Nie oglądałem, ale niech zgadnę, choćby skały srały to wysoko ustawiona obrona?
Gościu, gdzie tam do końcówki sezonu. Jak mam być szczery, to patrząc na nasz terminarz, jak niczego nie spiepszymy, to ten mecz z Chelsea w 35 kolejce może być dla nas meczem o nic.
Chyba fluxa by musiał użyć by to obronić
Chelsea wyrasta na głównego rywala w walce o mistrzostwo. Są na fali, młodzi, szeroki skład i nie grają w LM.
Chelsea brakuje tylko takiego Rudigera na środku obrony i nikt by się nie zastanawiał czy są kandydatem do walki o mistrzostwo.
Zimowe okienko może dużo zmienić w kontekście walki o mistrza.
Kerkez i Zubimendi i lecimy z tym.
Ale spokojnie, wiem że pewnie max na lewym obrońcy z Bournemouth się skończy
Ja bym sie cieszyl nawet tym jednym transferem znajac naszych wlascicieli. Chociaz w lato nikt nie przyszedl wiec istnieje szansa ze chociaz zima cos nadrobia (pewnego pilkarza widmo nie licze poki nie zacznie wreszcie grac).
Trzeba przyznać, że Chelsea zupełnie odmieniona w drugiej połowie spotkania, wygrali w sumie przegrany mecz, dostali dwa szybkie gongi. Potem zdobyli bramkę kontaktową ale na pewno nie byli w uprzywilejowanej pozycji do zdobycia 3 punktów. Obydwa karne jak najbardziej słuszne, dobrze wykonane przez Palmera. Trochę ogarnięty jest ten bałagan w Chelsea, na pewno trzeba im się bacznie przyglądać co tam się dalej będzie działo.
W środe wylatują do Kazachstanu, więc trochę jak przerwa reprezentacyjna dla całego klubu
Skończy się na pisaniu, że się kimś interesujemy przy dobrych wiatrach
Jak grasz z Tottenhamem, to nie ma czegoś takiego jak “przegrany mecz” xD
Widzę, że miejsce Arsenalu jako niezwyciężonych i najgroźniejszych na naszym forum zająła obecnie Chelsea. Dobrze, dobrze, poczekamy, aż zaraz zrobi inna drużyna, która zagra fajny mecz. Narracja zmienia się co kolejkę, każdy “nowy lider” w walce o mistrza ma teraz dobry terminarz . Kocham premier league i nasze forum
W sumie nawet nasz przekręcony mecz z dwiema czerwonymi i nieuznaną prawidłową bramką wygrali ledwo fuksem po samobóju
Ja dalej pewnie stawiam na Arsenal.
Jak wygramy w tym sezonie PL, oby! to dlatego że:
- przez cały sezon mieliśmy lepszy terminarz
- inni mieli dużo kontuzji w zespole a my nie
- oszuści mieli stres bo ciąży na nich 115 zarzutów a biednego Pepa zwalniali ci okrutni kibice na Anfield i chłop nie był sobą
- sędziowie gwizdali dla nas a przeciwko rywalom
- przełożono nam mecz po wywołaniu przez FSG orkanu
co wpłynęło na rozkład sił zawodników
- i w ogóle to czemu ten Salah nie odszedł do Arabów bezczelny a “szczela” gole w Anglii
Swoją drogą ciekawe kiedy Ange poleci. Tam nie widać progresu szczerze mówiąc. Mam nadzieję, że to nie mecz z nami będzie powodem, żeby dać mu jeszcze szansę
Szkoda że kurczaki dały ciała, dobrze się zapowiadało. Ale i tak świetna kolejka dla nas, nie ma co narzekać.
To zresztą pokazuje jak mało przewidywalna jest PL i jak mało sensu ma wyrokowanie czegoś na poczatku rozgrywek. Przed rozpoczęciem sezonu większość stawiała w roli faworyta MC albo Arsenal a tu po 15 kolejkach prowadzi Liverpool przed Chelsea. I to też nic nie znaczy bo za kilka kolejek wszystko może się zmienić. Dla nas teraz najważniejszy jest mecz z Fulham, które pokazało że potrafią się postawić najlepszym.
Dla nas zawsze najwazniejszy musi byc ten kolejny,nastepny mecz a nie myslenie (niektorych forumowiczow ) “abo po kolejce X to bedziemy mieli tyle przewagi badz co bardziej tu spotykane straty”.
Poniewaz jestesmy liderem i to z zapasem punktowym to dyktujemy nasze warunki co oznacza wygrywac,wygrywac i jeszcze raz wygrywac a inni moga nam wtedy…
Arsenal wczoraj byl na galowo czy nie na galowo?
Bo nie wiem czy sie cieszyc z tego remisu czy jednak to oni beda Mistrzem Anglii.