Premier League 2024/2025

Ynwa19, mam dla Ciebie rym:
Arne Slot
To taktyczny kot

6 polubień

Nie mieli tak dużej przewagi na czele tabeli od czasu, gdy ostatnio wygrali tytuł w sezonie 2019/20.

Ten cytat z artykulu na glownej o Sobo polecam wszystkim :trophy: :red_circle: :muscle:

• 30 BBC pundits and not one of them predicted we’d win the league.
5 polubień

Nikt nie stawiał na Liverpool, po za wyjątkami. Nawet na forum panował powszechny pesymizm po nieaktywnym okienku. Tu wieszczono walkę o top4 i stopniowe popadanie w marazm bez transferów.

Ja się cieszę, bo w maju przytulę kilka tysięcy złotych z zakładu :trophy:

3 polubienia

Z połowa dała totków w top4 :smiley: , niewielu mniej United :smiley:

1 polubienie

Rzućcie teraz kamieniem, kto wierzył w mistrzostwo ZANIM Gravenberch zaczął grać na kosmicznym poziomie na nowej pozycji w klubie (nie dla siebie, w klubie)? Kto mógł wiedzieć, że to wystrzeli aż tak. To dla mnie ten czynnik, który najbardziej wpłynął na to, że z Top4 obraliśmy sobie za cel mistrzostwo. To tylko pokazuje jak ważną pozycją w zespole jest odpowiedni zawodnik na DMie.

Rodri, Rice/Partey, Caicedo. Zespoł bez tych zawodników w formie/zdrowiu to całkowicie inne zespoły. Słabe mecze Gravena to u Nas remisy z Evertonem i AV. Z City zagrał dużo lepiej (choć nie jest to to, do czego nas przyzwyczaił) i od razu jaki efekt w środku pola.

5 polubień

Wybiegając w przyszłość mamy do czynienia z niesamowitą szansą, aby zgarnąć seryjnie kilka mistrzostw. Guardiola już nie wygra z City żadnego mistrzostwa, dla nas najważniejsze, aby siedział w City jak najdłużej. Facet jest totalnie zniszczony psychicznie nie da rady, żeby się odbudował bez dłuższego resetu, albo zmiany klubu.

Poza Arsenalem nie ma nikogo o kim można śmiało powiedzieć, że będzie umacniał się w czołówce. Jest Chelsea, Newcastle, ale na razie trzymamy ich w ryzach.

Odpowiednie transfery w lato mogą dać spokojne 2-3 lata przewagi nad resztą, zanim ktoś z rywali będzie w stanie w przeciągu całego sezonu realnie nam zagrozić. Trzeba odstawić Arsenal na bok i naciułać trochę dzbanków. W zarządzie są ci sami ludzie co kiedyś, a konkurencja dużo słabsza, trzeba to wykorzystać.

Niech sie zra,niech sie kloca do konca swiata i 3 dni dluzej :grimacing:
“memnited” ole! ja z ciebie ciagle smieje sie :rofl:

Tak w ramach ciekawostki jedynym expertem którego kojarzę z angielskiego podwórka który wskazał że city zajmie 4 miejsce był …
Michael Owen.

Oczywiście przed startem sezonu

1 polubienie

Ciekawa kolejka, Arsenal ciężki wyjazd, my trudny mecz domowy. Ani 14 pkt ani 8 punktów przewagi po tej kolejce nikogo nie zdziwi. 14 punktów to już byłaby naprawdę autostrada.

Jeśli wygramy z Newcastle, a Arsenal zgubi punkty z Forest, to nie wiem jak wy, ale ja otwieram szampana.

Otworzę, gdy matematycznie będzie wszystko przesądzone.
Choć sądzę, że jeśli wydarzy się tak, jak piszesz, to tylko jakaś katastrofa mogłaby odebrać mistrzostwo.

4 polubienia

Lo matko!
“beton” niedowiarkow kruszeje-cuda panie,cuda ! :rofl:

Jürgen,moj rowiesnik, i ja jestesmy z was dumni czyli from doubters to believers

Po 20 tytul mistrza Anglii w sezonie 24/25 :red_circle: :muscle:

Pamiętam jak ostatnim razem chłopaki oglądali mecz Chelsea, który przypieczętował nasze mistrzostwo, oglądali go razem, na luzie, na telebimie, a później świętowali. Jeśli zobaczę ich w takich nastrojach otwieram szampana.

Ogólnie fajnie by było, jakbyśmy dali radę myknąć 90+ pkt. Zawsze to ładniej wygląda :smiley: Dadzą rade?

No powiezmy sobie szczerze, wielu z nas mialo wątpliwości co będzie po Jurgenie, bez transferów, bez DMa… Ja nie dziwię się takim typom. Barxziej zabawne jest wskazywanie Spurs na pudle :smiley: a jeszcze bardziej v-ce XD.

@PsychoDad ja bym nie ferował z tym, że nie wygra. Póki co widać, że ani nowi gracze nie robią różnicy a i sam Pep mocno pogubiony… jednak lato, okrres przygotowawczy, urlop mogą dużo zmienić. Może nie 2025/26 ale kolejny - czemu nie. Pep jest niebezpieczny :slight_smile:

@ManiacK - ja też zawsze podchodzę do tego w ten sposób ale jednak jak będzie matematycznie możliwe ale będzie potrzeba 12 punktów w 6 czy nawet 7-8 meczach to nie oszukujmy się. Nie przegramy nagle seryjnie jak przegraliśmy 1 spotkanie. Ja stawiam, że w meczu z WHU będą szampany otwierane.

Potrzeba 19 punktów przewagi drugim zespołem, aby po meczu z WHU otwierać szampany. Trochę chyba za szybko, myślisz że Arsenal tak bardzo się wykolei do tego czasu?

Nie wiem na jaki mecz dzisiaj się zdecydować do oglądania, co wybieracie?
Najbliżej mi chyba do Brighton - Bournemouth.

2 polubienia

Chelsea-Southampton, bo ryzykuję z Palmerem w FPL na kapitanie (to taka kwestia, że jak się Salah rozstrzela, to nie będę żałował :joy: ) i czy załapią trochę wiatru w żagle przed meczem z Armatkami.

Tu nie chodzi o beton niedowiarków, ale w tym sezonie były już takie momenty gdzie nie potrafiliśmy bardziej odskoczyć Armatkom (mecz z United u siebie, czy ostatnie derby lub mecz z Villą). A każdy z nas ma z tyłu głowy dwie porażki o 1pkt, czy nawet sezon 13/14 i wie jak blisko było. Teraz nie ma kto nas gonić, bo Arsenal to nie City sprzed kilku lat gdzie wygrywali wszystkie ostatnie 13-14 spotkań. Wtedy każdy remis bardzo oddalał nas od mistrzostwa i chyba każdy z nas kibiców ma to jeszcze z tyłu głowy.

4 polubienia