City nie jest dużo gorsze, ale Arteta kolejny rok zaczyna rozgrywać mecze z czołówką wprowadzając taką atmosferę poprzez swoich zawodników. Na Rodriego jego zawodnicy polowali od początku… więc w żadnym wypadku nie żałuję, że Trossard dostał czerwoną, zwłaszcza że niech zaczną karać w końcu za odkopywanie piłki. Oby dostali w pizdę w drugiej połowie, bo nie mogę znieść ich mimo, że potrafię docenić ich poziom gry i kadrę, po prostu mentalnie to są w sporej części śmiecie.
Co to jest żółta kartka typu wypierda z boiska? Wg mnie mamy tylko żółtą kartkę i takie ocenianie czy dać zawodnikowi żółtą kartkę, bo już ma jedną to jest wg mnie mocno bez sensu. Niech zawodnicy się pilnują mając już kartkę albo trener reaguje.
Sędzia totalnie nie ogarnia meczu, nie zdziwilbym się jakby serio coś nie tak było przy pierwszym golu Arsenalu i dlatego dał tak pochopnie drugą żółtą Trossardowi żeby błąd naprawić błędem. Amatorka ale już chyba niestety wszyscy przyzwyczajeni do marnego poziomu sędziowania w premier league.
Ederson mógłby zejść do boksu. Akcje jak w piłce ręcznej, po obwodzie, na obrotowego. Bardzo specyficzny mecz, który może się zapisać kilkoma rekordami np. w posiadaniu piłki, różnicy podań itp.
Halland w drugiej połowie bez kontaktu z piłką, za to wiecznie na spalonym. Beznadziejny piłkarz do gry w przewadze.
Można krytykować styl Arsenalu ale trzeba im przyznać że mają zdecydowanie najlepszą defensywę w Premier League, żadna drużyna grająca w 10 przeciwko City nie zdołałaby utrzymać prowadzenia, w ogóle w Premier League nie ma drużyna która potrafi się zamurować i utrzymać rezultat jeśli jest taka potrzeba jedynie Arsenal to potrafi.