Swoja drogą nie pamiętam przypadku, żeby karać zespół z jednego śledztwa ujemnymi punktami w kilku sezonach z rzędu. Więc jeśli doszłoby do najsurowszej z możliwych kar, czyli anulowanie ich pucharów w rozgrywkach krajowych za badany okres + relegacja z ujemnymi punktami, to spodziewałbym się jednorazowej kary ujemnych punktów.
Jestem bardzo ciekaw jak potoczy się śledztwo. Majac 115 zarzutów az cięzko uwierzyć, żeby mieli wyjśc obronną reką ze wszystkich i ciekawe ile zarzutów ich ostatecznie obciąży i z jaką kara będzie to się wiązało. Mimo wszystko relegacji niue spodziewam się, co do odebrania tytułów to zobaczymy
Ja tez nie ale jak pewnie zauwazyles chce ich “udupic” tak mocno jak sie da nawet jezeli trzeba byloby do tego stwarzac precedensy prawne.
Jestem zwolennikiem surowego karania przestepcow a takim wedlug mnie jest ten klub a nie poblazania bo ktos mial do szkoly pod gorke a pani z chemii go nie lubila
Jeżeli stwierdzą, że były jakieś naruszenia to ostatecznie jakąś karę City dostanie i będzie pewnie wyższa od tej które były już przyznawane, aczkolwiek ja w to nie wierzę.
Skończy się albo na jakimś polubownym zakończeniu postępowania i śmiesznej karze w postaci kilku milionów funtów albo prawnicy City po prostu ich wybronią.
Albo dostaną zakaz transferowy na dajmy 2 letnie okienka, plus w zawieszeniu kolejne. Mnie smieszy to, że liczą im przedział lat… do 2018. To że po 2018 nie musieli już oszukiwać bo mieli kadrę i trochę zyskiwali sprzedażą tych piłkarzy których kupili oszukując ( jak to śmiesznie brzmi) to już uj… To tak jakbym ukradł milion euro w latach 2020-2021 i był karany tylko za ten przedział lat… A to, że już tym milionem dorobiłem się kilku kolejnych to już tam nic…
Nie ma szans na jakąś karę dla city w postaci utraty WSZYSTKICH tytułów od początku rządów szejków do dnia dzisiejszego. Pewnie zapłacą karę, dużą bo dużą, ale sobie poradzą. Nie zabija się kury, która znosi złote jaja…
Cofnięcia mistrzów się nie spodziewam. Otwiera to drużynom z kolejnych miejsc drzwi do dochodzenia roszczeń związanych z brakiem gry w Europie, delegacja itd. EPL ni pozwoli sobie na to. Dostaną karę ujemnych punktów i bana transferowego. Z tym, że zapewne City w ostatnim momencie pójdzie na giga zakupy i uzupełni kadrę przed banem.
Mam nadzieję - drobną - że w Anglii będą mieli jaja jak we Włoszech, gdzie nie bali się spuścić do Serie B największą drużynę.
Czy Arsenal ma swój prime, który trwał dwa sezony za sobą? Prawdopodobnie tak. Czy w tym czasie zdobyli 0 Mistrzostw Anglii i 0 Lig Mistrzów? Zdecydowanie tak
I pomyśleć, że na tej stronie są tacy co twierdzili, że Arsenal Artety > LFC Kloppa czy City Guardioli.
Dlaczego ma mieć prime za sobą? Moim zdaniem dopiero w niego wchodzą, patrząc na wiek zawodników to jest to zespół na lata, chyba że coś się po drodze wypali. W ten sezon PL weszli świetnie, wygrane wyjazdy na AV i Spurs, a z Brighton w tym sezonie czołówka wiele razy straci punkty.
Ogólnie to jakby Man city spadło z pl i trafiło nie wiem dajmy do league one to chyba istnieje takie coś w prawach FIFA ,że piłkarze zdegradowanego klubu mogą kontrakt rozwiązać dobrowolnie. Ręki sobie uciąć nie dam ale tak mi się właśnie wydaje.I taki gvardiol w Liverpoolu… Za marzenia nie karzą
Patrząc jakie męczarnie przechodzą w lidze i w lidze mistrzów, to Arsenal wygląda słabo. Z AV na ogromny farcie, bo to zespół Emerego był lepszy. Derbów Londynu nie oglądałem, ale patrząc na statystyki, to Arsenal był gorszy. W środku tygodnia męczarnie z Włochami i tylko cud sprawił, że wywieźli remis. To samo było z Brighton.
Po początku sezonu Arsenal zdecydowanie nie wygląda na ekipę gotową na mistrzostwo. A jeszcze jutro czeka ich egzekucja na Etihad. Arsenal to bardziej napompowany i przehajpowany balon, niż realny rywal.
Najgorsze, że degradacja City w tym momencie, to są równoznaczne z mistrzostwami Arsenalu. No chyba, że nasi włodarze wyczuliby szansę i wzmocnili nas w styczniu, ale czy to możliwe? Wątpliwe.
Wyczuwam bardziej karę punktową dla City i ogromną… karę dla właściciela (czyli równowartość rzucenia stówki/dwóch dla Nas za picie piwka na ławce) i może ban transferowy, ale od przyszłego lata, więc w zimę zakupy na 2 lata do przodu
I tak źle i tak niedobrze, bo przez lata które sprawdzają - zyskamy mistrzostwa? ManU więcej. Zrzucą ich lub odbiorą punkty w tym sezonie? Arsenal prawdopodobnie wygra, bo jest kadrowo dużo lepszym zespołem od Nas, bo o ile pierwsza XI jest w miarę na podobnym poziomie, to ich ławka miażdży nas (już nie mówiąc o City… ale tutaj kwestia co z nimi będzie). No niestety, nam zawsze wiatr w oczy i penis w dupę (no chyba, że będziemy mieli ogrom szczęścia wyczerpany na 10 lat do przodu i brak kontuzji w tym sezonie i brak zmęczenia ogromem meczów co 3-4 dni).
powinni dostac minimum zakaz transferowy na 5 następnych okienek. Co do ujemnych punktow, to jak nie dostaną sie w tym sezonie do pucharow, to w przyszlym wygraja lige z jakims nowym rekordem punktowym.
Najlepszy to bylby zakaz transferowy na te 5 okienek i degradacja conajmniej do championship.
Trochę dziwne, że jesteś tego tak pewny. Moim zdaniem trzeba się nastawiać na nudne 0-0 albo 1-0 w jedną albo w drugą stronę. City z Interem wyglądało słabiutko, kompletnie bez pomysłu. Okej, Inter to topowa drużyna Europy, ale w poprzednich meczach City też nie wyglądało rewelacyjnie i to forma Haalanda trzyma ich przy życiu. A on, jak wiadomo, nie błyszczy w starciach z czołówką.
Ciekawi mnie jak sędziom mogły przeszkadzać stroje Totków i Arsenalu, gdy dzisiaj mnie czasami się mienią w TV stroje WHU i Chelsea. Przecież Arsenal był gotów wymienić swoje białe skarpety na czerwone, by bardziej odróżniać się od Totków, nie żeby mnie to bardzo kuło, ale mieli od wielu lat swoją tradycję grania obu meczów w strojach domowych, kiedy w innym meczu stroje są dużo bardziej podobne i nie widać by to jednak przeszkadzało tak sędziom - pomijam fakt, że w razie czego jest również VAR, gdyby przy spalonych miał być problem jakikolwiek.
Wydaje mi się, że City mimo słabszego meczu jest ogólnie mocniejsze od Arsenalu, a dodatkowo grają u siebie. Powtarzam, według mnie Arsenal to kolos na glinianych nogach.
Kilku nonejmów, podstarzały Sterling i Trossard, trzeci wybór Neto, wielka niewiadoma Calafiori, Kiwior, któremu bliżej do mema niż do piłkarza i odrzut z Chelsea w osobie Jorginho(też już stary).
Może przesadziłem, ale na pewno mają lepszą IMO. Zwłaszcza, jeśli Tomiyasu czy Jesus zdrowi (bo u Nas też oceniać ławkę musimy na podstawie zdrowych zawodników, bez Elliota jest sroga bieda obecnie, a Jones również lubi sobie pauzować). Zobaczymy zresztą jak teraz będzie bez Odegaarda, bo u Nas nie dojeżdża obecnie Jota, a to on głównie nas ratował pod nieobecność Mo, więc (tfuu odpukać) gdyby Mo coś się stało, to byśmy mieli biedę. Trudno mi wierzyć, by Chiesa z marszu po dochodzeniu do formy wskoczył w jego buty i dawał tyle, co on.
Sterling jaki by nie był, to dalej doświadczony skrzydłowy, jako joker może akurat się sprawdzić. Calafiori, Merino, póki co ciężko ich ocenić, ale na papierze wyglądają przecież świetnie i na pewno wolałbym mieć ich aniżeli np. Jonesa/Endo czy Tsimikasa. No i Trossard daje w cholerę więcej w lidze od Gakpo czy Nuneza, tu nie ma co nawet dywagować. Niech Cody zacznie częściej grać jak z Milanem, to zmienię zdanie, ale na ten moment Belg sam jest wart więcej niż Holender i Urugwajczyk razem wziętych. Nie jest to poziom City, ale tak analizując ich ławkę, to wcale nie wygląda tak źle, wiadomo że uzupełniają kadrę młodymi i pytanie jak im to wyjdzie po paru miesiącach gry co kilka dni, ale i tak to wygląda lepiej.
No i pomoc lepsza od Nas, co nawet wychodząc z założenia, że VVD/Konate >> Gabriel/Saliba (sam jestem tego zdania, ale co osoba, to opinia) sprawia, że u nich obrońcy po prostu mają dużo mniej i łatwiejszą robotę od naszych. Graven i Macca robi swoje, Szobo też raz dojeżdża, raz nie, ale u Nich za tą trójkę robotę robi Rice/Odegaard, a do tego dochodzi w świetnej formie Partey.
U Slota żadnego, bo nie mamy typowej 10tki, bo Szobo często podwaja w pomocy 6/8, więc z przodu brakuje, dlatego przy Diaz/Salah ktoś imitujący grę Firmino za swoich najlepszych lat na F9 by się przydał. Szybki Jackson gryzłby się zapewne ze skrzydłowymi i brakowałoby kogoś przed pomocą.
Ale z nich dwojga, to na ten moment i od dłuższego czasu jednak Senegalczyk.
Urus niestety na ten moment odpowiednio nie urusł.
Ależ brzydki naskok Martineza w meczu z Crystal Palace, spokojnie na czerwoną kartkę i 3 mecze zawieszenia, szczęśliwie nikomu nic się nie stało. Nie ma znaczenia, że to gracz ManU, gracza Liverpoolu czy innego zespołu też bym nie bronił.