Kamara i Cash się wykartkowali przed Arsenalem, niesamowite szczęście mają w tym sezonie, nie wiem co by się musiało stać żeby nie wygrali mistrza xD
Takie szczęście, że w Arsenalu przed dzisiejszym meczem wypadł timber i calafiori. Czyli dwóch podstawowych bocznych obrońców. Przydałoby się trochę obiektywizmu ![]()
I 4 miejsce po tej kolejce-postęp w tabeli jest ![]()
tylko ostatnie 6 spotkan to my 12-6 a Arsenal 9-5.
Na szczęście dzięki dzisiejszemu meczowi Wirtz wyląduje z łatką flopa roku latem w Bayernie nie za 50 a za 60 baniek ;D
I dlatego faworytem staje się City bo już długo na SFG oraz “own goal” Arsenal nie pojedzie.
Arsenal teraz gra z Villa, a City z Sunderlandem, trudne spotkania przed nimi. Jak Billa tego nie przegra to będzie ją można stawiać jako pretendenta do tytułu już oficjalnie ![]()
A ja wam powiem, że jak zrobimy jeden bardzo udany transfer w zimie to ja stawiam na 21 majstra xD
Baleba/Wharton/Anderson i wracamy na właściwe tory. No i Gakpo jakby pojechał na jakieś Malediwy czy coś
Elliott słabo pracuje na treningach i ma nadwagę. Pisałem o tym w sezonie kiedy odchodził Klopp, że chłop ma z 20 kg za dużo. Po prostu Elliott w wieku 17 lat to ten sam Elliott w wieku 22 lat ze zbędnymi kilogramami. Zawodnicy, którzy chcą coś osiągnąć są wyżyłowani, a nie z brzuszkiem. Aż mi się przypomniało..
Aż mi się Charlie “nowy Xabi Alonso z nadwagą “ Adam przypominał XD
Arsenal znowu nie zdobędzie mistrza.
Niestety dla nich ale tchórzostwo artety będzie ich kosztować wiele. A gyokeres jest jeszcze gorszy niż się spodziewałem. I tak wiem że ktoś powie że nie można ich skreślać itp. Jednak ja uważam że można bo oni nie uczą się na błędach. Dalej mają cholerny problem z robienia użytku ze swojej przewagi i w skrócie wynika to z tchórzostwa trenera.
Co do wywodów wyżej. Bardzo zależało mi w lecie na transferze cherkiego bo jest świętnym graczem. Jednak nie zapominajmy że foty gra po prostu świetnie, a on trafił do układanej od kilku lat ekipy z haalnadem, foden Silva i doku. Wirtz jest częścią budowanej od nowa siły ofensywnej. To oczywiste że jest mu trudniej. Czy gra tak jak gracz za 110m? Kwestia oczekiwań. Dla mnie pakiet umiejętności jakie posiada jest absolutnie unikatowy i jest on wart swojej ceny. Pamiętajmy że ta cena jest również wypadkową wieku bo flo to cholernie młody gość a już jest liderem naszej nowo budowanej ofensywy.
Co do porównań flo do Harveya. Trzeba nie mieć elitarnego pojęcia o piłce żeby wql zmieścić obu panów. Największą zaletą Harveya jest to że nie gra. Dzięki temu można sobie snuć opowieści o zawiłościach w kontrakcie i niechęci Arne bla bla bla. Jest to chłopak na championship.
Aż mi się przypomniały czasy kiedy zacząłem siłownie i w rok przybyło + 10 kg, jakie było moje zdziwienie jak sobie z chłopakami wyszedłem pograć w piłkę i nagle 2 razy mniejsza zwrotność, przyspieszenie czy głupi wyskok do główki.
Serio jak widzę piłkarza z brzuchem to jest sam sobie winny zbyt szybko zakończonej kariery ( Hazard) czy właśnie brak szans jak Elliot.
Na tym poziomie to już trzeba pilnować kilogramów.
Elliott za wolny by być skrzydłowym, za słaby drybling by być 10’tką, za słaby fizycznie by być 8. Stoi w rozkroku między tymi pozycjami i nie potrafi zrobić przeskoku. To też wina Kloppa, bo chciał mieć zawodnika od wszystkiego i go nie umiał pokierować. A kiedyś trzeba na coś postawić. Elliott to trochę Harry Wilson, fajny strzał i podanie, ale przez większość meczów gra z nim to jak gra w 10. Dobrze sprawdza się jako rezerwowy jak rywale zdychają fizycznie.
Elliott nigdy nie zagrał meczu na poziomie Wirtza. Nigdy nie ciągnął ofensywy. Piłkarz momentów.
wczoraj jaka komedia była
rzut wolny za to dostali
@Ziaja AV dostali, ja myślałem, że to nawet czerwo może być, rzadko co się takie coś widzi
Chelsea za to dostałą wolnego? XD
Tylko Wilson ma całkiem fajną karierę