Rozum podpowiada, że zgarniemy tego mistrza.
Granie praktycznie tym samym składem przez Arsenal, z uwagi na kontuzje musi się w końcu odbić na ich formie.
Jedna wpadka Arsenalu, w konsekwencji powiększenie przewagi przekreśli ich szansę i siądą psychicznie.
16 przypadków na 38
Liverpool 39 pkt.
Arsenal 36 pkt.
Przed nami Aston Villa gdzie Arsenal zdobył 3 pkt.
Zdobył 3pkt. tylko dzięki nieskuteczności Watkinsa, który zmarnował wtedy 3 setki. Łatwy mecz to nie będzie, mam nadzieję że się zepną po dwóch słabszych meczach z Evertonem i Wolves.
Pewnie kibicujesz juz wiele lat, wiec powiedz mi, ktory klub z czolowki najczesciej traci punkty z druzynami ze strefy spadkowej.
Ja bym sie nie martwil o mecze z lepszymi druzynami, ze nas stłamszą
Chyba tylko ślepy nie widzi, że z formą u nas na bakier. Fakt, że zdobywamy tyle samo pkt co Arsenal mnie nie satysfakcjonuje. Chodzi o to, że te punkty zdobywamy w bardzo szczęśliwych okolicznościach.
Pierwszy garnitury łapie gorszy okres a rezerwy to niestety ale metr mułu. Dodanie 1-2 graczy do pierwszego składu jeszcze jako tako działa ale większa liczba i to się sypie. Mecze z PSV i Plymouth bardzo dobitnie to pokazały a gra Joty, Nuneza czy Eliota pokazuje, że to są zawodnicy na utrzymanie wyniku a nie game-changerzy.
Trzymać kciuki i wierzyć w końcowy sukces.
9 pkt w 3 kolejnych spotkaniach praktycznie przypieczętuje tytuł.
Ale nam w zupelnosci wystarczy do konca punktowac jak Arsenal,zadnych rekordow nie musimy pobijac co i tak juz jest niemozliwe.
Mecze z PSV i Plymouth nie sa absolutnie zadnym wyznacznikiem bo tam byla rotacja level hard.
A skoro gramy az tak zle to jakim cudem chcesz zdobyc 9 oczek w nastepnych 3 grach?
Osobiscie tez bym chcial ale jak bedzie 7 to nie pogardze.
Step by step do celu czyli po 20 tytulu mistrza Anglii w stylu…wygrywajmy spotkania czyli tyle i az tyle.
![]()
Arsenal z Leicester do 80 minuty nie mógł strzelić gola, więc też miewają problemy.
Wbrew pozorom to może być łatwiejszy mecz niż z drużynami z dołu tabeli. Av będzie chciała grać w piłkę, otworzy się w paru momentach a my lubimy taką grę. Będzie dobrze ![]()
@Loku64 po 2:0 byli zmuszeni tak grać
Wilki też chciały grać w piłkę i w drugiej płowie nas stłamsili.
@osi ale jak widać udowodnili, że można z nami grać w piłkę i to mając ekipę słabszą od AV.
Ja myśle że mecz z Aston Villa będzie dla nas łatwiejszy, stawiam ze Liverpool F.C. zagrają
lepiej niż w ostatnim meczu, pozatym my lepiej gramy zespołami z górnej tabeli niż z dolnej tabeli.
Będzie 3 do 1 dla nas. ![]()
W pełni się zgadzam, takie mecze jak ten z Wolves już w tym sezonie się pojawiały i szczerze bardziej się obawiałem właśnie meczów z Evertonem i Wolves, szczególnie z tymi pierwszymi niż z Villą i City, gdzie Ci pierwsi zwyczajnie nam leżą, a drudzy są bez formy i będą po meczu z Realem.
No w ten sposób na to nie popatrzyłem, uspokoiłeś mnie trochę xd
A jeszcze kilka meczy temu były zachwyty jak zmiany Slota zmieniają przebiegi meczów na naszą korzyść np. wejśće Nuneza w meczu z Bradford. Co mecz to inna historia do narzekania
Moim zdaniem i tak się poprawił, bo wprowadził Endo za napastnika. Widząc, że nie idzie po prostu wolał betonować, niż silić się na ataki.
Wyciągnął wniosek po meczu z Evertonem. Gdyby wtedy dorzucił beton w postaci Endo, to dowieźli by te 3 punkty.
Pamiętajmy, że to pierwszy sezon Slota i uczy się ligi.
Mimo że status quo się utrzymał i zostało mniej kolejek do konca to opta zwiększyła szanse na wygranie epl przez Arsenal do 14%. Ciekawe xd
Widocznie Opta uznawała że szansa Arsenalu na stratę punktów w tej kolejce było większa niż nasza. Skoro więc im się udało wygrać to trochę poprawili swoje notowania względem nas.
No kolorystyka mocno nawiązująca do klasyki, ale to chyba koniec na tym ;D chyba, że też jest zbudowana w myśli o szybkich strzałach, jak stara Nike Total.