Premier League 2024/2025

VAR,polautomatyczny spalony itd,itp a sedziowska mafia krecila,kreci i bedzie krecic swoje walki bo sprawiedliwosc musi byc po ich stronie :rage:

swoją drogą to na żywo wyglądalo na ewidentny spalony, ta grafika jakby inna była niz sytuacja na boisku

Ależ ten sezon jest piękny. Liga, której nikt się nie spodziewał. Trochę mniej boli strzał życia Kompanego czy ‚sprzedany mecz’ przez Aston Ville :wink: Przez następne 3 sezony będziemy dokupywać po 2 zawodników, więc może za 3 lata wrócimy do walki o trofea. Chciałbym się mylić, ale marne okienko zmniejszy szanse walki o tytuły.

1 polubienie

Smutne, bo w okresie sukcesów Kloppa wystarczyło co okienko dokładać po 2 cegiełki w postaci 50/60 baniek i mielibyśmy teraz solidną ekipę a tak musimy wymienić “pół składu” w postaci LO, PO, LS oraz N (przydałby się także solidny ŚO czy DP).

1 polubienie

Popatrzcie na Arsenal - trzeci sezon z rzędu w top2 i trzeci bez tytułu. Też dokładają sporo cegiełek co sezon a ciągle ktoś jest lepszy na koniec rozgrywek.
Mozliwe, że dodatkowe transfery dałyby nam jeden tytul wiecej, ale pewności nie ma. Nie ma sensu ciągle narzekać, ekipa jest silna, skoro 10 kolekek przed końcem sezonu większość ekspertów zastanawia się już tylko “kiedy” Liverpool przypieczętuje mistrzostwo.

Mnie to też boli/wkurza grając taką padakę czy za OGS ETH i teraz wygrywali PL PA teraz szansa i moim zdaniem wygrają LE bo jeśli Eintracht w Bundeslidze będzie w TOP4 to nie będzie miał też i takiego ciśnienia na wygranie LE jak MU. Lyon pewnie przepchną gorzej będzie z Bilbao ew Eintrachtem w finale, a np taki Arsenal 6 sezonów i nic w gablocie a teoretycznie 3 x byli vice majstrem… Nawet grając padakę coś wkładają do gabloty i szkoda że za Jurgena przez pierwsze lata totalnie odpuszczaliśmy nawet PL który w lutym był zamykany finałem i można było się o to trofeum pokusić. PA to już inna faza sezonu finał ligi i gra w play offs w LM więc inne priorytety

1 polubienie

true. Byłoby zaznaczone. EWIDENTNIE linie wyznacza ręką.

No dobra, ale czy powyżej łokcia barkiem/bikiem nie można strzelić gola? Mi się wydaję, że ręka jest liczona od łokcia w doł do dłoni. Zresztą ta kwalifikacja ręki to jest temat rzeka…
Nie mogą zrobić tego jeb spalonego po prostu do stopy?? Wtedy sprawa jasna.

Już tak na poważnie to wg mnie sytuacja w przepisach jest klarowna. I na zdjęciu wyżej nie ma żadnej kontrowersji. Jeśli by zmienili przepisy na takie jak mówisz to nadal by były jakieś nieścisłości jak teraz (Przykładowo pół metrowa stopa Lewego :smiley: )

1 polubienie

No dobra, ale czy powyżej łokcia barkiem/bikiem nie można strzelić gola? Mi się wydaję, że ręka jest liczona od łokcia w doł do dłoni. Zresztą ta kwalifikacja ręki to jest temat rzeka…
Nie mogą zrobić tego jeb spalonego po prostu do stopy?? Wtedy sprawa jasna. Jest stopa najbliżej bramki- spalony, nie jest- brak spalonego. A tak znowu będą grafiki z Painta i miliony dyskusji po tym. Raz zrobią od łokcia, innym razem zrobią od barku…

W meczu z evertonem pare sezonów temu też Van Dijk miał kawałek rękawka na spalonym i spalony był, czyli wg przepisów mógł tą częścią ciała zdobyć bramkę, więc juz uj wie jak interpretować kiedy jest ręka a kiedy jej nie ma…

@BeBe A tak to wysocy zawodnicy są poszkodowani… Można wymieniać w nieskończoność kto jest a kto nie… Ale byłoby jasne i przejrzyste.
Jeżeli teraz ręka będzie patrzona od łokcia w doł do dłoni to spoko.
@BeBe Jak nie rozumiesz? Jak jest w przepisach uznawana ręka? Tak jak na załączonym wyżej kadrze? Że od łokcia w dół do dłoni? Cały czas zmierzam do tego, że na zdjeciu wyżej łokieć jest już patrzony jako część ciała która możesz zdobyć gola skoro nie jest wyłączony z pozycji spalonej. A jeśli linia wyznaczana jest od ręki to jaki to ma sens?? To ręka wyznaczać ma linie spalonego? To jest kopletmy nonsens… Chyba, że ja nie rozumiem tego nowego systemu patrzenia spalonego…
A w czym wyżsi będą poszkodowani? Może w tym, że skoro lewy ma dużą stope i byłby poszkodowany jakby od stopy patrzyli, tak wysoki ma z reguły dłuższą rękę i wystawiona powoduje, że spalonego nie będzie…

@BeBe No to ja z tą dłuższą ręką też trochę ironią pisałem, bo zawsze w czymś ktoś będzie poszkodowany, ale wracając do tematu na tym zrzucie przez Cb widać jakby bardziej własnie od połowy ręki to wyznaczali a nie czubka buta. O stąd brnąłem dalej w tę rękę. Nie wiem jak to dokładnie ma działać stąd nie wiem co w końcu jest brane pod uwagę przy rysowaniu linii i dalej w sumie nie wiem… Do teraz też nie wiadomo co biorą pod uwagę rysując re swoje linie…
Nie zagłębiałem jeszcze tego, ale pewnie i tak będą jaja na pewno z tym.

W czym są poszkodowani?

Nie bardzo rozumiem o czym mówisz. Dlaczego by miała?

Sorki, się grubo nie zrozumieliśmy :smiley: ja tam trochę bekę cisnąłem, myślałem, że sarkazm jest wystarczająco wyczuwalny. Przecież w przywołanej sytuacji z City - CP spalonego wyznacza czubek buta (widać to na skrótach, gdzie jest taka ładna animacja pulsującego okręgu - jak na moim screenshocie), a łokieć jest przedstawiony jako element znajdujący się za ‘ścianą’ spalonego co nie ma znaczenia. To nie jest super nowa technologia, wygooglaj sobie to może jakieś filmiki to lepiej zobrazują :wink:

z Lewandowskim też przywołałem dość ‘medialną’ sytuację, kiedy jakoś dziwnie wyłapali jego stopę na spalonym, jako powiedzmy dowód, że zmiana którą proponujesz też nie daje 100% pewności i klarowności w decyzjach :smiley:

A w czym wyżsi będą poszkodowani? Może w tym, że skoro lewy ma dużą stope i byłby poszkodowany jakby od stopy patrzyli, tak wysoki ma z reguły dłuższą rękę i wystawiona powoduje, że spalonego nie będzie…

I tutaj mam nadzieje pozwolisz mi wrócić znowu do śmieszkowania :smiley:
Czy w sytuacji kiedy napastnik jest wysoki to może grać tylko przeciwko równym sobie obrońcom (powiedzmy ± 2cm) ? Tak żeby obrońcy nie byli poszkodowani? :smiley:

Ktoś tu dla beki pisał o Szobo na 9.
Z jego małymi stopami coraz bardziej widzę w tym sens :rofl::rofl::rofl:

7 polubień

Mamy bardzo ciekawa sytuacje jezeli chodzi o walke w PL o pozycje 3-5 (zakladam oczywiscie nasz tytul i wice dla Arsenalu ) czyli udzial w LM w nastepnej kampanii.

To w takiej luznej formie proponuje sie wypowiedziec na ten temat na zasadzie:

• realna trojka
  • zyczeniowa trojka

A wiec u mnie realistycznie to nastepujaco: City,Newcastle i Chelsea bo cos czuje,ze Forest zawali koncowke a AV nie da rady
A w koncercie zyczen to w ten sposob: Aston Villa,Chelsea i Forest mimo ich “drwalowej taktyki” bo lepiej oni niz oszusci i inni szejkowie

To jestem ciekaw waszych przemyslen :smiley:

I jeszcze taka interesujaca wyliczanka pokazujaca w ilu sezonach ( 14) na 25 w tym wieku ( licze od kampanii 99/00) nie bylo potrzebne osiagniecie bariery 90 oczek aby zostac mistrzem Anglii:

- MU 80-2001
- Arsenal 87-2002
- MU 83-2003
- MU 89-2007
- MU 87-2008
- Chelsea 86-2010
- MU 80-2011
- City 89-2012
- MU 89-2013
- City 86-2014
- Chelsea 87-2015
- Leicester 81-2016
- City 86-2021
- City 89-2023

Wnioski wyciagnijcie sami :sweat_smile:

1 polubienie

Ja stawiam że City Forrest I AV. NUFC ma na mojej ocenie najgorszy kalendarz w czołówce. A I życzeniowo tak. NUFC bez LM - Isak taniej :joy:

1 polubienie

Realnie City, Newcastle i Chelsea.
Życzeniowo - Forest, AV i Newcastle, w tej kolejności.

10 polubień

A to już wyczyn, bo aż dreszcze przechodzą jak się przypomni czas Roya… :slight_smile:

2 polubienia

Wyczyn patrząc na to, że do United przyszli Yoro, De Ligt, Mazraoui czy Zirkzee, transfery za bagatela prawie 250 mln $, a Hodgson wymyślił sobie takich wirtuozów jak Konchesky, Jovanovic czy Poulsen :joy:

A i tak wyciągnął więcej.

3 polubienia

tak tylko chciałem napisać, że jak dobrze przeszukasz ten wątek to każdego z nich wiele osób chciało u nas.

3 polubienia

I to mnie trochę przeraża, bo taka reakcja pojawia się mam wrażenie do każdego średnio lub bardziej utalentowanego 19 latka o którym akurat piszą pismaki :joy:

Sangare chciało tu tyle osób, ło jezu. Wybawienie naszego środka pola, bóg odbioru i zginął w Forrest.

Yoro, następca VVD, gotowy produkt, już na forumku wystawiali kapitana na rynek trasferowy, żeby tego przecinaka ściągnąć :smile:

Ten cały Lavia, co tu o niego był taki płacz w lidze od 2 lat zagrał w lidze 12 spotkań i w tym roku jest faworytem do wygrania pucharu izby fizjoterapeutów imienia Nabiego Keity.

@dinezad

Super, przyda im się w walce o utrzymanie w przyszłym sezonie :wink: Nie muszą przez niego dryblować, skoro cała obrona United zostawia hektary wolnej przestrzeni.

Po co wdawać się w drybling, skoro można podać obok.

1 polubienie

Zobacz jakie staty ma Yoro, nie został przedryblowany przez 12 spotkań.

Takie same odczucia mam co do Huijsena. Chłopak po jednym dobrym sezonie w życiu, który już powoli ma prany mózg przez Real, a niektórzy widzą w nim nowego van Dijka, Neste, Maldiniego, Cannavaro razem wziętych.

1 polubienie