dzisiaj bez czystego konta, bo u mnie w FPL na ławce

Co, jak co, ale takie nastawienie mi się podoba u trenera.

3 polubienia

Jeszcze w tym całym chaosie w United brakowało trenera, który po każdej konferencji wywołuje burze medialną.

Hitem też jest zatrudnienie trenera, któremu połowa składu nie pasuje do taktyki. Teraz wystawiają na liste transferową swoje perełki z akademii i potencjalną przyszłość by mu znaleźć środki na transfery. Pewnie za rok/dwa i tak go zwolnią i znów będzie trzeba robić transfery pod inny styl nowego trenera.

No ale czego oczekiwać po klubie, który nawet nie ma dyrektora sportowego.

Zaskoczeniem kolejki jest na pewno dla mnie wysoka porażka Nottingham, nie grali jakoś źle, a dostali 5 bramek. Dwie bramki bardzo identyczne dla Bournemouth. Ciekawe, kiedy Wisienkom skończy się ta passa, nawet Kepa zaczął bronić :wink: myślę, że jakieś puchary są im pisane, choćby LKE. Szykuje się ciężki mecz z nimi.

Mbeumo beznadziejnie wykonał tego karnego, nie wiem kiedy piłkarze nauczą się normalnego wykonywania, nie rozumiem tego nabiegania, skakania, jestem przyzwyczajony do innych karnych.

1 polubienie

Nie demonizujmy tego rywala!
Ich tzw passa to 3 wygrane i 2 remisy w ostatnich 5 spotkaniach czyli tak jak my oraz Arsenal a gorsza (punktowo) niz oszusci i Newcastle.
Przy normalnym przebiegu meczu takze i to skonczy sie dla nich najpozniej w sobote o godzinie 18.
A 5 golami z Forest wystrzelali swoja amunicje :grimacing:
I nie zapominajmy,ze jestesmy najlepsza druzyna w spotkaniach wyjazdowych w lidze :muscle: przestancie umniejszac naszym i wychwalac pod niebiosa innych! :rage:

PS gdybym byl trenerem to po takim pajacowaniu przy rzucie karnym ten gracz juz NIGDY! nie wykonywalby u mnie jedenastek-zreszta to u mnie byloby zabronione a ten element cwiczony z normalnym rozbiegiem.

A ja widzę, że ma spore zaufanie u władz klubu i ma gościu jaja. Nie jest aroganckim i wiecznie szukającym wymówek typem jak ETH.
Mam wrażenie, że może ich przywrócić do Top 4 najpóźniej do 2027 i to pewnie będzie decydować o przedłużeniu kontraktu. W każdym razie ja myślę, że mu się to uda i zostanie na dobrych parę lat.
A dobre United też się może przydać dla ciekawszych widowisk, zawsze mecze z United były bardziej elektryzujące, niż z Arsenalem, czy City.

Burzę? Może po prostu dostał pytanie o Rasha i chciał odpowiedzieć. W porównaniu do wcześniejszych trenerów i postępowania z ‘gwiazdami’ duży plus dla Amorima, że trzyma drużynę krótko. Lepiej usunąć wrzoda niż trzymać w zespole, odpalenie Antonego czy Rashforda powinno wyjść na plus, sportowo i tak niewiele dawali, a przynajmniej zejdą z tygodniówek i nie trzeba będzie zwalniać kucharek czy sprzątaczek, żeby dopiąć budżet.

Myślę że analizując sytuację w United trzeba uwzględnić pewną kwestię którą wszyscy pomijają. Skupiamy się na transferach, na zmianie trenerów, zarządzie itd. Tymczasem w tym klubie totalnie siadła mentalność. Za czasów Fergussona oni mieli mentalność zwycięzców. Grało tam sporo średnich czy wręcz przeciętnych zawodników. Ale potrafili SAF potrafił z nich wykrzesać nie 100 a 120% potencjału. A teraz jest zupełnie odwrotnie - są mentalnie słabi. I nie pomoga zmiana trenera czy transfery. Bo nowi ludzie w tym klubie “zarażają” się tą złą mentalnością od tych starych. Jak inaczej wyjaśnić, że np. sprowadzają gwiazdę Bundesligi Sancho i nagle zapomina jak się gra w piłkę? Albo Casemiro - najlepszy defensywny pomocnik na świecie. Z początku grał dobrze a z upływem czasu coraz gorzej. Pobyt w szatni tej drużyny pozbawił ambicji i woli walki. Można tak długo wymieniać. Oni gdyby nawet ściągnęli Bellinghama, Haalanda czy Yamala - to by zmarnowali tych piłkarzy

1 polubienie

Z jednej z piłkarskich grup. W sumie nie wiem czy humor nie byłby odpowiedniejszy, aczkolwiek to tak trochę również w kontekście pracy sędziów:

12 polubień

A dziadek ynwa :rofl: powie Wam tak odnosnie “mysznited”- oni wrocili tam gdzie ich miejsce.
Czasy “gumozuja” to bylo wynaturzenie,taki kon z …piecioma nogami,blad Matrixa itd,itp
I tak jak jest teraz ma pozostac ( choc lepszy bylby ich spadek w otchlanie nizszych lig! ) do konca swiata,tej galaktyki i 5 dni dluzej !
“memnited” ole! ja ciagle z ciebie smieje sie :crazy_face:

3 polubienia

Amen.
Nie bez przesady nazywano ten okres gumożuja “Referee United”.
Można Miauczyńskich z Londynu nie lubieć, ale to jak ich wydymali w meczu z memami kończąc ich serię “Invincibles” to już klasyka tamtego okresu.
Pies im mordę lizał i fantastycznie że wrócili na “swoje” miejsce

2 polubienia

Mnie kibicowskie życie nauczyło pokory, nie wiem ile byśmy musieli mieć pkt na tym etapie żebym był pewny Mistrzostwa.
Mamy dużo ciężkich wyjazdów, wiem że ich nie przegrywamy, ale remisy to też strata punktów.

Dodatkowo są zmienne niezależne od nas, czyli kontuzje. Można też dodać formę innych zespołów.

Krok po kroku: My musimy wygrać a Arsenal remis z City.

9 polubień

I to jest rewanż, więc może być nawet dogrywka

13 polubień

No to życzę zaciętego meczu, dogrywki i karnych. Każda pomoc nam się przyda bo city wydaje się wracać do formy.

Co prawda gramy w niedzielę, a LM będą mieć we wtorek lub środę, ale zawsze lepiej mieć City po boju z Realem/Bayernem niż wypoczęte.

1 polubienie

Ależ te Nottingham leje te Brighton, nie mają nic do powiedzenia goście w tym spotkaniu.

1 polubienie

Piątka! Jak tydzień temu, tylko teraz w drugą stronę.

Wielki Wood strzela hat-tricka. I już ma 17 bramek w tym sezonie. :grinning:
Gość jak wino, im starszy tym lepszy.

1 polubienie