Premier League 2024/2025

Z tym slabym mistrzem to tez niezly wymysl. Tylko jakos nie pomysla, ze skoro mistrz slaby to jaka slaba jest reszta w tym sam Arsenal.
Inna sprawa jest taka, ze koedy 7 druzyn do samego konca bilo sie o LM i to nawet jakby 4 druzyny wchodzily. Sredniacy tez sa duzo mocniejsi, wiec te 85 pkt za mistrzostwo to bedzie pewnie terqz standartem

Ja tam uważam, że ~85 pkt to jest właśnie standard. Ostatnie lata nas trochę skrzywiły pod tym względem… albo wróć 85-90 pkt to jest standard imo

Ja liczę, że LM wygra Inter. Jakoś najmniej się o nich mówi z tych czterech drużyn w kontekście triumfu. Pamiętam jak w 2019 w półfinałach graliśmy My, Barca, Ajax i Spurs. Eksperci debatowali, że finał będzie Barca - Ajax czyli te myśli szkoleniowe, to dziedzictwo Johana Cruyffa i inne koneksje łączące Barcę i holenderski futbol. No ewentualnie final Barca - Spurs czyli dwie drużyny, w których grał Lineker i pytania komu będzie kibicował w finale, tu jeżeli mówimy o angielskim podwórku ekspertów. Liverpool jakoś był pomijany. Do tego tak samo jest teraz z Interem.
Trzymam za nich kciuki. Do tego uważam, że Inzaghi jest świetnym trenerem ale lekko niedocenianym.

Vardy po sezonie odchodzi z ekipy Lisów, ciekawe gdzie wyląduje w przyszłym sezonie, czy pójdzie gdzieś do niższych lig czy któraś z ekip PL się na niego skusi. Jest wiekowy ale jako joker na pewno strzeliłby jeszcze parę bramek na poziomie Premier League.
Poza tym kończy się pewnego rodzaju piękną przygodą bo jednak mówisz Leicester myślisz Vardy. Piękne są w piłce nożnej takie historie, oby były takie kolejne.

2 polubienia

Szkoda, że nie dołączył do nas w okolicach 2020 roku. Pamiętam, że były takie plotki. Kloppson chciał nim podobno wzmocnić naszą ofensywę. Czy to prawda, cholera wie. Pierwszym wyborem pewnie by nie był ale może pomógłby w paru newralgicznych momentach. Prawdziwa legenda Premier League

Vardy to bez dwóch zdań legenda angielskiej piłki. Symbol Leicester.

1 polubienie

noo powiem wam, że dawno nie było tak słabego wicemistrza xD

W tej lidze nie ma słabych mistrzów czy wicemistrzów. Jeśli wygrywasz w najsilniejszej lidze świata to musisz być mocny. Nie wiem skąd tyle zawiści w polskich kibicach angielskich drużyn , ale na każdym forum jest to samo. Gratuluję udanego sezonu. Może za rok nam się uda. Pozdrawiam kibic Arsenalu :wink:

3 polubienia

A to już zauważyłem, że jesteś fanem Armatek wcześniej :sunglasses:

My też nie święci. Jak 2 sezony temu wszytko wskazywało, że Arsenal zdobędzie mistrzostwo z 7 pkt przewagą w marcu to też psioczyliśmy na was, że dużo wam brakuje do drużyny Liverpoolu z 2019 i 2022. Potem złapaliście pod rząd 3 remisy i porażkę z City chyba. Czyli nagle strata w 4 meczach 9 pkt. I was City przegoniło. W tamtym to wy goniliście City i przegraliście w stylu podobnym jak my w 2022

Ciekawe czy fake, swoją drogą miło z ich strony.

1 polubienie

nie fake, rano mi mignęło