Premier League 2024/2025

Jak to jest teraz z żółtymi kartkami? Dalej od 5 jest zawieszenie? Czy teraz już 10 trzeba uzbierać aby pauzować i to 2 mecze? Nie pamiętam zupełnie jak to jest teraz.
Bo dzisiejsza karta Ibou jest jego 5 w tym sezonie.

@ dzięki kolego. A mi też coś świta, że jakby od kwietnia też coś przechodzi.

Od zarania dziejow 5 kartek do polowy sezonu = 1 zawieszenie a potem 10 kartek = 2 mecze pauzy.

To co los nam zabrał z Evertonem, oddał z wilkami. Beznadziejny mecz

9 wygranych i 4 remisy czyli 31 pkt do tytułu mistrza Anglii :red_circle::muscle::blush:
A dlaczego tak? Bo co prawda Arsenal może jeszcze mieć na koniec 92 oczka ale to tylko przy założeniu, że wygrają wszystko do końca a to jest nierealistyczne myślenie skoro w tej kampanii nie zwyciężyli nawet… 4 razy z rzędu :grimacing:

1 polubienie

Ależ mam ból zadka o ten mecz z AV w środe. Za awans do finału mamy mecz, gdzie przydałoby się w tym tygodniu odpocząć przed City.

City też gra w środe. I to w lidze mistrzów z Realem Madryt mając wynik na styku.

Wiem, ale mimo wszystko szkoda tej przewagi tygodnia odpoczynku jaką straciliśmy.

Albo byc w rytmie meczowym. Mi sie bardziej nasza gra podoba jak nie mamy dlugich przerw.

Ale City o mistrzostwo w tym sezonie już nie walczy i w zasadzie została im tylko Liga Mistrzów. Mecz z Liverpoolem przegrają i też się im nic nie stanie, a top4 na koniec zdobędą z palcem w nosie.

W tym sezonie to już na 99 % wystarczy top 5 aby zagrać w LM w przyszłej kampanii patrz Ranking UEFA albo… moje posty w tym temacie :muscle::blush:

1 polubienie

A no to jak top5 jest teraz to już w ogóle mogą mieć wywalone na tabelę ligową.

Kryzys w LFC jak po ch… u! :man_facepalming:t2::grimacing:

Zwracam uwagę na to, że DERBY MERSEYSIDE to był, biorąc ostatnie 5 kolejek, mecz na szczycie :rofl:

2 polubienia

Mam tak samo. Jednak patrząc na to, jak czasami gramy po tygodniu przerwy to wole chyba żeby tak zagrali. Przed meczem z evertonem podstawowi gracze mieli tydzień przerwy więc to też nie tak, że ciągle grają co 3 dni.
Trochę śmieszne faktycznie to jest, że zajęliśmy 1 miejsce w grupie LM, żeby nie grać dodatkej rundy a to w te własnie 2 mecze włożyli nam wyjazdy do evertonu i villi. To strach pomyśleć kiedy by zagrali to jakbyśmy nie weszli do tej strefy w LM.

1 polubienie

Skoro u nas zakładasz 9-4-0 to siłą rzeczy Arsenal nie ugra 92 pkt.
Maks 90 :slight_smile:

A właśnie, dzięki za zwrócenie słusznej uwagi :+1::red_circle:

“memnited” ole! ja ciągle z ciebie śmieję się :rofl:
Kurde no! szkoda, że te drużyny z samego dołu tabeli są takie słabe bo inaczej to może te patafiany by spadły tam gdzie ich miejsce czyli niższa liga :crazy_face:

Obejrzałem skrót Tottenham - Manchester. Ale dwa nury w polu karnym zaliczyli Garnacho i Casemiro w odstępie kilku minut. Aż żal było patrzeć.

Niektórzy piszą o “przepychaniu” meczów przez nas-no “ludziska” no! A takie City jak 2 razy nas o punkt wyprzedzali to we wszystkich spotkaniach rozwalali rywali po 5:0 albo też "ślizgali się " w wielu meczach?
A kto pamięta czasy “gumożuja” to wie jaką oni odpierdzielali częstokroć kaszanę w drodze po kolejne tytuły.

I dlatego nie liczy się styl bo to nie jazda figurowa tylko “gała” i tutaj decydują gole.
Jak dla mnie to możemy grać brzydko do końca sezonu byle po 38 kolejce podnieść :trophy:

Każdy weźmie w ciemno jakikolwiek styl, byle wygrać mistrzostwo. Ale też wielu się martwi widząc jak gramy. Z drużyną walczącą na ten moment o utrzymanie, na Anfield zostajemy po prostu zdeklasowani w drugiej połowie i gramy jakby nam odcięło prąd. Oby następne mecze pokazały, że to nie jest już jakiś wielki kryzys.

6 polubień