Premier League 2024/2025

Rozum podpowiada, że zgarniemy tego mistrza.
Granie praktycznie tym samym składem przez Arsenal, z uwagi na kontuzje musi się w końcu odbić na ich formie.
Jedna wpadka Arsenalu, w konsekwencji powiększenie przewagi przekreśli ich szansę i siądą psychicznie.

16 przypadków na 38
Liverpool 39 pkt.
Arsenal 36 pkt.

Przed nami Aston Villa gdzie Arsenal zdobył 3 pkt.

1 polubienie

Zdobył 3pkt. tylko dzięki nieskuteczności Watkinsa, który zmarnował wtedy 3 setki. Łatwy mecz to nie będzie, mam nadzieję że się zepną po dwóch słabszych meczach z Evertonem i Wolves.

1 polubienie

Pewnie kibicujesz juz wiele lat, wiec powiedz mi, ktory klub z czolowki najczesciej traci punkty z druzynami ze strefy spadkowej.
Ja bym sie nie martwil o mecze z lepszymi druzynami, ze nas stłamszą

2 polubienia

Chyba tylko ślepy nie widzi, że z formą u nas na bakier. Fakt, że zdobywamy tyle samo pkt co Arsenal mnie nie satysfakcjonuje. Chodzi o to, że te punkty zdobywamy w bardzo szczęśliwych okolicznościach.

Pierwszy garnitury łapie gorszy okres a rezerwy to niestety ale metr mułu. Dodanie 1-2 graczy do pierwszego składu jeszcze jako tako działa ale większa liczba i to się sypie. Mecze z PSV i Plymouth bardzo dobitnie to pokazały a gra Joty, Nuneza czy Eliota pokazuje, że to są zawodnicy na utrzymanie wyniku a nie game-changerzy.

Trzymać kciuki i wierzyć w końcowy sukces.

9 pkt w 3 kolejnych spotkaniach praktycznie przypieczętuje tytuł.

Ale nam w zupelnosci wystarczy do konca punktowac jak Arsenal,zadnych rekordow nie musimy pobijac co i tak juz jest niemozliwe.

Mecze z PSV i Plymouth nie sa absolutnie zadnym wyznacznikiem bo tam byla rotacja level hard.

A skoro gramy az tak zle to jakim cudem chcesz zdobyc 9 oczek w nastepnych 3 grach?
Osobiscie tez bym chcial ale jak bedzie 7 to nie pogardze.

Step by step do celu czyli po 20 tytulu mistrza Anglii w stylu…wygrywajmy spotkania czyli tyle i az tyle. :trophy: :red_circle:

Arsenal z Leicester do 80 minuty nie mógł strzelić gola, więc też miewają problemy.

1 polubienie

Wbrew pozorom to może być łatwiejszy mecz niż z drużynami z dołu tabeli. Av będzie chciała grać w piłkę, otworzy się w paru momentach a my lubimy taką grę. Będzie dobrze :slightly_smiling_face:
@Loku64 po 2:0 byli zmuszeni tak grać

2 polubienia

Wilki też chciały grać w piłkę i w drugiej płowie nas stłamsili.

@osi ale jak widać udowodnili, że można z nami grać w piłkę i to mając ekipę słabszą od AV.

Ja myśle że mecz z Aston Villa będzie dla nas łatwiejszy, stawiam ze Liverpool F.C. zagrają
lepiej niż w ostatnim meczu, pozatym my lepiej gramy zespołami z górnej tabeli niż z dolnej tabeli.
Będzie 3 do 1 dla nas. :smile:

2 polubienia

W pełni się zgadzam, takie mecze jak ten z Wolves już w tym sezonie się pojawiały i szczerze bardziej się obawiałem właśnie meczów z Evertonem i Wolves, szczególnie z tymi pierwszymi niż z Villą i City, gdzie Ci pierwsi zwyczajnie nam leżą, a drudzy są bez formy i będą po meczu z Realem.

No w ten sposób na to nie popatrzyłem, uspokoiłeś mnie trochę xd

A jeszcze kilka meczy temu były zachwyty jak zmiany Slota zmieniają przebiegi meczów na naszą korzyść np. wejśće Nuneza w meczu z Bradford. Co mecz to inna historia do narzekania

Moim zdaniem i tak się poprawił, bo wprowadził Endo za napastnika. Widząc, że nie idzie po prostu wolał betonować, niż silić się na ataki.

Wyciągnął wniosek po meczu z Evertonem. Gdyby wtedy dorzucił beton w postaci Endo, to dowieźli by te 3 punkty.

Pamiętajmy, że to pierwszy sezon Slota i uczy się ligi.

Mimo że status quo się utrzymał i zostało mniej kolejek do konca to opta zwiększyła szanse na wygranie epl przez Arsenal do 14%. Ciekawe xd

Widocznie Opta uznawała że szansa Arsenalu na stratę punktów w tej kolejce było większa niż nasza. Skoro więc im się udało wygrać to trochę poprawili swoje notowania względem nas.

3 polubienia

Podobno w środę na Villa Park w naszym spotkaniu debiutuje nowa piłka. Powiało klasyką. :slight_smile:

2 polubienia

No kolorystyka mocno nawiązująca do klasyki, ale to chyba koniec na tym ;D chyba, że też jest zbudowana w myśli o szybkich strzałach, jak stara Nike Total.

Raczej nie o kolor chodzi a o wzor - T90 Aerow jak poszukalem dokladnie. Wspomnienia wracają

6 polubień