Premier League 2024/2025

“Słaby mistrz” to agenda kibiców jednego klubu, którzy nie mogą się pogodzić z tym, że czekają 21 lat na mistrza i jeszcze sobie poczekają. Prawda jest taka, że całościowo liga nie różni się od innych sezonów. Beniaminkowie są żałośnie słabi, drużyny środka tabeli są wyjąkowo mocne, a czołówka (poza nami) oraz United i Tottenham słabe, przez co jest zażarta walka o miejsca 3-7 i 8-12, ale nie ma walki o mistrzostwo. A walki nie ma dlatego, że w tym sezonie dla wszystkich innych byliśmy po prostu za mocni.

Można mówić, że liga jest słaba (czyli zespoły takie jak Arsenal, które nie podjęły rękawicy), ale mówienie że Liverpool jest słabym mistrzem to jakaś aberracja, a takie pytanie nawet padło wczoraj w studiu Viaplay, jako pytanie od widzów. Narracja godna najlepszych propagandzistów. W tym momencie możemy zdobyć 94 punkty na koniec sezonu. Arsenal nie zdobył tylu punktów nigdy. Żałosna fanbaza.

8 polubień

Problem dla Nas w tym, że liga jest cholernie mocna, nieadekwatnie do tego co było kiedyś. Za najlepszych wyciągane horrendalne sumy, bo a to HG, a to za byle wyróżniającego się zawodnika trzeba płacić 40-50mln, a kluby nauczyły się je odpowiednio inwestować m.in. w hiszpańskie czy niemieckie zaciągi, przez co i LL czy BL się osłabiają względem naszej PL. To, że nie mieliśmy mistrzostwa robiąc po 90+ pkt to tylko “zasługa” geniuszu Pepa i jego prawie nieskończonego budżetu + fartu z posiadaniem KdB w kadrze za jego prime time.
Kurnikowcy jednak myślą, że to jest obecnie norma, jednak format w City nieco się przedawnił, nie wiadomo co przyjdzie w przyszłym sezonie i ile tam Pep jeszcze popracuje, a my jesteśmy mimo wszystko mocnym mistrzem, szkoda tylko że w Europie nie udowodniliśmy więcej (brak napastnika, to jest główna wina), bo Salahowi zostały przez to tylko rekordy w PL/u Nas (kolejna kwestia, że z top napastnikiem to rekord asyst pobiłby chyba w połowie sezonu :joy: ).

1 polubienie

Koguty ładnie walczą o tytuł placka sezonu z United, szkoda tylko, że mają autostradę do finału LE, może jednak Athleticowi uda się ich pogodzić :stuck_out_tongue_closed_eyes:

@Edum Chodziło mi o Totki, może nieklarownie się wypowiedziałem. W kazdym razie własnie na koniec stwierdziłem, ze jest szansa, że Athletic to wygra :stuck_out_tongue:

Bilbao to raczej nie jest autostrada XD Tym bardziej jak rewanż grasz w Kraju Basków. imo Bilbao jest faworytem tego dwumeczu.

Tott, ok, dosyć łatwo ma.

Byle nie ManU.
Spurs z LE? W sumie czemu nie, ciekawe czy Ange by poleciał ze stołka w takim przypadku.

1 polubienie

Myśle że sprawa jest przesądzona i jedynie LE i końcówka ligi trzymają Ange na posadzie

Ange’a trzymały na posadzie puchary - półfinał PLA i teraz półfinał LE.
Ale drużyna ma taki zjazd, że nawet jeśli by wygrali tę LE to pozostawienie Australijczyka nie byłoby najlepszym rozwiązaniem.

Trzeba przyznać. Szkoda PSG i Newcastle, ale jedno co mnie zadowala, że trenera ocenię za ten sezon pozytywnie. Fajnie, że 20 tytułów, bardzo fajny jubileusz i zrównanie z diabłami. Moim dobrym wnioskiem z tego sezonu będzie “punktowanie” zdarzyło się wiele takich meczów gdzie nasza forma była no bardzo przeciętna w długich fragmentach meczu, ale sposób i wyrachowanie i zdobywanie 3 pkt to jest właśnie to czego nam brakowało z poprzednim menagerem legendą tego klubu można powiedzieć. Tak jak United przez dekady, trofea wygrywa się punktami i pazernością, a nie często efektywnością i indywidualnościami. Widzę większy team spirit i bardziej mądry wpływ na przebieg gry, żeby te punkty zdobywać. Nie wiem jaka będzie przyszłość. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie dołożymy coś więcej do gabloty, bo apetyt rośnie w miarę jedzenia, ale i tak jak na przedsezonowe oczekiwania i minimalny wpływ letniego okienka transferowego jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. Tylko tak dalej Panie Slot.

3 polubienia

Co Wilki mają końcówkę sezonu to chapeau bas.

Fakt! ale i tak to my jestesmy lepsi a podobno jest u nas kryzys i Ramzes :wink:

1 polubienie

Dzisiaj Panowie trzymamy kciuki za AV. Mistrz będzie smakował owiele lepiej jak shity zakonczy sezon na 6 miejscu :wink:.

3 polubienia

Niezły początek meczu, ale od gola na 1-1 tempo totalnie siadło i potem 30 minut nie działo się praktycznie nic.

Bardzo słabe sędziowanie - nic wypaczającego wynik, ale masa drobnych błędów, niewidzianych ewidentnych fauli. Pawson był kiedyś dobrym sędzią, teraz jest taki sam słaby jak cała reszta.

City musi zagrać w lm, bo w kolejnym sezonie gdyby nie awansowali to będą mieć mniej meczów

1 polubienie

City zagra w KMŚ, więc raczej będą mieli ciężkie wejście w nowy sezon.

a swoją drogą to na wiosne nie miało byc wynikow tego dochodzenia? umożyli?

Mignęła mi gdzieś informacja, że jeszcze trochę będzie trzeba poczekać, lecz też nie liczyłbym na jakieś poważne kary… City podobno ma najlepszych prawników na jakich mało kogo stać. Wiadomo pieniądze rządzą światem i tak samo będzie w tym przypadku imo

1 polubienie

A najgorsze jest to, że te śledztwo za dużo nie wykryje co tak naprawdę wybieli działania shity i kto im coś zarzuci? No nikt, bo nie będzie podstaw. Ja liczę jednak jakąś karę dostaną. Najlepszy byłby ban na jakieś 4 okienka np. Ale to zdążą się okupić coś jak chelsea czy barca zrobili przed swoimi ,karami,…

Jak ma razie nie odebrali punktów Evertonowi, więc chyba umorzyli :laughing:

Kurcze no! oszusci wcisneli tego zwycieskiego gola a Emery byl zalamany w swojej strefie “kolczingu” -wielka szkoda,ze nie utrzymal sie ten remis :disappointed:

City jeszcze Arsenal przeszkoczy