No i pięknie Everton juz siedzi na kuponie
Z taką grą to nie wiem czy ten Amorim wytrzyma do maja, ale przez to że moja niechęć do United jest chyba jeszcze większa niż do Evertonu to oby dłużej tylko byli w tym kryzysie!
Ależ ten Amorim się wje*ał, coś pięknego, polecam przeczytać artykuł poniżej, niektóre rzeczy tam opisane, dotyczące Glazerów są absolutnie szokujące.
Tak w skrócie:
- Glazerowie wydali na wypłatę dywidend w wysokości 166 mln funtów w ciągu dekady, od 2012 do 2022 roku, z czego duża część trafiła do ich własnych kieszeni jako większościowych udziałowców.
- odsetki od długu – będącego własnością Glazerów – były jeszcze większym obciążeniem i wyniosły łącznie 790 mln funtów.
- MU jest winien innym klubom 319 mln funtów w ramach długu transferowego, przy czym co najmniej 154 mln funtów ma zostać spłacone w ciągu roku.
- wydatki na transfery, które w ciągu ostatniej dekady pochłonęły netto 1,3 mld funtów.
Można do tego dodać:
- rozlatujący się stadion
- możliwe problemy w kolejnych latach z zasadami finansowania
- ograniczony budżet transferowy na kolejne lata
- brak gry w pucharach na horyzoncie, ktory pogłebi problemy
Po prostu życie na kredycie, a finansowo byli kiedyś takim kolosem, idą drogą Barcelony, tyle że nie mają takich talentów a liga jest mocniejsza , więc idą mroczne czasy dla MU ![]()
Jakim cudem straciliśmy z nimi 2 pkt🤦
Dlatego każdy kibic Liverpoolu powinien być wdzięczny, że FSG kieruje klubem i robi to z głową. Ciarki idą po plechach czytając ten artykuł i jak chujowych właścicieli może mieć klub.
Boje się czasów po FSG.
Ciekawe co słychać u Yolo? Czy już żałuje decyzji, czy dopiero ma zamiar.
Przez mit „Wieeeelkiej bitwy o Anglię” ![]()
przecież to co oni grają to jest komedia
Z nami zagrali najlepszy mecz w sezonie.
Nie zdziwię się jak united spadnie w którymś z przyszłych sezonów, wyniki tragiczne, długi, szrot z ogromnymi tygodniówkami którego ciężko się pozbyć. Dodając do tego brak pucharów (pieniędzy) to naprawdę nie wydaje się niemożliwe
Hujlund nie wygląda nawet na profesjonalnego piłkarza, bardziej na człowieka wziętego z ulicy i wsadzonego do premier league, a i tak ma w tym sezonie wiecej bramek niż la pantera xD
Myślę że to jest podobny poziom.
Oby nie spadli bo wtedy coś tam mogłoby się paradoksalnie ruszyć. Chociaż z drugiej strony tego pośmiewiska długo nic by nie przebiło xdd
Szmaty z Evertonu już nie tylko na nasze nogi polują. Niech te gówno już spadnie z ligi.
Już jeden taki kiedyś był, ściągnęli gościa na podstawie jakiejś kasety video ![]()
Nie wiem jakim cudem to nie jest karny
Dokladnie. Jakim cudem anulowal karnego?!
Karny powinien być, ale przez idiotę Younga nie ma. Zbyt dużo dołożył od siebie, wybił się jak Kubacki
Ratclife zwalnia pracowników w ManU żeby mieć co łaska na sędziów z FA.
Arsenal nam dzisiaj pokaże jak golić frajerów z własnego miasta bez napastnika
West Ham i tak dlugo juz wytrzymał